kim ty jesteś ? i czemu az tak bardzo komentujesz każdy post ? piszesz że nie masz akcji prawda? czy ty nie masz zycia osobistego ? że od świtu do późnej nocy non stop uświadamiasz ludzi jak jest źle? skąd bierzesz kwoty niby długu? a może jesteś syndykiem ?
no chłopie napisz dlaczego non stop komentujesz spółkę której akcji nie masz i nie chcesz miec , bo jest aż tak źle jak piszesz?
napisz tylko merytorycznie -co ty tu na forum robisz tej spółki i po co? widzę że do północy klepałaes tu swoje wypociny....ludzie normalni już śpia o tej porze po seksie z żoną lub dziewczyną ? a ty co samobij ?
bez żony rodziny....a pieska masz? no normalne kpiny z tobą
na Braster pisałeś jako inwestor a widzisz jak ludzie sobie zarabiaja na brasterku?
na innych spólkach jestes Rony jeremie , lub krasnal , mark ,up , trp.raa.bolo .jaswiga i mnóstwo innych jesteś najwiekszym trolem wielonickowcem na giełdzie i wszędzie siejesz zamęt tylko .........ale teraz szczególnie czepiłes sie ELBY
od tego twojego wpisu ludzie tu 100 -200 % zarobili jak widać a ty co non stop swoje piszesz tylko i tak na każdej spółce gdzie byłeś
Niestety koleś kiedyś mnie pozbawił zysku i bardzo długo nie mogłem przeboleć... szkoda komentować gościa ale ludzi uprzedzić warto. Ogólnie sprawdzajcie tez IP. I raczej własne decyzje niech każdy podejmuje a nie sugeruje się forum. Więcej wagi ma dla mnie poprawiająca się sytuacja, wzmozone zainteresowanie spekuły, ESPI, komunikaty z rozpraw i twardy akcjonariat (ktos to wszystko skupuje). Więcej ludzi się interesować zaczyna i choćby temu przepływ pieniądza będzie wiekszy, abstrachujac od wystrzałów w kosmos. Chłop gra na spadki. Ja dziś analizuje wszystkie spółki i obieram twarda strategie na kolejny tydz i tego się trzymam. Miłego weekendu!
Dnia 2021-03-06 o godz. 06:59 ~Spokojnie napisał(a): > Niestety koleś kiedyś mnie pozbawił zysku i bardzo długo nie mogłem przeboleć... szkoda komentować gościa ale ludzi uprzedzić warto. Ogólnie sprawdzajcie tez IP. I raczej własne decyzje niech każdy podejmuje a nie sugeruje się forum. Więcej wagi ma dla mnie poprawiająca się sytuacja, wzmozone zainteresowanie spekuły, ESPI, komunikaty z rozpraw i twardy akcjonariat (ktos to wszystko skupuje). Więcej ludzi się interesować zaczyna i choćby temu przepływ pieniądza będzie wiekszy, abstrachujac od wystrzałów w kosmos. Chłop gra na spadki. Ja dziś analizuje wszystkie spółki i obieram twarda strategie na kolejny tydz i tego się trzymam. Miłego weekendu!
samo to że obroty tu bardzo wzrosły świadczy o tym że wielu ludzi tu jeszcze zarobi sporo , a to jest giełda część zarobi dużo niektórzy stracą , i nie ma sensu żeby ten gośc od rana do wieczora komentował każdy post jak ktos napisze.Pozdrawiam
Mylisz mnie celowo albo faktycznie z kimś innym i nie mam nic wspólnego z nickami, które tutaj przywołujesz. Nie odrobiłeś pracy domowej. Jezeli chcesz merytorycznej odpowiedzi to sam bądź merytoryczny i oszczędź sobie wycieczek osobistych: stan rodzinny, cywilny, posiadany inwentarz żywy ......
Ale ja Ci odpowiem merytorycznie. Masz kilka możliwości do wyboru.
1. Jestem wariatem i wariuję właśnie w ten sposób. 2. Grafomanem, który czepia się każdego postu. 3. Odmiana pkt. 1. Batmanem ratującym świat. 4. Gram na spadki i Cię podpuszczam. Jak mówi przysłowie "złodziej w każdym widzi złodzieja". Bez urazy nie przypinam Tobie jakiejkolwiek łatki to metafora literacka. Chcę tylko wyrazić, że mamy nieodpartą pokusę aby mierzyć ludzi naszą własną miarą. 5. Zazdrośnikiem, który nie kupił w porę i teraz zabrania innym. 6. Teoretykiem giełdy, starajacym sie zoobiektywizować całą sytuację i podzielić wnioskami beznamiętnie z innym bez żadnego własnego interesu. Takie akademickie ćwiczenie. 7. Kibic sportowy. 8. Co tam jeszcze chcesz. Cokolwiek bym nie napisał i tak nie zmienię Twojego poglądu, który już masz określony.
