• Pukając do bram nieba. Autor: ~Kuba_Rozpruwacz [89.70.153.*]
    To będzie ostatni mój wątek na jakiś czas, mam znów refleksję, że to jest przegięcie. :) Od kilku miesięcy czytałem Wasze komentarze. Później sam dołączyłem do Was i razem w nieskończoność czekaliśmy na nasze przeznaczenie. :) Na wszystko przychodzi czas. Wszystko wskazuje też na to, że czas się zbierać w drogę. Jeśli tylko macie czas i chęci to przejrzyjcie co tu nasmarowałem. Z dedykacją dla wszystkich koleżanek i kolegów. :)))

Pierwszy to wykres Blirta, który pokazuje big picture - trzy bliźniacze formacje, które nazywamy włócznią (żółty kolor). Po porzednich dwóch (w zeszłym roku), zaczynały się wspaniałe cykle wzrostów kursu Blirta. Trzecią włócznie właśnie zakończyliśmy. Ale doczytajcie do końca. :)

link

1. A teraz z bliska przyjrzyjcie się pierwszej najstarszej. Kurs uciekł, wyrwał się z włóczni silnym ruchem w górę. Później wrócił prawie do najniższego punktu włóczni. To zasługa tzw. kolarzy, którzy chcą zarobić jeszcze raz przed głównym rajdem w górę (nie mogłem o Was nie napisać bo jesteście tego ważną częścią :). Błękitne kropki pokazują, gdzie nieco bardziej ogarnięci kupują, a żółte gdzie sprzedają tym którzy kupują w oparciu o silne emocje. Zysk między 5-20% jest bardzo przyjemny, szczególnie powtórzony kilka razy. Później, w tym przypadku, następuje dłuższy okres kumulacji i trendu bocznego, żeby zadręczyć niecierpliwych, którzy po zwątpieniu oddają papier. I dopiero teraz lot w nieznane :))) Zobaczcie, że w trakcie lotu też są małe cykle skupowania i sprzedawania.

link

2. Kolejna włócznia w zeszłym roku. Ta sama zasada, wybicie z niej do góry a później zasypanie tego wybicia. Ale tu jest coś czego nie ma na poprzednim - czyli wcześniej bardzo silne i szybkie zbicie na chwilę kursu na dół z włóczni, po to by wszyscy którzy nie mają silnych nerwów oddali swoje papiery najtaniej jak to tylko możliwe i to na chwilkę przed rajdem tych papierów do góry. Osobiście uważam, że to piękne zjawisko - jak zorza polarna. :))) I tu już nie ma potrzeby wymęczać towarzystwa długim okresem bocznej akumulacji, wszystko zostało załatwione strzałem w dół, czy w serce jak kto woli. Później jest jak powinno, czyli piękne wspinanie się kursu, na coraz wyższe historyczne rekordy.

link

A teraz zobaczcie jak to wygląda dzisiaj. :) Bez komentarza.

link

Jak to się potoczy? Nie wiem. Jest wiele możliwości, ale często ogłądam historyczne układy i dziwi mnie jak bardzo lubią się powtarzać. Więc nałożyłem pierwszy przykład włóczni na obecną sytuację (na zielono). Do dzisiaj wykresy po prostu się nakładają. Włócznia, wybicie górą i przed nami prawdopodobnie zasypanie. Zobaczcie też, jak czas zakończenia ewentualnej bocznej kumulacji zbiegnie się w czasie z raportem na który czekamy - ostatnia zielona kreska to data raportu. :) Rynek nie wytrzymuje napięcia i zaczynają pękać blokady, które po prostu muszą zostać na jakiś czas zdjęte. Potem już północ.

