• Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~ZENEK [85.89.184.*]
    Witam,
    Pisałem jako ZENEK przy innych tematach, że gotów jestem prowadzić zdecydowanych akcjonariuszy przeciw poczynaniom ws wycofania ZM ROPCZYCE z giełdy. Czytajcie moje wcześniejsze posty i zgłaszajcie akces na adres: balony@onet.pl podając swój nick,
    ilość akcji, skąd jesteście, czy chcecie (możecie) wziąć udział w NWZA w Ropczycach 6 kwietnia, czy gotowi jesteście wcześniej się
    się spotkać u mnie, bądź udzielić pełnomocnictwa na WALNE oraz dane kontaktowe (e-mail) i ewent. telefon. Danych nikomu bez Waszej zgody nie ujawnię. W tej chwili mam akces 6 osób z 51.500 akcji. Walczmy o swoje - liczy się każda akcja.

• Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~Kulawy [37.30.24.*]
    Wreszcie
  • Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~Tommy [78.154.69.*]
    Napisałem do Pana, chce się przyłączyć, wnoszę moje drobne 2k akcji plus mój ojciec ~700.
    Pozdrawiam.
  • Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~ZENEK [85.89.184.*]
    Witam,
    Jest nas 9 osób - posiadamy 61,5 akcji. Ciągle czekamy na zgłoszenia Tych co mają dużo. Wystarczy informacja, że będą na Zebraniach
    osobiście i jakie mają zamiary przeciw. Możemy działać razem w celu zablokowania planów Tuzów, którym jeszcze mało.
  • Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~ENDRIU47 [88.199.162.*]
    Zenek masz już 91.5 możesz doliczyć moje 28.331 szt. spróbuję coś dokupić i zrobić wniosek o wyższą dywidendę do 4.50 bo mają na kapitale zapasowym około 30 mln + zarobione 20 mln ułożę wniosek przez  sobotę i niedzielę i przed 22 marca złożę wniosek do RPC47 chyba ze ktoś zrobi to wcześniej to dam dane jak napisać, aby musieli głosować. Czekam na razie bo spróbuję coś dokupić oraz może przesuną Walne ze względu na covid 19 [ zakaz zgromadzeń powyżej 5 osób ] coraz więcej zakażeń. Mam ponad 600 km więc muszę wyjechać już w Święta a nie mają lądowiska do helikopterów [co za biedota]. A sobie tyle rozdają więc może opłacą przelot do Ropczyc S.A.        Pozdrawiam ....pa pa
    Dnia 2021-03-11 o godz. 13:16 ~ENDRIU47 napisał(a):
    > Zenek masz już 91.5 możesz doliczyć moje 28.331 szt. spróbuję coś dokupić i zrobić wniosek o wyższą dywidendę do 4.50 bo mają na kapitale zapasowym około 30 mln + zarobione 20 mln ułożę wniosek przez  sobotę i niedzielę i przed 22 marca złożę wniosek do RPC47 chyba ze ktoś zrobi to wcześniej to dam dane jak napisać, aby musieli głosować. Czekam na razie bo spróbuję coś dokupić oraz może przesuną Walne ze względu na covid 19 [ zakaz zgromadzeń powyżej 5 osób ] coraz więcej zakażeń. Mam ponad 600 km więc muszę wyjechać już w Święta a nie mają lądowiska do helikopterów [co za biedota]. A sobie tyle rozdają więc może opłacą przelot do Ropczyc S.A.        Pozdrawiam ....pa pa
    ==============

Endriu, napisz maila na mój adres: balony@onet.pl to porozmawiamy - wyślę Ci mój numer tel. i dobre wieści nt dojazdu
    ZENEK
  • Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~ENDRIU47 [88.199.162.*]
     Nitro jeśli jeszcze masz te 19,600 szt. oraz  Allmighty jeśli masz około 25 000 szt. to odpiszcie do Zenka czy będziecie na Walnym i zostawcie kontakt bo mogą przesunąć Walne ze względu na pandemię. 