Rozwinę szerzej wnioski z pkt.6.
Fundamenty Elektrobudowy w żaden sposób nie uzasadniają tego z czym mamy tutaj do czynienia. A zatem wg mojego osobistego pogladu możliwe są następujące opcje:
1. 95 % Bańka spekulacyjna. Wywołana spontanicznie albo i nie. Jak w każdej bańce na początku są tacy co zarabiają nawet jak piszesz 200-300% ale ostatnich gryzą psy. Tak było jest i będzie podobnie jak rzucony kamień musi w końcu upaść na ziemię. Wyroki arbitrażowe nie mające przełomowego wpływu na fundamentalną sytuację bankruta rozhuśtują emocje tłumu, a tam już czekają specjaliści łowiący ryby w mętnej wodzie. Zwrócę tylko uwagę, że nie trzeba być wytrawnym psychologiem aby będąc tylko z niewielkim wyprzedzeniem w posiadaniu informacji o możliwym rozwoju arbitrażu przewidzieć reakcję rynku. Aby nie być zaciągniętym przed niezawisłe sądy oświadczam, że nikomu nie stawiam zarzutów. Szkicuję jedynie teoretyczne możliwości.
2. 5%. Polityczna wola zawrócenia firmy ze ścieżki bankructwa i związany z tym przeciek. Coś w rodzaju bełkotu Analityka72, chociaż uważam, że On tylko podpuszcza i nic nie wie. Ale w naszym bantustanie niczego nie można wykluczyć ponad wszelką wątpliwość. Gdyby faktycznie tak było to rozwinie się z tego afera przesłaniajaca wszystkie dotychczasowe gdyż byłaby to woda na młyn opozycji. Nie można było firmy uratować zanim zbankrutowała gdy zarządy i związki słały petycje do Premiera, ministrów i samego Naczelnika, banków, ARP, PFR, itd, a teraz można i jeszcze się ktoś się przy tym bogaci? Wskazuję, że było już po bankructwie zawiązane porozumienie akcjonariuszy, które uciekło z podkulonym ogonem. Analityk72 wezwany do odpowiedzi zamilkł ale mogę wyobrazić sobie taki scenariusz.
8 kwietnia Elektrobudowa schodzi z giełdy. To nieuniknione. Ale starsi i mądrzejsi postanawiają, że długi firmy spłaci podatnik. Zatem syndyk robi kolejna emisję akcji (oczywiście niepubliczną przygoda z giełdą skończyła się przynajmniej na jakiś czas, zastrzegam, że nie wiem czy faktycznie w świetle prawa może zrobić taki myk), którą obejmuje np. Orlen albo jakiś PFR - wnosząc przez podwyższenie kapitału akcyjnego jakieś 200-300 mln na spłatę zobowiązań i rozwój działalności. Niewykluczone, że część długów mogłaby być w drodze jakiegoś układu ewentualnie zamieniona na akcje. Potem za jakiś czas (lata) Elektrobudowa mogłaby rozpocząć procedurę powrotu na giełdę. Cały proces od początku tj. prospekt emisyjny itd. W każdym razie akcje długo nie będą w obrocie na rynku regulowanym, a ich wartość po takiej transformacji jeżeli ktoś zostanie z nimi 8 kwietnia na poziomie np. 5 zł spadnie do bardzo niskiej wartości.
"Kto ma uszy niechaj słucha" i decyduje sam za siebie. Dla uniknięcia wątpliwości oświadczam, że nie wpływam tutaj na niczyje decyzje i nikomu nie doradzam. Usiłuję jedynie zobiektywizować zaistniały fenomen.
Dnia 2021-03-06 o godz. 10:10 ~AmberGold napisał(a): > A podziękować, że spełniłem petycję i odpowiedziałem zgodnie z życzeniem merytorycznie?
DZIĘKI ZA ODPOWIEDŹ
ale czy tu czyste przypadki że odnosnie twojego ip tyle wpisów z pod różnych nicków? wiem że dochodzą ostatnie 2 lub jedna cyfra jeszcze .....ale na 1000% jestem pewnien że to nie czysty zbieg okoliczności niestety
Zamiast liczyć diabły na główce od szpilki pozostałbym przy merytorycznej analizie zjawiska, czym nikt się tutaj nie zajmuje oprócz oczywiście myślenia życzeniowego.
