• Unimot Up, analiza Autor: ~Ha [77.114.42.*]
    Dla przypomnienia analiza Unimot, - jesteśmy w kanale wzrostowym
    W USA uchwalono ok 2bln gotówki wsparcia dla gospodarki !. Radze śledzić wskaźniki giełdy w USA.
    W UE niedługo też ruszy program pomocowy...
    Czekamy na potwierdzenie programu wsparcia dla mój prąd
    Otoczenie pozytywne, program rozwoju UNT też!

https://www.youtube.com/watch?v=NRXUVjqdt1U

• Re: Unimot Up, analiza Autor: ~Perry [37.225.62.*]
    Generalnie mam ten papier na longa. Pod wzrost i dywidendę. Przeszedłem z kapitałem ze społeczek na nc.
    Jeżeli nasz chory rząd nie wymyśli jakiegoś nowego podatku lub innych ograniczeń to uważam, że trzycyfrowy kurs może być już w następnym roku. Ale to są moje przemyślenia, a wy jeżeli już zarobiliscie to radzę uciekać z kasą do stabilnych firm, takiej jak ta.
  • Re: Unimot Up, analiza Autor: ~obserwator [176.96.145.*]
    Spokojnie, tu nie trzeba naganiać, bo są fundamenty, więc papier obroni się sam, a po obietnicy sowitej dywidendy to przyjdzie czas na wzrosty w odpowiednim czasie. ja tez zakupiłem raczej jako długoterminowe, więc mam zamiar zajrzeć tu dopiero bliżej lata.
  • Re: Unimot Up, analiza Autor: ~Ha [77.114.42.*]
    Obserwatorze zauważ, że nie naganiam podaję tylko dostępne ogólnie fakty. Zauważam na forum raczej nagonkę na spadki.
  • Re: Unimot Up, analiza Autor: ~Obserwator [176.96.145.*]
    Sorki, nieopatrznie użyte jedno słówko, ale jak się już coś wyśle to niestety nie można już skorygować. Pisząc najwyraźniej tyle co wyszedłem z innego forum (OZECapital), gdzie aż roi się od naganiaczy. Tutaj mamy względny spokój i przyznam, że to cieszy, bo pieniądz lubi spokój. :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [219.100.37.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Unimot Up, analiza Autor: ~Eustachy [5.173.104.*]
    Ta spółka winna zmienić nazwę na unigrzmot2,cuda wianki a kurs ciągle poniżej ceny emisyjnej poprawy wyników też nie będzie z kwartału na kwartał, spółki paliwowe są na w odwrocie... powrót niebawem na 20 zl
  • Re: Unimot Up, analiza Autor: ~Inwestor [109.196.89.*]
    Ciekawe co powiesz jeśli UNIMOT zamknie IV kw 2020 oraz I kw. 2021 łącznym zyskiem netto w wysokości ca. 50 mln PLN ?
  • Re: Unimot Up, analiza Autor: ~Eustachy [5.173.104.*]
    Te wyniki są już w cenie
  • Re: Unimot Up, analiza Autor: ~YorX [83.8.65.*]
    No to są w cenie czy jednak "spadamy na 20pln"?
    Wartość wyciągnięta z czapki.
  • Re: Unimot Up, analiza Autor: ~Perry [78.154.78.*]
    Myślę że na razie będzie kręcić się około 40zł. Za dużo pozytywnych informacji, dywidenda.
    Po każdym kwartę będzie rosnąć wartość projektów farm, łącznie z żywieckim jest to 250 MW. A pamiętajcie, że 1MW gotowej farmy to min. 2.2 mln zł netto.
    Pod koniec roku farmy mają zacząć produkcję.
    Dodatkowo mamy Greenfield, na którym będą stawiane kolejne projekty i tym samym kolejne wzrosty wartości księgowej firmy.
    Sikorski zapowiedział, że Unimot wystartuje w aukcjach dla hybrydowych instalacji.

Mało wam?

To dorzucę sprzedaż przekraczającą oczekiwania zarządu w 1Q21.

Dla mnie to jest bardzo wiele. A to że kurs nie idzie Koronowo do góry? Hm może niech korekci, idzie lekko w górę niż miałby później jak na innych spekulacyjnych gniotach zlecieć z hukiem.

Dalej produkcja paneli ruszy za 3 miesiące
  • Re: Unimot Up, analiza Autor: ~DobryZnak [176.96.145.*]
    Nie ma się co gorączkować,. Przecież obecność naganiaczy na spadek to mega pożądany objaw, bo zwykle oznacza to wzrosty. Pomyślcie - kto posiadający akcje przychodzi tu pisać głupoty mogące obniżyć ich kurs? Z drugiej strony - kto ich nie posiadający i niezainteresowany kupnem wchodzi na forum wypowiadać się o firmie, których jest tysiące na giełdzie?
    Znam wielu takich, którzy kupują głównie wtedy gdy o firmie pisze się, że to gniot, tandeta itp
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [222.2.13.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Unimot to spólka "grow" Autor: ~Ha [37.249.229.*]
    wg analizy patrz post pierwszy - znajdujemy się w kanale wzrostowym. Unimot jest dobrze zarządzany i "fundamenty" ma dobre, firma spokojnie realizuje swoje zamierzenia i plany, trwa skup akcji przez zarząd...
[x]
UNIMOT 1,20% 168,80 2026-05-11 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.