link

A tu podobnie. Nakładam nasz aktualny wykres, ten z drugim przypadkiem włóczni z zeszłego roku po którym był rajd. Znów zbiegają się jak w zegarku włócznia, wybicie górą i zasypanie. Czy zrobimy strzał w dół lub posiedzimy tam dłużej (może nawet w okolicach 15)? Kto mnie czyta wie, że moim zdaniem to mniej prawdopodobne ale pisałem, że jeśli się tak stanie to mam przygotowany kapitał i dokupuje. Dlaczego mniej prawdopodobne? Bo jest zbyt wielu chętnych na kupowanie na dole, ale to się okaże. Może tym razem będzie jeszcze inaczej? Zostawiam to tak i czekam. Pamiętajcie proszę, że to tylko moje analizy do celów edukacyjnych, nie traktujcie ich jako porady jak samemu inwestować. Robiąc wykresy korzystam z tradingwiev który jak zawsze polecam. Miejcie miły piątek i weekend. Wiosna naprawdę już za moment i kiedy zrzucimy z siebie te okropne kurtki i czapki to przecież już będziemy w niebie. Tego Wam życzę. Dziękuję że doczytaliście. Cześć.

link
  • Re: Pukając do bram nieba. Autor: abesiak [5.173.245.*]
    Kolego, który to raz już czytam, że ostatni wątek :):) Prawda jest taka. Blirt i to forum jest jak narkotyk. Tak doborowego towarzystwa nie da się odstawić na jakiś czas :) Blirt trzyma poziom a forum pion :D:D:D:D Idealne uzupełnienie :)

PS.
    Kuba dzięki za kolejną analizę :)
  • Re: Pukając do bram nieba. Autor: ~Pati [91.227.156.*]
    www.youtube.com/watch?v=rm9coqlk8fY

:)
    https://www.youtube.com/watch?v=rm9coqlk8fY
  • Re: Pukając do bram nieba. Autor: ~Kuba_Rozpruwacz [89.70.153.*]
    Dylan wspanialy. Ciarki. Dzieki Pati.
    To ja dziekuje.

Uzupełnie moj post tym, ze kurs moze nie cofnac sie zupelnie do dna wloczni, tylko gra przeniesie sie na jakis czas troche wyzej lub duzo wyzej (warto to przmyslec w swoich zalozeniach, pamietacie wariant gotowania zaby, czyli tych ktorzy moga sie nie doczekac promocji i kupia duzo wyzej). Kluczową sprawa w rozwoju kursu jest to, ze rynek reaguje na nasze emocje i ruchy, tak jak my patrzy na arkusz, jesli widzi duzo oczekujacych zakupow na dole a nie chce miec tam konkurencji to nie zejdzie na dol, az one nie znikna albo zejdzie duzo nizej. Jesli batony na gorze nie sa skupowane, to znow zrobi unik, blef zeby dostac swoje. To jest gra ktora sie dzieje w czasie rzeczywistym. Ja rozkladam swoje decyzje na kilka mniejszych i nie oczekuje zrealizowania planu w calosci. Ciesze sie tym co sie udało.
  • Re: Pukając do bram nieba. Autor: ~Amen [83.5.200.*]
    Kuba, kochamy Ciebie za Twoje minuty spędzone tutaj. Ani się waż znikać ;)
    BMX dzisiaj idzie w górę po dobrym i ciekawym ESPI, kolej na Blirta już zaraz.
    Trzymamy papier i czekamy na więcej Twoich analiz.
    POZDRO!
    Więc pukajmy do Nieba Bram !

Dzisiaj spółki Covidove mocno rosną . A my ! ??
    :))) Nie wiem jak reszta, ale ja odmawiam zdrowaski i prosze o sily zeby nie wyjsc z Blirta i nie kupic BMX czy MRC na wzroscie. :) Mam tak codziennie po kilku latach inwestowania. Hyhy. Ale kazdy decyduje za siebie i najwyzej pozniej zobaczymy jak poszlo tym razem.
    Ja już dzisiaj pukałam ale nie ma style siły :)

Wiem ,że się otworzą i znowu zarobimy jak na poprzednich falach wzrostu kilkaset procent .:)
  • Re: Pukając do bram nieba. Autor: ~Pp [89.64.33.*]
    Prosimy bez zwierzeń osobistych, to forum giełdowe:D
    ja poślady mocno ściśnięte, nawet generał mnie nie ruszy :D i czekam... nauczyłem się jednego. Czekanie popłaca, realizacja planu popłaca. Jak kombinowałem to nie kończyło się to dobrze. Teraz jaki by mój plan nie był, konsekwentnie się go trzymam :)

Abiesiak a ja zamykam okienka i zrobie dzis cos pozytecznego, otworze za kilka godzin. Chce miec super piateczek a tu strace resztke nerwow. :) Pp, Pati dobre :))))
    będzie dobry :) w moich okienkach +5 jest :) i jest grane
    Wiem emocje są .