Ja przecież nie wykluczam, że będzie rosło. Pytanie czy, a właściwie kiedy, spadnie.
to jest giełda, nawet firmy co maja duże zyski rosną i spadają i nie są to zawsze tylko korekty.....a czy tu jest krótszy czas czy dłuższy każdy wie , ale jeszcze sporo ludzi sporo zarobi, a na giełdzie niestety jedni zarabiają inni tracą lub odwrotnie.Pozdrawiam
Dnia 2021-03-06 o godz. 11:34 ~AmberGold napisał(a): > To oczywista oczywistość. > > Sęk w tym, że budowany jest mit, że na Elektrobudowie wygrają wszyscy (win-win, itp.) > > To niestety niemożliwe.
każdy o tym wie więc nie ma sensu wałkować tematu i na plus i na minus 100 razy
Ale przyznasz że 5 krotny wzrost możliwości wystąpienia opcji nr2, bo pisałeś kiedyś o 1 percent, to optymistyczny rozwój wydarzeń w tak krótkim czasie
punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ....czy się zarabia czy nie, czy się ma akcje czy nie , czy tylko się siedzi na forum i ostrzega całymi dniami innych jak wujek z USA , jak robi to nasz wuj SAM CZYLI AMBERD GOLD
Hehehe ot odkrycie. Jedni pchają fundamentalnie inni spekulacyjnie. Powiedz lepiej konkret ile na koniec tygodnia będzie zamknięcie. Ile w poniedziałek?
Twierdzisz ze to banka a nie wiesz kiedy pęknie. Wiesz ze możesz na tym zarobić, temu chcesz jak najniżej sprowadzić kurs. Cwane ale ode mnie nic nie wysępisz :) spokojnej nocy :) PS. Zerknij w arkusz i transakcje w piątek od 16:49. A potem w dogrywce na zielono. Choć może to Ty skupować zacząłeś przy piąteczku bo wyczułem opór na 4,3..
Nikt nie wie co będzie. Wiadomość ze można kolosalnie zyskać ale i ryzyko straty jest. Ktos to przeliczał i pisał że po pozytywnych wyrokach sądu arbitrazowego cena samych akcji moze byc 44zl (@kobieta_upadła, wątek: ruch na akcjach się zaczął od 15 lutego). Osobiscie (moja prywatna opinia) nastawiam się na zysk i tyle. Niektórzy szacowali nawet 3cyfrową cene akcji. Jak każda inwestycja niesie ze sobą ryzyko. Ja również uwzględniłem swoje przypuszczenia od wcześniejszych poziomów i póki co się to sprawdza więc jestem spokojny. Ile ludzi tyle opinii :) zobaczymy co przyniesie next week. Każdy niech podejmuje decyzje sam i nie sugeruje się nikim. To wasza kasa.
jestem ciekaw jak rynek będzie w tym tygodniu się zachowywał w kontekście braku informacji o nowym rozstrzygnięciu sądu arbitrażowego. Czy będzie bujało czy lekki boczniak. I czy w tygodniu pojawi się ktoś z przekroczonymi 5 procentami.
Dnia 2021-03-06 o godz. 05:42 ~Boss napisał(a): > kim ty jesteś ? i czemu az tak bardzo komentujesz każdy post ? piszesz że nie masz akcji prawda? > czy ty nie masz zycia osobistego ? że od świtu do późnej nocy non stop uświadamiasz ludzi jak jest źle? > skąd bierzesz kwoty niby długu? > a może jesteś syndykiem ? > > no chłopie napisz dlaczego non stop komentujesz spółkę której akcji nie masz i nie chcesz miec , bo jest aż tak źle jak piszesz? > > napisz tylko merytorycznie -co ty tu na forum robisz tej spółki i po co? widzę że do północy klepałaes tu swoje wypociny....ludzie normalni już śpia o tej porze po seksie z żoną lub dziewczyną ? a ty co samobij ? > > bez żony rodziny....a pieska masz? no normalne kpiny z tobą > > na Braster pisałeś jako inwestor a widzisz jak ludzie sobie zarabiaja na brasterku? > > https://www.bankier.pl/forum/temat_inwestor-37-248-169-masz-cieplo-gosciu-za-to-klamstwo,44590019.html > >na innych spólkach jestes Rony jeremie , lub krasnal , mark ,up , trp.raa.bolo .jaswiga i mnóstwo innych jesteś najwiekszym trolem wielonickowcem na giełdzie i wszędzie siejesz zamęt tylko .........ale teraz szczególnie czepiłes sie ELBY > > od tego twojego wpisu ludzie tu 100 -200 % zarobili jak widać a ty co non stop swoje piszesz tylko i tak na każdej spółce gdzie byłeś > > https://www.bankier.pl/forum/temat_re-czy-upadlosc-likwidacyjna-to-koniec-nie-mozna-ja-odwrocic,44629131.html > > na necie o tobie i twoich wpisał jest kilkanaście stron i chyba kilkaset nicków z tego samego Ip
myślę że niektórzy mniej więcej wiedzą kiedy kolejne decyzje Sądu i pod to mogą delikatnie zbierać akcji w końcu az tak dużonie ma
Najśmieszniejszy to jest ten amber gol as,ze pisze na spadki ale pyta dlaczego nie kupiłeś po 3.90zl
To psycholog spekuły wynajęty...
W poniedziałek podbitka i powrót do bazy,do początku kwietnia zanim niewyjaśni się z upadłością