wiele się działo...ale tutaj wg mnie dopiero będzie "kolorowo-diamentowo"
Obroty wskazują na to, że główni gracze już siedzą na pozycjach.......my, leszcze załadowani po sufit
Kółka przestały być intratne
GI trzyma lejce krótko i cały czas reguluje obrót papierem (i wg mnie dokupuje po 10-20k dziennie)....przy okazji czyści WSE ....niepotrzebne wagoniki sa odzczepiane (temat "orbanowski" to jeden z nich)
Zamieszanie z panem M. zaraz się skończy, wejdzie tzw. Nowy Ład (miliardy zostaną rzucone na przejdzenie przez gospodarkę - będa ratować PBG(Rafako), Elbudy itp.), wyjdzie średnio dobry raport WSE za 2020 (nie liczcie na cuda), GI do końca H1 2021 będzie juz rządziło i dzieliło w WSE (bez żadnego rebrandingu!).....i jeszcze tylko Covid może tutaj namieszać. Ale przełamanie oporu na 1,5 to tylko kwestia czasu, potem 1,8,2....i moje upragnione 3...na które czekam od marca 2020 i doczekam się.
A wiecie kiedy ten papier ruszy?! Jak znowu pojawi się masowy wysyp nowych nicków i trolingu na forum ...to będzie pierwszy znak.
Drugi znak to skok w liczbie ofert pod tym linkiem (oczywiście bezpośrednio pod WSE także - ale rzucam haruj.pl, bo wg mnie im więcej oferty pracy tutaj tym więcej ofert na wolnym rynku - kwartał temu tutaj było około 50 ofert, dzis jest 101...to nadal nic, ale spokojnie będzie ~x10 w okolicach otwarcia H2 2021)
Dzięki W83 za ciekawe podsumowanie. Jesteś od roku, więc gratuluję. Ja od października '20 i czekam na 2 zł, nie mówię, że 3 nie jest możliwe, ale na tą chwilę 2 stanowi mocny opór i wielu będzie tam schodzić z haków. Ale to się oceni na bieżąco w przyszłości. Czy Gi reguluje obrotem tego nie wiem, ale nie jest wykluczone, że pojawi się w akcjonariacie ktoś jeszcze. Optymistycznie powiem, że powrót do Wig80 jeszcze w tym roku, ale to gdybanie (rozumiem, że Wig20 to błąd w druku;). Wtedy także może przyspieszyć zainteresowanie wśród instytucjonalnych. Co do wysypu trolli to widać było ostatnio przed info, ale oni się pojawiają i znikają na podbitkach. Jeśli tak jak piszesz jesteś długoterminowy to raczej Cię nie powinni interesować. Chyba, że w międzyczasie także grasz? Powodzenia!
W83, w marcu kupowałeś pewnie po 40-50 groszy. Gratuluje. U mnie pierwszy pakiet 16 lipca po 78, ale później jeszcze tańsze zakupy były przy drugim zjeździe. Raczej mało zostało tu osób mających średnią poniżej 1 pln.
Na forum może mało, ale osobiście znam osoby, które wchodziły po 0,7x-0,8x. Zakopali akcje do końca roku i czekają. Na prostą nie wychodzi się z dnia na dzień, więc tutaj dalszy horyzont jest uzasadniony. Wracając do wpisu W83 to jeszcze zgodzę się, że raport nie będzie cudowny, ale chyba trudno się spodziewać czegoś innego. Chociaż Q3 już był dla niektórych lekkim zaskoczeniem.
dzięki za fajne wpisy, cieszę się że na forum są normalni ludzie, tacy z krwi grupy "ryzyko" i kości typu "twardziel".
Nie było pomyłki co do WIG20 (uwaga będzie kontrowersyjnie) wg mnie jeśli w PL w WIG20 bank (mBank) zastępuje taka wydmuszka jak Allegro (sorry, zawsze będę subiektywnie twierdził, że tylko firmy z konkretnymi środkami trwałymi to prawdziwe firmy), to twierdzę że przy zoptymalizowaniu operacji i złapaniu synergii z (możliwą) kolejnym cyklicznym ożywieniem gospodarczym po covid (podkreślam po C-19), możliwe jest że WSE wyląduje choć na liście rezerwowej WIG20.....tak tak wiem "niemożliwe", to samo mówili mi w kwietniu, że kupiłem bankruta ...WSE, to samo pisali gdy kupowałem ELKOP, ELBĘ, czy bańkę Serinusa.....
Pożyjemy zobaczymy, życzę wszystkim multi zysków:)
ja jeszcze cichutko siedze od lipca zaczynałem grubo z 1,88 ,był moment ze strata siegała 40k ,ale udało sie wyjsc na swoje, teraz sr 0,58 ale juz byłem ze 60k akcji miałem całkowicie za darmo ,teraz dokupiłem po 1,11,i deko wyzej ,stad ta srednia ,ale czekam byc moze bedzie jeszcze ostateczne oczyszczanie to sie moze dokupi ponizej zeta,mam wystawione do kwietnia 50 k po 4 a co,czekamy na sowite wynagrodzenie naszego znoju i trudu,choc szkoda ze obroty i zmiennosc zgasła
trzymać nie puszczać.....jak przełamiemy opór na ~ 1,5 to będzie się działo....droga na PN otworzy się, wcześniej niż sądziłem.
A co się stanie w momencie ogłoszenia wejścia tzw. "Nowego Ładu" Pinokia i Brylanta.....diamentowy czas.....nawet takie sztrucle jak PBG dostaną powietrza.
ps. czekamy na analizy grafowe, AT, formacji itp. g....warte (kto w to wierzy w erze C-19 ten wierzy w Euro Miliona) konkluzje "Grubych Januarych"....jak to tutaj się pojawi to znak, że idzie 24 lipiec 2020 i 24 sierpień 2020.....
Witamy [prawie] 4 melony obrotu w ~3,3 godziny....kto to ogarnie temu konia z rzędem....