Ale będziesz naszym Wodzem ? :)
    Pati jestem ostatni w kolejce. ;) Ja chce zamknac te okienka... Nie dam rady...

Dnia 2021-03-12 o godz. 12:24 ~Kuba_Rozpruwacz napisał(a):
    > Pati jestem ostatni w kolejce. ;) Ja chce zamknac te okienka... Nie dam rady...
    >

Dasz ,bo już nim jesteś! :))
    Nie dam rady w sensie zamknac okienek. A wodzowie konczyli tragicznie, wiec nie, dziekuje, postoje :)
    Dnia 2021-03-12 o godz. 12:05 abesiak napisał(a):
    > ja poślady mocno ściśnięte, nawet generał mnie nie ruszy :D i czekam... nauczyłem się jednego. Czekanie popłaca, realizacja planu popłaca. Jak kombinowałem to nie kończyło się to dobrze. Teraz jaki by mój plan nie był, konsekwentnie się go trzymam :)
    >

Wiem też mam takie doświadczenia. Teraz moja taktyka to wybór super spółki i czekanie na swój target
  • Re: Pukając do bram nieba. Autor: ~Baba [89.64.22.*]
    Jaki target masz ?
    Dnia 2021-03-12 o godz. 13:14 ~Baba napisał(a):
    > Jaki target masz ?

Czekam co najmniej na 45 zł za akcję , na początek .
  • Re: Pukając do bram nieba. Autor: ~busz [62.133.144.*]
    kiedy to 45?
  • Re: Pukając do bram nieba. Autor: ~Ewa [83.6.104.*]
    BMX jak przebije dziś 40 to do 44 może wkrótce się doczołga. Coś tam się w końcu ruszyło, ale tam to dopiero potrzebna jest cierpliwość. Mam to i to, ale wolę Blirta:) Pozdrawiam!
    Byliscie dzis blisko. I tak gratuluje, chyba mozesz sobie robic drinka ;) Ciezko dzis sie napracowalismy, znaczy nasze pieniadze.
  • Re: Pukając do bram nieba. Autor: ~Ewa [83.6.104.*]
    Na BMX końcówka - lekki spadek na bardzo małych obrotach. Opór 35 pokonany na bajecznych obrotach. Jest nadzieja na udany poniedziałek, ale wskazany stoicki spokój. Na Blircie też niedługo będziemy na innych poziomach. Pozdrawiam!
    Tak, mysle ze BMX skonczyl trend boczny. Zamkneliscie sie nad 35 w ladnym stylu. Porownywalem dzis zakres ruchu BMX chyba okolo 18% przy 10 milionach obrotu i BLR 10% przy 500 tysiacach :p BMX po dobrym ESPI, BLR bez ESPI.
    A propo włóczni na BMX. Wykres na interwale 4h jak te na Blircie.

link
  • Re: Pukając do bram nieba. Autor: ~AdrianMaliniak [91.236.137.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=8x-PD170vUs&ab_channel=AviadHadad - zostań z nami :)
    Dylan oczywiście bezkonkurencyjny, ale te 2 covery też ładne
    https://www.youtube.com/watch?v=PnSbyV2rMzc&ab_channel=PinkFloydHD
    https://www.youtube.com/watch?v=_9W2nckrum0&ab_channel=wipeyourownass
    a jeśli już szukasz schronienia....to polecam tu:
    https://www.youtube.com/watch?v=8kl6q_9qZOs&ab_channel=TheRollingStones