Odpiszcie  do Zenka pozostali  bo zachodu nie ma wielkiego wszystko można zrobić pocztą elektroniczną, potrzeba 340 tys. aby zablokować a jest nas ponad 1 mln

ZENEK odpiszę w godzinach wieczornych . Pozdrawiam.
    Czekam na informacje od mających więcej akcji - czy wolą działać samodzielnie, czy wspólnie pojedziemy na te Walnex2 . Ważne żebyśmy mieli kontakt ze sobą.
    Proponuję, żeby KAŻDY wystąpił do SANEPIDu z zapytaniem "Czy w świetle dzisiejszego zagrożenia COVIDem można organizować takie Walne Zgromadzenia jak w Ropczycach.
    Na razie zgłosiło się kilka osób i mamy 61 702 akcje.
    Pozdrawiam i czekam
    ZENEK.

Mój pomysł jest taki, że możemy się spotkać u mnie 5 kwietnia po południu zanocować u mnie i raniutko kopnąć się do ROPCZYC ca 200 km. Szczegóły wyślę bezpośrednio na maila za kilka dni.
  • Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~Oldboy [91.192.145.*]
    4,2 k jutro podam na maila namiary
    Dnia 2021-03-11 o godz. 14:18 ~ENDRIU47 napisał(a):
    >Nitro jeśli jeszcze masz te 19,600 szt. oraz  Allmighty jeśli masz około 25 000 szt. to odpiszcie do Zenka czy będziecie na Walnym i zostawcie kontakt bo mogą przesunąć Walne ze względu na pandemię. 
    >
    > Odpiszcie  do Zenka pozostali  bo zachodu nie ma wielkiego wszystko można zrobić pocztą elektroniczną, potrzeba 340 tys. aby zablokować a jest nas ponad 1 mln
    Pozdrawiam.

=================
    Ciągle czekam na zgłoszenia wszystkich akcjonariuszy do SPRZECIWU, także NITRO i ALLMIGHTY. Z rozkładu terminów wynika że tylko do 22 marca można się rejestrować na WALNE w swoim DM. Kto zdąży zgłosić się do naszego klubu wcześniej tego zapraszamy na video konferencję w poniedziałek o 19.00. Zaproszenia są imienne. Na StockWatchu aktywnie pisze norbert80 -zapowiada też dużą siłę ale nie ujawnia żadnych szczegółów i ma zamiar działać przez SII. Ja również nie wykluczam współpracy z SII - ale konkrety wyjdą dopiero po wynikach Walnych.
    Jeśli chcesz działać samodzielnie napisz nam chociaż ile szabel przywieziesz na Walne!
    Czekam na zgłoszenia na maila: balony@onet.pl
    ZENEK

> Dnia 2021-03-11 o godz. 14:18 ~ENDRIU47 napisał(a):
    > >Nitro jeśli jeszcze masz te 19,600 szt. oraz  Allmighty jeśli masz około 25 000 szt. to odpiszcie do Zenka czy będziecie na Walnym i zostawcie kontakt bo mogą przesunąć Walne ze względu na pandemię. 
    > >
    > > Odpiszcie  do Zenka pozostali  bo zachodu nie ma wielkiego wszystko można zrobić pocztą elektroniczną, potrzeba 340 tys. aby zablokować a jest nas ponad 1 mln
    > Pozdrawiam.
    >
    > Ciągle czekam na zgłoszenia wszystkich akcjonariuszy do SPRZECIWU, także NITRO i ALLMIGHTY. Z rozkładu terminów wynika że tylko do 22 marca można się rejestrować na WALNE w swoim DM. Na StockWatchu aktywnie pisze norbert80 -zapowiada też dużą siłę ale nie ujawnia żadnych szczegółów i ma zamiar działać przez SII. Ja również nie wykluczam współpracy z SII - ale konkrety wyjdą dopiero po wynikach Walnych.
    > Jeśli chcesz działać samodzielnie napisz nam chociaż ile szabel przywieziesz na Walne!
    > Czekam na zgłoszenia na maila: balony@onet.pl
    > ZENEK
    ==========
    Kochani,
    Jeszcze w poniedziałek jesteśmy zdolni przyjąć chętnych do naszego "SPRZECIWU" - zobacz wcześniejsze posty.
    Potem zaczynamy w naszej grupie przygotowania do utarcia nosa CHCIWCOM z Ropczyc.
    Kto zgłosił akces na balony@onet.pl a nie dostał maili zwrotnych niechaj jeszcze raz napisze!
    Pozdrawiam
    ZENEK

• Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~Alan [31.60.121.*]
    28 331 no to grubo Endriu jesteś zapakowany. Faktycznie na twoim miejscu to bym walczył.
  • Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~Wiktor [83.7.12.*]
    I tak niewiele może przy akcjach Pana Józefa, musicie uważać żeby pod byle pretekstem, pandemii albo jakiś drobnych niedopełnien formalność nie zablokowali was na walne bo szkoda dnia a prawnicy być może już mają urwanie...
  • Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~gunio77 [77.254.7.*]
    przestań siać zamęt
  • Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~Tommy [46.204.53.*]
    Wiktor ewidentnie kumpel prezesa. "Pan Józef jest bardzo mądrym człowiekiem". Czy on naprawdę myśli że ludzie którzy doszli do tego że mają ułamek swojego majątku w tysiącach akcji rpc to są głupki, dające się ponieść emocjom przez pisanie jakiegoś trolla na forum bankiera?
    Dnia 2021-03-10 o godz. 22:23 ~ZENEK napisał(a):
    > Witam,
    > Pisałem jako ZENEK przy innych tematach, że gotów jestem prowadzić zdecydowanych akcjonariuszy przeciw poczynaniom ws wycofania ZM ROPCZYCE z giełdy. Czytajcie moje wcześniejsze posty i zgłaszajcie akces na adres: balony@onet.pl podając swój nick,
    > ilość akcji, skąd jesteście, czy chcecie (możecie) wziąć udział w NWZA w Ropczycach 6 kwietnia, czy gotowi jesteście wcześniej się
    > się spotkać u mnie, bądź udzielić pełnomocnictwa na WALNE oraz dane kontaktowe (e-mail) i ewent. telefon. Danych nikomu bez Waszej zgody nie ujawnię. W tej chwili mam akces 6 osób z 51.500 akcji. Walczmy o swoje - liczy się każda akcja.
    >
    =======================================
    Zapraszam dalej do kontaktu na powyższy adres mailowy. W tej chwili mamy zgłoszenia 15 osób - razem 112,5 tyś akcji.
    Czekamy najwyżej do wtorku. ZENEK

Dnia 2021-03-10 o godz. 22:23 ~ZENEK napisał(a):
    > Witam,
    > Pisałem jako ZENEK przy innych tematach, że gotów jestem prowadzić zdecydowanych akcjonariuszy przeciw poczynaniom ws wycofania ZM ROPCZYCE z giełdy. Czytajcie moje wcześniejsze posty i zgłaszajcie akces na adres: balony@onet.pl podając swój nick,
    ilość akcji, skąd jesteście, czy chcecie (możecie) wziąć udział w NWZA w Ropczycach 6 kwietnia, czy gotowi jesteście wcześniej się
    się spotkać u mnie, bądź udzielić pełnomocnictwa na WALNE oraz dane kontaktowe (e-mail) i ewent. telefon. Danych nikomu bez Waszej zgody nie ujawnię. W tej chwili mam akces 16 osób z 111.500 akcji. Walczmy o swoje - liczy się każda akcja.

=====================================
    Jeszcze dzisiaj zamierzamy ok 19 zrobić może video-spotkanie. gunio77 będzie działał po powrocie do domu. Namiary wyślę mailem do tych co się wcześniej zgłosili na powyższy apel. Ciągle czekamy na zgłoszenia. Pozdrawiam

• Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~Felek [5.173.64.*]
    Chętnie jakaś telekonferencja ale dzisiaj nie dam rady o 19:00 Podaj jakiś dalszy termin żeby można było się zorganizować i z wyprzedzeniem
    Dnia 2021-03-13 o godz. 16:49 ~Felek napisał(a):
    > Chętnie jakaś telekonferencja ale dzisiaj nie dam rady o 19:00 Podaj jakiś dalszy termin żeby można było się zorganizować i z wyprzedzeniem

Witam Felku,
    Kolejny termin wideokonferencji - to poniedziałek 15 marca o19.00 . Stosowne linki do połączeń i udziału wyślę do każdego, kto wcześniej
    zgłosił akces do porozumienia "SPRZECIW" na maila : balony@onet.pl Ciebie też zapraszamy!
    ZENEK

• Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~konrado24 [185.143.182.*]
    dorzucam moj ponad 1k, mam za malo akcji i za daleko mieszkam, pelnomocnictwo tez nie ma sensu przy takiej ilosci. wystawilem po 80...
  • Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~ENDRIU47 [37.30.21.*]
    Kondrado24 właśnie taki 1000 szt. ma sens to ja mieszkam 620 km a jazda pociągiem to jeszcze dalej od Ropczyc i jadę. Skupuję po 29.00 , 28.80 a w przyszłym tygodniu chcę dokupić właśnie 1000 nawet po 29,50 żeby jechać a ty mówisz ze niema sensu.
    Wniosek do maklera na NWZA za 20 zł wysyła potwierdzenie o 1000 szt a ty dajesz zgodę ZENKOWI na sprzeciw i wszystko gra.
    Na drugie Walne nawet drugiej zgody nie trzeba bo będzie tylko zatwierdzanie dywidendy i sprawozdania z zysku - tam potrzebna jest większość czyli 50% plus 1 więc nic nie ugramy. A jak wygramy NWZA to na drugim walny ZWZA w kuluarach zapyta ile chcecie i wtedy powiemy po co przyjechaliśmy [ nie po 2 zł więcej ].

Bo jak ZENEK będzie miał około 200 tyś. przyjadą pozostali z innych Portali + luzaki i będzie 320 tyś a zabraknie 10 lub 20 tyś to będzie przykro. Prezes doda 2 zł do wezwania i się nam uśmiechnie. Potem powie idźcie do sądu a ja poczekam rok albo dwa może trzy zobaczymy komu się znudzi. I sen tak jak na ZPUE lub innych pryśnie. Pozdrawiam.

Ps. przemyślcie ci co macie ten niecały tysiąc gra się toczy przybądźmy na walne jak Polska Husaria niech się boją ci co rzucają słowa na wiatr. Czas przypomnieć co mówił Prezes i wyciągnąć konsekwencje.
  • Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~ZENEK [46.134.135.*]
    Dnia 2021-03-13 o godz. 20:54 ~konrado24 napisał(a):
    > dorzucam moj ponad 1k, mam za malo akcji i za daleko mieszkam, pelnomocnictwo tez nie ma sensu przy takiej ilosci. wystawilem po 80...

=================
    Co to znaczy, że pełnomocnictwo nie ma sensu? To znaczy, że nic nie chce Ci się robić w obronie swoich akcji. Czekaj na list gratulacyjny od Zarządu Ropczyc!
    ZENEK
  • Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~konrado24 [185.143.182.*]
    nie mieszkam w pl, to dlatego, inaczej moze i na walne bym pojechal, tak jak ktos wczesniej pisal przy okazji zobaczyc rzeszow. dacie rade bez mojej osoby.
  • Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~tomo [83.4.161.*]
    Dodam swoje 3 grosze w temacie,

1. Prezio posiada wiedzę jak wygląda akcjonariat, ile mamy i skąd jesteśmy, od września weszły takie możliwości dla wszystkich spółek.
    2. Gdyby była wiarygodna baza inwestorów zebrana w kręgu np SII(poparta wiarygodnym dokumentem o stanie posiadania), to niewątpliwie mogłoby być sprawniej zebrać odpowiedni udział w głosowaniu i załatwić to "jedną" osobą,
    3. Mając listę zbudowaną wg założeń z punktu 2, można zawsze się dogadać i zwiększyć stan posiadania, w grupie dokupienie 10k czy 30k, a nawet 50k to nie jest nic skomplikowanego.

Sam posiadam niewielki pakiet ze średnią poniżej 20pln szt, plan był zdecydowanie bardziej tutaj się zaangażować, ale jednak kontrowersje wokół spółki(zarząd, program motywacyjny itd), akcjonariat, brak znaczącego spadku poniżej 20zł na jesieni zniechęcił mnie do tego, biorąc pod uwagę pk 2 o którym pisałem, niewątpliwie mógłbym przy obecnym kursie czy nawet powyżej 30zł szt zwiększyć zaangażowanie i myślę, że mogłoby się dużo więcej takich osób znaleźć(są osoby, które też tak się tutaj wypowiadają), niestety wszystko musiałoby być wiarygodne, a tego mimo wszystko brakuje w takiej formie komunikacji.
  • Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~gunio77 [77.254.7.*]
    Sii nie jest gwarantem sukcesu - niedawno w E-muzyce - zebrała się grupa akcjonariuszy - nie było SII - dało się?
    Wszystko tak naprawdę zależy od Was drobni akcjonariusze. Czy dalej będziecie wystawiać tyłek, aby gruby akcjonariusz go kopnął i zabrał Wam pieniądze, czy w końcu powiecie STOP i zaczniecie się organizować. To nie problem zgłosić przez internet chęć uczestnictwa w NWZA i podrzucić komuś pełnomocnictwo. Mnie wiele razy gruby wykiwał i powiedziałem koniec - niema znaczenia ile akcji posiadam - jak jest możliwość to zgarnia się ekipę i idzie do sądu.
    Oczywiście, że nie jest gwarantem, ale jest zdecydowanie bardziej wiarygodne, z mojego punktu w chwili obecnej zmienia to tyle, że nie zaryzykuję i nie dokupię ponad 1k akcji, ale mogę co najwyżej zebrać za max 10k pln.
    Nie muszę udzielać pełnomocnictwa, mam do Ropczyc nieco ponad 150km lecąc A4.

• Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~ollo [89.68.123.*]
    ważne żeby każdy był na walnym czy osobiście czy przez pełnomocnika... zero ryzyka w każdym przypadku
  • Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~rozgoryczony [79.184.239.*]
    Dnia 2021-03-15 o godz. 15:38 ~tomo napisał(a):
    > Dodam swoje 3 grosze w temacie,
    > >
    > > 1. Prezio posiada wiedzę jak wygląda akcjonariat, ile mamy i skąd jesteśmy, od września weszły takie możliwości dla wszystkich spółek.

niemożliwe - podaj wykładnię prawną, albo sprostuj.
    Jeżeli się zarejestrujesz na Walne, to lista jest ogólnodostępna, ale bez szczegółów teleadresowych, bo RODO

Jak ktoś jest daytraderem (jak ja czasami, szczególnie na spółkach paliwowych), to prezes ma dużo roboty z aktualizacją swojej wiedzy o akcjonariacie - współczuje Obajtkowi :)

https://www.knf.gov.pl/aktualnosci?articleId=71716&p_id=18
  • Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~rozgoryczony [79.184.239.*]
    to jakieś jaja są - kto wymusił takie regulacje?
    Ja nie upoważniłem swojego Biura Maklerskiego do rozporządzania moimi danymi wrażliwymi. Rozumiem, że do mojego stanu posiadania mogą mieć dostęp służby państwa, ale po decyzji sądu o konieczności ujawnienia mojego majątku. Ale Prezes lub inne osoby ze spółki z jakiej racji? Że niby chcą się kontaktować? Poza tym procedura trwa na pewno na tyle długo, że jeśli ktoś na datę zapytania był udziałowcem, to na moment przekazania przez KDPW odpowiedzi nie będzie już akcjonariuszem.

Pewno wkrótce się dowiem, że prezes na którego napyskowałem będzie miał możliwość uzyskania od redakcji portalu i operatora telekomunikacyjnego danych odnośnie miejsca skąd wyszła wspomniana pyskówka i kto jest klientem.
    po wycofaniu Ropków przenoszę wszystko na NC - na razie tam tylko piwo mam (produkt regionalny Wielkopolski, ale polecam Konstancin z limitowanej edycji)
  • Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~makiavel [5.184.76.*]
    Dzięki za wczorajszą "wideokonferencję", to był bardzo dobry pomysł. Każdy nie do końca zorientowany w możliwych scenariuszach na pewno jest sporo mądrzejszy. Jednocześnie zapraszamy osoby które chciałyby przystąpić do Porozumienia "SPRZECIW" do pisania na maila balony@onet.pl. Razem mamy już dużo głosów ale każde kolejne przydadzą się w obronie naszych wspólnych mniejszościowych interesów.
  • Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~tommy [78.154.69.*]
    Również dziękuję wszystkim za poświęcony czas i dzieleniem się swoimi doświadczeniami. Liczę na podjęcie działań w walce o nasz wspólny interes, razem możemy więcej.
  • Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~mkm [89.68.123.*]
    kto popuści poniżej 50 zł to frajer, też będę na walnym

