Dodam swoje 3 grosze w temacie,
1. Prezio posiada wiedzę jak wygląda akcjonariat, ile mamy i skąd jesteśmy, od września weszły takie możliwości dla wszystkich spółek.
2. Gdyby była wiarygodna baza inwestorów zebrana w kręgu np SII(poparta wiarygodnym dokumentem o stanie posiadania), to niewątpliwie mogłoby być sprawniej zebrać odpowiedni udział w głosowaniu i załatwić to "jedną" osobą,
3. Mając listę zbudowaną wg założeń z punktu 2, można zawsze się dogadać i zwiększyć stan posiadania, w grupie dokupienie 10k czy 30k, a nawet 50k to nie jest nic skomplikowanego.
Sam posiadam niewielki pakiet ze średnią poniżej 20pln szt, plan był zdecydowanie bardziej tutaj się zaangażować, ale jednak kontrowersje wokół spółki(zarząd, program motywacyjny itd), akcjonariat, brak znaczącego spadku poniżej 20zł na jesieni zniechęcił mnie do tego, biorąc pod uwagę pk 2 o którym pisałem, niewątpliwie mógłbym przy obecnym kursie czy nawet powyżej 30zł szt zwiększyć zaangażowanie i myślę, że mogłoby się dużo więcej takich osób znaleźć(są osoby, które też tak się tutaj wypowiadają), niestety wszystko musiałoby być wiarygodne, a tego mimo wszystko brakuje w takiej formie komunikacji.