Tak tylko Axl, nie puka ale wali do Nieba bram . :)) Pozdr.
    Dziekuje ;) Czyli Ty jestes za Watersem? Bo ja jestem szalikowcem Gilmoura (Perfectly Numb - Live at Pompei, tylko to trzeba glosno a najlepiej plus obraz z duzego ekranu).
  • Re: Pukając do bram nieba. Autor: ~AdrianMaliniak [91.236.137.*]
    Together we stand, divided we fall !
    Każdy z nich osobno jest geniuszem i zarazem cieniem własnego siebie z czasów gdy byli razem
    Zresztą sam Comfortably Numb jest tego świetnym przykładem - magnum opus z którym jako gotowym Waters przyszedł do studia nie byłoby tym samym gdy Gilmour się nie uparł dopisać C.F. i Run Like Hell, które muzycznie, obok Another Brick są najjaśniejszymi gwiazdami całego albumu i do których teksty......napisał Waters :)
    z solowego Davida lubię te dwa kawałki:
    https://www.youtube.com/watch?v=IxbpYSRYG_w&ab_channel=Po%C3%ADesisAlves
    https://www.youtube.com/watch?v=b4V5JhjkuuE&ab_channel=Morgan
    jak można było na albumie wyciszyć taką solówkę?:
    https://www.youtube.com/watch?v=wPy0zs3Tmnc&ab_channel=MatiasEspin
  • Re: Pukając do bram nieba. Autor: ~Dd [91.109.16.*]
    Ach taki temat! Dorzucę coś od siebie - Since I've Been Lovin' You - Led Zeppelin HQ, na dobrych słuchawkach z zewnętrznym DACem, rozpływam się przy tej piosence.. Pantera - Cementary gates.... Albo nawet Brodka - Up In The Hill (Official Video) z YT, tak tak wiem, Brodka, całkowicie nie moje klimaty, ale ostatnio okazało się, że ma kilka naprawdę niezłych piosenek, a skill śpiewania wysoki:)

Kończę, bo o mojej liście "muzyka na sznur" mógłbym godzinami.

• Re: Pukając do bram nieba. Autor: ~rumun [83.23.224.*]
    Wszystkie te włócznie co znalazłes są zanizaniem kursu w celu zebrania akcji przed raportem o dochodach. Jeszcze rok temu dla wiekszosci zaskoczeniem była publikacja raportu dzień po zakonczonym kwartale. Kto kumaty ten zauwazyl ze stało sie to dla Blirta tradycją, a że spółka zarabia coraz wiecej to i takie włócznie i odpały w góre są na wykresie normą. Zarabiają narazie wszyscy długodystansowcy co siedza od 3-4 zł i wszyscy poraportowcy do ktorych ja sie zaliczam. Moim zdaniem taki stan utrzyma sie jeszcze bardzo długo ze wzgledu na niską płynność spółki. Nie zajrzy tu byle płotka z milionem złoty, bo jak ma niby potem opychac te akcje? Co z tego ze mozna pociagnac kurs na ATH jak potem by to sprzedac trzeba zrobic 3 razy dolne widły.
    Procesu ABB tez główny akcjonariusz nie zrobi bo nie dzieli sie kurą znoszacą złote jajka. Duzi omijają tez spółke ze wzgledu na urzadzenie prywaty czym bylo zabranie sobie 30% zysku za zeszly rok na premie. Gdybym miał 5% napewno zgłosił bym to jako działanie na szkode spółki i akcjonariuszy, bo taki gruby temat powinien być zablokowany albo poddany pod głosowanie na WZA.

Podsumowując Blirt swietna maszynka do robienia kasy ale tylko dla takkiego planktonu jak ja co to milion zł widzieli tylko na filmach
    Rumun, fajnie ze napisales, jest to dla mnie ciekawe, ciekawe tez dlatego, ze masz w pewnych sprawach inna perspektywe niz ja i moge cos sobie lepiej poukladac. :) Jeszcze sobie o tym mysle i moze napisze pozniej.
    Napisze Ci jak odczytuje Twoj wpis. Piszesz ze na Blircie zarabiaja dlugodystansowcy, ktorzy kupili za 4 pln. No jednak suche fakty sa takie: krotkodystansowcy i sredniodystansowcy zarabiaja tutaj rownie dobrze :) Blirt daje zarobic czesto i duzo wszystkim. Ze wszystkich spolek covidowych od 2020 r. tylko na Mercatorze mozna bylo osiagnac lepsze zyski, reszta jest mocno w tyle. Tak sprawdzilem, tu nie ma za bardzo o czym rozmawiac. :) Odbieram to co napisales tak, ze nie do konca Ci na reke zeby zachecac do inwestowania na krotki i sredni dystans, szczegolnie w okolicach raportu - nikt nie chce konkurencji :) Longi Ci nie przeszkadzaja bo nie sa aktywni w momentach w ktorych Ty dzialasz.