Witam,
    Wszystkim, którzy przystąpili do "SPRZECIWU" wysłałem właśnie informacje o sposobie udzielenia PEŁNOMOCNICTWA.
    Zobaczcie Maile. Zapraszam pozostałych. Zgłoszenia na maila: balony@onet.pl
    Pozdrawiam
  • Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~gunio77 [213.216.120.*]
    Ważne, aby każdy upewnił się w swoim biure maklerskim, że chce się być na 2 walnych!!!
    Czy ktoś nowy się dołączył do porozumienia?
  • Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~makiavel [31.60.152.*]
    Oczywiście że najlepiej zapisać się na 2 walne. Koszt 25-30zł. Myślę że z Porozumienia "SPRZECIW" wszyscy się tak zapiszą.
    DROBNI !!
    Jeszcze tylko dziś jest szansa przystąpić do naszego "SPRZECIWU" Do 22 marca musicie w swoim DM zgłosić chęć udziału w WALNYCH (NWZA + ZWZA) - a potem jechać 6 kwietnia lub kogoś upoważnić. Proponujemy działać z nami wtedy "w kupie" więcej zdziałamy.

Ciągle czekam na zgłoszenia wszystkich akcjonariuszy do SPRZECIWU, także NITRO i ALLMIGHTY. Z rozkładu terminów wynika, że tylko do 22 marca można się rejestrować na WALNE w swoim DM. Na StockWatchu aktywnie pisze norbert80 -zapowiada też dużą siłę ale nie ujawnia żadnych szczegółów i ma zamiar działać przez SII. Ja również nie wykluczam współpracy z SII - ale konkrety wyjdą dopiero po wynikach Walnych.

Zgłoszenia na maila: balony@onet.pl
    ZENEK
    Dnia 2021-03-17 o godz. 14:51 ~ZENEK napisał(a):
    > DROBNI !!
    > Jeszcze tylko dziś jest szansa przystąpić do naszego "SPRZECIWU" Do 22 marca musicie w swoim DM zgłosić chęć udziału w WALNYCH (NWZA + ZWZA) - a potem jechać 6 kwietnia lub kogoś upoważnić. Proponujemy działać z nami wtedy "w kupie" więcej zdziałamy.
    >
    > Ciągle czekam na zgłoszenia wszystkich akcjonariuszy do SPRZECIWU, także NITRO i ALLMIGHTY. Z rozkładu terminów wynika, że tylko do 22 marca można się rejestrować na WALNE w swoim DM. Na StockWatchu aktywnie pisze norbert80 -zapowiada też dużą siłę ale nie ujawnia żadnych szczegółów i ma zamiar działać przez SII. Ja również nie wykluczam współpracy z SII - ale konkrety wyjdą dopiero po wynikach Walnych.
    >
    > Zgłoszenia na maila: balony@onet.pl
    > ZENEK
    ==================
    Wszystkich którzy zgłosili się do mnie na powyższego maila -niechaj sprawdzą swoją pocztę czy dostali ode mnie maile z uwagami
    Zenek
  • Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~makiavel [31.60.152.*]
    Wszystko się zgadza. Dostajesz moje pełnomocnictwo na oba walne :)
    Słuchajcie!
    Ciągle jeszcze nie ma w RCL, aktu który ma wprowadzić ograniczenia covidowe - a ma wkrótce wejść w życie.
    Zaglądajcie na strony DzU : https://dziennikustaw.gov.pl/DU/rok/2021/11 i https://dziennikustaw.gov.pl/DU/rok/2021/10
    Może nie będzie tego Walnego z uwagi na epidemię.
    Zdrowia życzę!
    Zenek

• Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~xyz [194.36.19.*]
    Dnia 2021-03-19 o godz. 10:01 ~ZENEK napisał(a):
    > Słuchajcie!
    > Ciągle jeszcze nie ma w RCL, aktu który ma wprowadzić ograniczenia covidowe - a ma wkrótce wejść w życie.
    > Zaglądajcie na strony DzU : https://dziennikustaw.gov.pl/DU/rok/2021/11 i https://dziennikustaw.gov.pl/DU/rok/2021/10
    > Może nie będzie tego Walnego z uwagi na epidemię.
    > Zdrowia życzę!
    > Zenek
    >

