Dla przypomnienia analiza Unimot, - jesteśmy w kanale wzrostowym W USA uchwalono ok 2bln gotówki wsparcia dla gospodarki !. Radze śledzić wskaźniki giełdy w USA. W UE niedługo też ruszy program pomocowy... Czekamy na potwierdzenie programu wsparcia dla mój prąd Otoczenie pozytywne, program rozwoju UNT też!
Generalnie mam ten papier na longa. Pod wzrost i dywidendę. Przeszedłem z kapitałem ze społeczek na nc.
Jeżeli nasz chory rząd nie wymyśli jakiegoś nowego podatku lub innych ograniczeń to uważam, że trzycyfrowy kurs może być już w następnym roku. Ale to są moje przemyślenia, a wy jeżeli już zarobiliscie to radzę uciekać z kasą do stabilnych firm, takiej jak ta.
Spokojnie, tu nie trzeba naganiać, bo są fundamenty, więc papier obroni się sam, a po obietnicy sowitej dywidendy to przyjdzie czas na wzrosty w odpowiednim czasie. ja tez zakupiłem raczej jako długoterminowe, więc mam zamiar zajrzeć tu dopiero bliżej lata.
Sorki, nieopatrznie użyte jedno słówko, ale jak się już coś wyśle to niestety nie można już skorygować. Pisząc najwyraźniej tyle co wyszedłem z innego forum (OZECapital), gdzie aż roi się od naganiaczy. Tutaj mamy względny spokój i przyznam, że to cieszy, bo pieniądz lubi spokój. :)
Ta spółka winna zmienić nazwę na unigrzmot2,cuda wianki a kurs ciągle poniżej ceny emisyjnej poprawy wyników też nie będzie z kwartału na kwartał, spółki paliwowe są na w odwrocie... powrót niebawem na 20 zl
Myślę że na razie będzie kręcić się około 40zł. Za dużo pozytywnych informacji, dywidenda.
Po każdym kwartę będzie rosnąć wartość projektów farm, łącznie z żywieckim jest to 250 MW. A pamiętajcie, że 1MW gotowej farmy to min. 2.2 mln zł netto.
Pod koniec roku farmy mają zacząć produkcję.
Dodatkowo mamy Greenfield, na którym będą stawiane kolejne projekty i tym samym kolejne wzrosty wartości księgowej firmy.
Sikorski zapowiedział, że Unimot wystartuje w aukcjach dla hybrydowych instalacji.
Mało wam?
To dorzucę sprzedaż przekraczającą oczekiwania zarządu w 1Q21.
Dla mnie to jest bardzo wiele. A to że kurs nie idzie Koronowo do góry? Hm może niech korekci, idzie lekko w górę niż miałby później jak na innych spekulacyjnych gniotach zlecieć z hukiem.
Nie ma się co gorączkować,. Przecież obecność naganiaczy na spadek to mega pożądany objaw, bo zwykle oznacza to wzrosty. Pomyślcie - kto posiadający akcje przychodzi tu pisać głupoty mogące obniżyć ich kurs? Z drugiej strony - kto ich nie posiadający i niezainteresowany kupnem wchodzi na forum wypowiadać się o firmie, których jest tysiące na giełdzie? Znam wielu takich, którzy kupują głównie wtedy gdy o firmie pisze się, że to gniot, tandeta itp
wg analizy patrz post pierwszy - znajdujemy się w kanale wzrostowym. Unimot jest dobrze zarządzany i "fundamenty" ma dobre, firma spokojnie realizuje swoje zamierzenia i plany, trwa skup akcji przez zarząd...