Pisałem w zeszłym tygodniu, ze arkusz między 5a 6 zł to 6-7k akcji. Później komuch się śmiał, ze arkusz pusty a ktoś sypie. Teraz w arkuszu jest 1,1k. Czyli częsc chętnych do sprzedaży po tamtych cenach w panice oddała poniżej 4,50. Dlatego karnet po prawej pusty. Jest jeszcze 1,6k poniżej 5zl, (nie liczę animatora) Ale na te akcje szybki znajdzie się kupiec. Za3 3 dni dowiemy się kto sprzedał te 500k. A potem poczekamy na nowe informacje ze spółki. Zbiegna się one pewnie z wiadomościami o odmrażaniu gospodarki, wiec znów zaczniemy spoglądać w kierunku 7zl. ;)
Komuch zrobił dobry interes sprzedając pmpg i pakując kasę w 4fun media. Nie zrobiłem tego błędu co z przed kilku lat gdy pmpg i 4 fun media były po 4 zł a ja wybrałem pmpg. Pmpg zjechało do 1 zł a 4 fun media doszło do 14 zł ! :) :) Dzisiaj też jestem szczęśliwy. Wszystko mi rośnie oprócz foreverena, ale tam mam zredukowane już do groszy ale mocno go obserwuję i w odpowiednim czasie zaatakuję. Na razie jest tam jeden fundusz ustawiony na spadki i trzyma kurs za pysk. Razem z Carem też liczę spore zyski na polimexie, taka spółka będzie perełką, na bank posypią się potężne kontrakty z unijnych pieniędzy, ją też odkładam na kilka lat.
Nie czytam postów naszych kolegów, którzy nie maja akcji, wiec nie wiem o czym toczy się dyskusja. Nowi pewnie nie wiedza o co chudzi. Pojawiaja się jakieś nowe drobne zlecenia, ale szybko znikną jak się wyjaśni co z rozliczeniem transakcji skupu akcji. Czekamy. :)
Nie ma tego złego...
Spółka cały czas zbiera w skupie. Teraz mają chwilę po niższym kursie, wiec i więcej zbiorą i lepiej się to później wyceni w zyskach finansowych jak kurs urośnie. Kto obstawia poza mną, że idziemy na 7 i więcej?
Jak tu będzie 10 mln zysku A na to się zapowiada to c/z przy obecnym kursie wynosi 6 !!!nawet jak będzie 5 mln za 2020 rok to c/z 12 przy obecnym kursie. Więc twoje obliczenie mocno niedoszacowane. Porównując do wp te 5 mln za zeszły rok kurs to trzeba pomnożyć obecny kurs razy 3,5 więc jak by nie liczyć wychodzi 20 zł polskich! Przeszłość się nie liczy gpw wycenia przyszłość więc trzeba to odnieść do 10 mln zł które powinny być w tym roku. Ps.Zaraz będzie w największych wzrostach na stooq...
Coraz blizej 7zl. Wczoraj zatrzymaliśmy sie na szczycie sprzed 5 lat. Duzo podaży się pojawiło, ale tez była ona odbierana. Ja niestety nie mogę częściej, bo mnie moder blokuje i nie wiem za co. Rozumiem, ze inteligentne zachęcanie do kupna akcji jest średnio tolerowane. Za to wpisy typów o nicku wodospad, jest ok. Czekamy co dziś będzie się działo. Szeroki rynek przeszkadza trochę, obawy o lockdown całego kraju chyba maja wpływ na notowania duzych spółek.
I pewnie, Student, zaczną. Ale teraz czai się niepewność. Jak już ogłoszą lockdown , to zacznie się szukanie spółek internetowych. Po wzrostach na covidach, może przyiść ponownie hasło - internet. Taka ostatnia jazda przed otwarciem gospodarek w maju. ;) mozemy mieć piękny kwiecień, gdyby jeszcze pojawiło się jakieś info elektryzujące rynek. Ostatnio zrobiło się tutaj gorąco - a co by było gdyby zrobiło się jeszcze ciekawiej. ;)
Teraz widzę, ze weszliśmy do setki najpopularniejszych spolek na forum! ;) a jeszcze pare dni temu byliśmy powyżej 400. Standardem były poziomy między 475 a 499. ;) a wieczorem pewnie znów pojawia się jakieś ciekawe wpisy. ;) Mogę mniej się angażować tutaj. ;)
Dziwne, że takie znikome obroty nagle po osiągnięciu rocznego szczytu. Niekumaci sprzedają, a po wynikach skup przecież kontynuowany. Trzeba w przyszłym tyg. skupić te 2 "batony" na 5,1 i 5,3(1096 i 1850 akcji:-)), dalej jakies znikome pakiety do 6 PLN.
A raczyłeś zauważyć cudzysłów i emot. :-) na końcu zdania. Przy obecnych obrotach trudne do sforsowania. Do wynikow pewnie obroty tak będą wyglądać niestety.
Dziwne to jest to, ze tych "batonow" nie moga zdjac ci, ktorzy latali po calym Bankierze i naganiali na nasza spolke. ;) W rankingu Bankiera spadlismy juz mocno, zaraz znow bedzienmy w oklicach 400. miejsca. Szanse na kolejna fale wzrostowa wzrosna. ;)
Jaki przekaz Makler, hossa to fale. Byla fala maj - lipiec , później była listopad-styczeń a teraz powinna zacząć się kolejna. Teraz będzie granie pod otwarcie gospodarek.
A kiedy będzie granie pod 4 i następną fale covid ?
I będzie wielkie wybicie.
https://biznes.interia.pl/makroekonomia/news/tak-sie-konczy-gospodarczy-cud,2606061,2156"
Szok.NBP napisał wprost jak nas PiS okrada z reformy z OFE.
Fajny artykuł na bankierze.
Aż niedowierzam. W stylu jak do dla naszego zdrowia PiS wprowadza kilkadziesiąt podatków czy dla eksporterów niemieckich osłabia złotówkę aby nasza siła nabywcza spadła i żebyśmy czasami nie byli mnuej konkurencyjni od Ukraińców.
NBP: reforma OFE nie jest w pełni korzystna dla ubezpieczonych