Głosowaliście na PIS tak gremialnie na podkarpaciu i co macie z tego.Nic nie robi się dla rynku kapitałowego. Nowy szef od rynku.Mówi się o zmianach, które nie mają większego znaczenia dla akcjonariuszy tj.warunków dotyczących zdjęcia spółek z giełdy po godziwych cenach i podatku Belki.Nawet opozycja nic konkretnego nie proponuje poza zniesieniem podatku o zysku na lokatach. A jaki jest ten tzw zysk de facto strata. Miał się ukazać dokument nieco porządkujący wezwania od 1.03.2021 i nic. Fałszywiec Belka występuje w TVN i nic konkretnego nie mówi.
  • Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~xyz [194.36.19.*]
    Dnia 2021-03-21 o godz. 07:58 ~xyz napisał(a):
    > Dnia 2021-03-19 o godz. 10:01 ~ZENEK napisał(a):
    > > Słuchajcie!
    > > Ciągle jeszcze nie ma w RCL, aktu który ma wprowadzić ograniczenia covidowe - a ma wkrótce wejść w życie.
    > > Zaglądajcie na strony DzU : https://dziennikustaw.gov.pl/DU/rok/2021/11 i https://dziennikustaw.gov.pl/DU/rok/2021/10
    > > Może nie będzie tego Walnego z uwagi na epidemię.
    > > Zdrowia życzę!
    > > Zenek
    > >
    >
    > Głosowaliście na PIS tak gremialnie na podkarpaciu i co macie z tego.Nic nie robi się dla rynku kapitałowego. Nowy szef od rynku.Mówi się o zmianach, które nie mają większego znaczenia dla akcjonariuszy tj.warunków dotyczących zdjęcia spółek z giełdy po godziwych cenach i podatku Belki.Nawet opozycja nic konkretnego nie proponuje poza zniesieniem podatku o zysku na lokatach. A jaki jest ten tzw zysk de facto strata. Miał się ukazać dokument nieco porządkujący wezwania od 1.03.2021 i nic. Fałszywiec Belka występuje w TVN i nic konkretnego nie mówi.

Przed poprzednim wpisem nie wiedziałem, że tak fatalnie skopano przepisy, że jest możliwy delisting bez wezwania to ma być ta nowa strategia rozwoju rynku kapitałowego a może ktoś lobbował za takim unormowaniem. Za co ci ludzie biorą pieniądze jeśli jest to tylko przeoczenie pozwalające okraść akcjonariuszy. Chcieliście PISu tak gremialnie głosowaliście na podkarpaciu to macie owoce wyboru. Nie wspomnę o casusie Obajtka
    Witam cały "SPRZECIW"
    Dzisiaj każdy kto do mnie napisał wcześniej dostanie maile w wykazem nicków kolegów i ilością szabel.
    Kto wcześniej zarejestrował swój udział w Walnych może jeszcze do nas dołączyć.
    Kolego "rysiek" - napraw pocztę bo maile do Ciebie wracają niedoręczone.
    Pozdrawiam
    ZENEK
    W związku z nowymi Walnymi apel do Grupy "SPRZECIW" o zwarcie szeregów. Robimy wkrótce remanent i już teraz zastanawiajcie się nad formą uczestnictwa w WALNYCH : osobiście , zdalnie, czy przez pełnomocnika. Trzeba działać - nie odpuścimy.
    Zapraszamy kolejnych chętnych - mail: balony@onet.pl
    Pozdrawiam
    ZENEK

Właśnie zarejestrowałem się na 2 walne. Przypominam, że trzeba zarejestrować się na 2 walne. Osoby, które zarejestrowały się na poprzednie walne muszą jeszcze raz się zarejestrować. Termin rejestracji to 13 kwietnia 2021, ale sugeruję dzień wcześniej.
    Proszę sprawdźcie w swoim biurze maklerskim, czy spółka przewiduje e-voting, bo mi w santanderze powiedzieli, że spółka nie przewiduje e-votingu. Tak więc lepiej nie zaznaczajcie opci e-votingu
  • Re: Porozumienie "SPRZECIW" - przystępujcie! Autor: ~Allmighty [77.111.245.*]
    To ciekawe, a raczej głupie co piszesz. Nie wprowadzaj nikogo w błąd kmiotku.
    W Santander zaznaczasz e-voting w systemie bez problemu.
    I nie pisze się opci tylko opcji, wracaj do podstawówki, chyba że wciąż w niej jesteś.
    E-voting będzie !
    Jeśli będą nieprzewidziane problemy na łączach zażądam przerwy w obradach razem z SII.
[x]
ROPCZYCE -1,71% 23,00 2025-11-17 16:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.