Myliłem się pisząc, że pmpg dojdzie za parę lat do 20 zł, źle to oszacowałem, dojdzie do 200 zł !!! Jak patrzę w jakim tempie PiS się zadłuża a w czwartek prezes NBP wprost powiedział, że stopy % na długo zostaną na zero % a do tego dodruk już bez limitu i czasu to.........przy najwyższej inflacji w unii nasza giełda exploduje. Może zobaczymy na własne oczy gdzie zaczyna się niebo. Teraz czytają co nieco o nowym ładzie Morawieckiego, gdzie kwota wolna od podatku ma wynieść 30 tys zł, 500+ dla młodych czy emerytury do 2500 zł zwolnione z podatku a euro po 15 zł chcę ostrzec ostatnich frajerów, wypiszcie się z PPK. Już wiecie dlaczego Morawiecki już teraz kradnie 15 % z ofe ? Prawdziwy komunizm, odkładasz pieniądze na emeryturę a masz tyle samo co inni z podkarpacia, czy się siedzi czy leży emerytura się należy. Do 2500zł zwolniona z podatki i 14ka dla najmniejszych emerytur, hihihi Przebijesz ich odkładając ? Tylko znany jest w stanie ci wytłumaczyć że się ci opłaci odkładać w ppk.
mój ojciec był dużym gospodarzem o specjalizacji od produkcji i sprzedaży miał mieć wysoka emeryturę - zapewniał Gierek Ojciec przepracował w gospodarstwie 50 lat (nie licząc dzieciństwa i lat młodzieńczych bo dzieci pracowały na wsi - nie było jeszcze internetu) umarł mając 73 lata przez 3 lata brał emeryturę 590 zł miesięcznie tj. rok 2009
TO BYŁA TA TWOJA SPRAWIEDLIWOŚĆ ???
Widzisz komuch możesz potępiać PiS i nic Ci za to nie grozi, możesz oszczędzać gdzie chcesz , czy Morawiecki Ci każe brać PPK , kupuj ziemie , złoto co chcesz to jest ta różnica że jest wolny kraj
No widzisz Znany Wtedy komuchy miały specjalne przywileje, inni zapier... a oni (nic niepotrafiące nieroby)żyli luksusowo a emerytury jakie to wszyscy wiemy. Teraz dla komuchów jest bida z nędzą, trzeba samemu zapier.....a nic niepotrafiące komuch drą ryja...
właśnie tak jak piszesz makler , oni nie mogą żyć w wolnym kraju , nie radzą sobie żyć z uczciwej pracy , bo jak żyć bez talonów , bez sklepów dla działaczy PZPR itd itd ........ moja matula tez przepracowała 45 lat w gospodarstwie i obecnie z I grupa ma 1100 zł na rękę .....................................
może powiesz mi komuch jak ona się czuje gdy słyszy z trybuny pułkownika SB Mazgułę który krzyczy że za 2 tysiące zł miesięcznie nie przeżyje ........................................ ja to mu podpowiadam - nie musi żyć za 2 tysi , kto mu każe
A za Gierka nie mógł oszczędzać na emeryturę (to znaczy oszczędzał i miał wysoką tylko Gierek po Gomółce przejął kraj z zerowym długiem i zadłużył na pokolenia i nadszedł czas zapłaty, którego Twój Ojciec doświadczył). Czy za Gierka nie mógł inwestować w złoto czy ziemię tak jak dzisiaj ? Nie sądzisz że społeczeństwo jest okradane gdy inflacja szaleje a stopy procentowe bliska zera ? Jak to byś inaczej nazwał ? Jeżeli sądzisz, że Twoja siła nabywcza wzrasta gdzie euro blisko 4,6 zł, inflacja prawie 4 % to naprawdę trzeba być przy niezłym korycie żeby utrzymać swoją pensje nie tracąc. Jeżeli mówisz, ze idzie wszystko w dobrym kierunku a rzeczywisty deficyt w 2020r to 320 mld zł to nie wiem co powiedzieć. ( dodam tak na marginesie, że np. wypłata 13 emerytury nie jest wliczana do długu gdybyś chciał mnie prostować o jakimś deficycie 80 mld zł, wszystko ukrywane w PFR i BGK i musi tak być do puki nie zmieni się konstytucji a konstytucji się nie zmieni ). Niestety, PiS może rozdawać na prawo i lewo do puki mamy swoją walutę, nie zbankrutujemy, po prostu inflacją okrada własnych obywateli. Przygotuj się na szczaw na emeryturze, już się do jego smaku przyzwyczajaj.
biedna postkomuna musi jęczeć jak pełotusek zajumał 200 mld zł i wpisał do funduszu drogowego to Ci nie przeszkadzało tylko 13 emerytury ale ten zły rząd i dla Mazguły da 13 emeryturę i tym sie komuch różnimy
Ja nic nie mam przeciw 13 czy 14 emeryturze. Napiszę więcej, wolałbym godną rewaloryzację emerytury niż 13 tą. To jest taki myk propagandowy, zaoszczędzimy na rewaloryzacji, w późniejszych latach będzie mniejsza podstawa do podwyżki a ciemny lud nam będzie dziękował że coś extra dostał. A tak nawiasem mówiąc, czy po tych wspaniałych 6 latach dobrej zmiany czy Twoja matka nie czuje się okradziona mając 1100 brutto emerytury ? Przecież kartofle nie kosztują 50 gr jak za Tuska tylko 3 zł, jabłka 6 zł. Możesz znaleźć tańsze ale to nie jadalne. Dzisiaj kupiłem pomidory po 10 zł, w kuble na śmieci teraz leżą. Były malinowe ale poszkodowałem 25 złotych.
akurat zły przykład kartofle ? może tak w moim sklepie ziemniaki kosztują 99 gr za kg na takie towary zawsze jest cena ruchoma w zależności od podaży i popytu w 1998 roku były po 40 gr / za kg i na wiosnę 90 gr za kg teraz jest 2021 i w tym samym sklepie w sobotę kupowałem po 99 gr za kg pomidory są po 8 zwykły i 12 malinowy ale to sama woda bez smaku z Hiszpanii nie kupuje i nie jem zaczynam jeść nasz pod koniec kwietnia już będą z okolic Zamościa przepyszne polecam
Też mnie co niektórzy moi znajomi, fanatycy dobrej zmiany przekonują, że inflacji nie ma :) Niech tak będzie. To dobrze, że Twojej matce teraz się lepiej żyje za 1100 zł brutto + 13 i 14 emerytura. Złote czasy ją spotkały. Teraz tylko na wczasy czy do salonu po nowe auto, nie to co za Tuska, wypierdziane po Niemcu co płakał jak sprzedawał albo mieszkanko za 700 tys cud miód, bo teraz się żyje lepiej :)
1100 netto aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa to za szatniarza mieszkania były tanie po 10 tys. zł za m2 a teraz nawet w Warszawie córka kupiła po 7800 za m 2 Mokotów
To nieruchomości też nie podrożały :) No popatrz, i Warszawa tania jak za Tuska hihi. Akurat siedzę w nieruchomościach i takie bajki możesz sadzić ale nie mnie. Nie przeczę temu, że po tyle kupiła ale ta nieruchomość jest na obrzeżach Wawy albo to komunistyczna albo przedwojenna szczurownia bez garażu, windy i miejsca postojowego do kapitalnego remontu. Strach tam mieszkać a piwnice notorycznie okradane. No i czynsz........900 zł a do tego w planach remont nieruchomości, czyli kredycik i mocny wzrost funduszu remontowego. Jedno wielkie bagno.