Napisze Ci jak odczytuje Twoj wpis. Piszesz ze na Blircie zarabiaja dlugodystansowcy, ktorzy kupili za 4 pln. No jednak suche fakty sa takie: krotkodystansowcy i sredniodystansowcy zarabiaja tutaj rownie dobrze :) Blirt daje zarobic czesto i duzo wszystkim. Ze wszystkich spolek covidowych od 2020 r. tylko na Mercatorze mozna bylo osiagnac lepsze zyski, reszta jest mocno w tyle. Tak sprawdzilem, tu nie ma za bardzo o czym rozmawiac. :) Odbieram to co napisales tak, ze nie do konca Ci na reke zeby zachecac do inwestowania na krotki i sredni dystans, szczegolnie w okolicach raportu - nikt nie chce konkurencji :) Longi Ci nie przeszkadzaja bo nie sa aktywni w momentach w ktorych Ty dzialasz.
Mowisz, ze niska plynnosc spolki powoduje, ze nie wejda tu inwestorzy z banka do wydania. Hm. Nie jest to moim zdaniem prawda. Tutaj juz sa prywatne miliony. Na to wskazuje czas trwania trendu bocznego, ktory jest niezbedny dla rozproszonej i niewidocznej akumulacji lub dystrybucji wiekszego kapitalu. Obaj tez wiemy, ze inwestorzy z minimum banka do wydania na jeden papier nie urodzili sie wczoraj i jest dla nich jasne, ze niska plynnosc w cyklu, ktory mielismy na wiekszosci spolek covidowych w trendzie bocznym jest naturalna i zmienia sie w tsunami plynnosci, czasem w ciagu kilku godzin, ale kiedy przyjdzie na to czas. :) Dlatego proby wybicia byly do tej pory skutecznie zatrzymywane, wiec tu juz jest taki kapital i pilnuje kursu. Tak to wygladalo wczesniej i tak to prawdopodobnie bedzie wygladalo teraz. Dlaczego mysle, że nie chcesz tu takich inwestorow. Bo nie chcesz wszystkiego co nieprzewidywalne, trudniej sterowalne. Jesli kilka milionow uzna, ze chce isc do gory bez korekt o glebokosci ktora zalozyles, bedzie Ci trudniej grac swoje. A takie pieniadze nie chca zarabiac 5%, takie pieniadze maja sile przeniesc wolumen jak Blirta 1000% wyzej w ciagu 2 tygodni i blizej tego poziomu robic dluga dystrybucje.
Piszesz juz kolejny raz ze duzi nie wejda tu, bo zarzad przyznal Twoim zdaniem zbyt duze premie. Pisalem o tym post, gdzie mowie ze czekam az ktos napisze ze zarzad to zlodzieje bo inwestuje 10 milionow w laboratoria etc. Ciezko z takim argumentem dyskutowac. Duzi tu wchodza, bo Blirt mial zysk netto w 2020 wiekszy niz wszystkie covidy razem wziete (poza Mercatorem) i wlasnie dlatego zespol Blirta a nie Genxone czy Biomaximy dostanie takie premie. Proste. Dziwi mnie tylko czego prezes sie z tego wylaczyl. I znow mam niesmiale podejrzenie, o co Ci moze chodzic. Ale to tylko moje domysly.
I na koniec. Blirt jest warty zastanowienia dla kazdego, kto chce spolke, ktora ma znakomity fundament, benchmarkowe wyniki finansowe, jest w momencie rozwoju, siedzi w branzy biotechu i diagnostyki ktorym przypisuje sie b. duzy potencjal wzrostu. A w koncu ktora przez branzowe portale jest wymieniana jako rownorzedny z globalnymi graczami z ligi mistrzow, tam nikt z okregowki nie zagra :) Zalaczam najnowszy link, ktory trafilem wczoraj, do raportu (angielskojezyczny) gdzie Blirt jest analizowany wsrod waskiego grona, ktore jest nazywane key players / major vendors, tutaj
link A moja postawa to uczuc sie od wszystkich. Szczegolnie od myslacych inaczej niz ja, dlatego mam nadzieje, ze nie przestaniemy sobie korespondowac. :) I ciagle sobie musze przypominać, ze nie mam licencji na nieomylnosc. Czesc.