Mowisz, ze niska plynnosc spolki powoduje, ze nie wejda tu inwestorzy z banka do wydania. Hm. Nie jest to moim zdaniem prawda. Tutaj juz sa prywatne miliony. Na to wskazuje czas trwania trendu bocznego, ktory jest niezbedny dla rozproszonej i niewidocznej akumulacji lub dystrybucji wiekszego kapitalu. Obaj tez wiemy, ze inwestorzy z minimum banka do wydania na jeden papier nie urodzili sie wczoraj i jest dla nich jasne, ze niska plynnosc w cyklu, ktory mielismy na wiekszosci spolek covidowych w trendzie bocznym jest naturalna i zmienia sie w tsunami plynnosci, czasem w ciagu kilku godzin, ale kiedy przyjdzie na to czas. :) Dlatego proby wybicia byly do tej pory skutecznie zatrzymywane, wiec tu juz jest taki kapital i pilnuje kursu. Tak to wygladalo wczesniej i tak to prawdopodobnie bedzie wygladalo teraz. Dlaczego mysle, że nie chcesz tu takich inwestorow. Bo nie chcesz wszystkiego co nieprzewidywalne, trudniej sterowalne. Jesli kilka milionow uzna, ze chce isc do gory bez korekt o glebokosci ktora zalozyles, bedzie Ci trudniej grac swoje. A takie pieniadze nie chca zarabiac 5%, takie pieniadze maja sile przeniesc wolumen jak Blirta 1000% wyzej w ciagu 2 tygodni i blizej tego poziomu robic dluga dystrybucje.

Piszesz juz kolejny raz ze duzi nie wejda tu, bo zarzad przyznal Twoim zdaniem zbyt duze premie. Pisalem o tym post, gdzie mowie ze czekam az ktos napisze ze zarzad to zlodzieje bo inwestuje 10 milionow w laboratoria etc. Ciezko z takim argumentem dyskutowac. Duzi tu wchodza, bo Blirt mial zysk netto w 2020 wiekszy niz wszystkie covidy razem wziete (poza Mercatorem) i wlasnie dlatego zespol Blirta a nie Genxone czy Biomaximy dostanie takie premie. Proste. Dziwi mnie tylko czego prezes sie z tego wylaczyl. I znow mam niesmiale podejrzenie, o co Ci moze chodzic. Ale to tylko moje domysly.

I na koniec. Blirt jest warty zastanowienia dla kazdego, kto chce spolke, ktora ma znakomity fundament, benchmarkowe wyniki finansowe, jest w momencie rozwoju, siedzi w branzy biotechu i diagnostyki ktorym przypisuje sie b. duzy potencjal wzrostu. A w koncu ktora przez branzowe portale jest wymieniana jako rownorzedny z globalnymi graczami z ligi mistrzow, tam nikt z okregowki nie zagra :) Zalaczam najnowszy link, ktory trafilem wczoraj, do raportu (angielskojezyczny) gdzie Blirt jest analizowany wsrod waskiego grona, ktore jest nazywane key players / major vendors, tutaj  link 

A moja postawa to uczuc sie od wszystkich. Szczegolnie od myslacych inaczej niz ja, dlatego mam nadzieje, ze nie przestaniemy sobie korespondowac. :) I ciagle sobie musze przypominać, ze nie mam licencji na nieomylnosc. Czesc.
  • Re: Pukając do bram nieba. Autor: ~Gepeto [37.47.57.*]
    Tylko w tym tygodniu tanio a potem drożej
    ostatnie chwile!
    Przeczytane i przesluchane :)
[x]
BLIRT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać