• Akumulacja według Wyckoffa Autor: ~Anavrin [31.60.157.*]
    https://youtu.be/9EMrJG8OqRo

Ciekawie, krótko i prostym językiem. To wycinek z wykładu. Warto dla swojej edukacji, jak grubi zbierają tanie akcje. Pozdrawiam.
  • Re: Akumulacja według Wyckoffa Autor: ~Rusty [195.136.56.*]
    Jako dobry przykład do powyższego polecam np. z rynku krypto wykres SUSHI / USDT 1D (binance).
    Szczególnie warto spojrzeć na to co się działo z kursem w 10-11.2020 :)

• Re: Akumulacja według Wyckoffa Autor: ~Dd [195.181.170.*]
    A co się działo? Bo ja nic nie widzę. Kurs szurał w miejscu i w końcu zaczął iść w górę, musiał w końcu w którąś stronę polecieć, ale to żaden dowód na nic. Jeśli ktoś chce coś udowodnić, to niech powie co się będzie działo i kiedy, w przeciwnym przypadku, to tylko dorabianie hipotez pod dane z przeszłości.

Do każdego spadku można dopisać bzdurę - o, fundy sprzedają, do wzrostów - o, fundy weszły, jak nic się nie dzieje - o, fund akumuluje. O godności!

Co nie przeczy temu, że analiza fundamentalna jest tu niezła i powinno się wznieść, "o ile fundy wejdą" na tej spółce new connectowej bez obrotów:D
  • Re: Akumulacja według Wyckoffa Autor: ~Anavrin [31.60.157.*]
    Twoje zrzędzenie mnie drażni. AT Ci nie pasuje i masz akcje, więc pewnie jesteś tu na długi termin, bo fundamenty są ok. Więc zamknij notowania i Bankiera na rok. Za rok wejdź na konto maklerskie i zobacz, czy masz nadal tyle samo, czy może kilkaset % więcej. Twoje narzekanie podpada pod trolla na spadki, który mówi, że śmieć, nadstawiając koszyk jeszcze niżej.
  • Re: Akumulacja według Wyckoffa Autor: ~Dd [195.181.174.*]
    Jak na razie, to Ty użyłeś słowa "śmieć", więc nie dość że naganiasz na wzrosty, to jeszcze plujesz na spółkę w której masz akcje:D
    A obejrzałeś video? Włącz wykres i posłuchaj wykładu, tam jest wszystko opisane, ale oczywiście nie musisz w to wierzyć. Nikomu niczego nie muszę udowadniać, nie pisałem również nic o żadnych fundach, bo to nie dla mnie. Co nie zmienia faktu, że my - mali akcjonariusze możemy jedynie skorzystać w grze dużych kapitałów (piszę bardzo ogólnie o całym rynku). A co do projekcji co się będzie działo i kiedy to nikt tego nie wie, AT daję nam jedynie sygnały co jest bardziej prawdopodobne. Ale skoro posiadasz akcję spółki to raczej nie kupiłeś ich aby stracić i wiesz jaki będzie kierunek :) W ogóle to Twoje wypisywanie jest strasznie nielogiczne, przypuszczam że masz dosyć wysoką średnią i już brakuję Ci cierpliwości. Zamiast obrzydzać zalety, jak i samą istotę stosowania AT może lepiej napiszesz o tych fundamentach dla których tutaj jesteś. Zawsze to jakaś wartość dodana, a przecież wszyscy jesteśmy tutaj w tym samym celu. No może nie wszyscy :)

• Re: Akumulacja według Wyckoffa Autor: ~Kuba_Rozpruwacz [89.70.153.*]
    Dd przede wszystkim chodzi o manewr relatywnie krotkiego ruchu kursu w dol w okresie trendu bocznego. Ten ruch w dol zaczal miec miejsce tak czesto przed silnym wzrostem, ze odnotowano to jako prawidlowosc. Przyjeto, ze kiedy to sie dzieje to nastepuje duze prawdopodobienstwo, ze po nim mozna oczekiwac znacznego wzrostu. Tyle. Ta teoria ma ze 100 lat i ciagle dziala. Jest pomocna bo np. wiele osob dokupuje na tym dolku lub czeka, nie sprzedaje, liczac na wzrosty. Cel tego zbicia kursu pewnie znasz, nerwowi inwestorzy na chwile przed silnym wzrostem sprzedaja papier, ktorego 10% wyzej nie chcieli sprzedac. Nikt Ci nie powie na 100%, to nie lokata, ale zobacz na tym wykresie od Rustego ile razy spring, czyli to zbicie w dol (na zolto) mialo miejsce przed jazda w gore, blekitne pole na dnie to trend boczny przed nowym cyklem w gore (wykresy robie na tradinview, ktory polecam, ma tez darmowa wersje, ktora jest wystarczajaca do takich analiz.). Ale kazdy juz powiedzial swoje zdanie i niech robi tak jak czuje.

link
    Kuba - dzięki za wsparcie i Twoją interpretację, dokładnie o to chodziło :)
  • Re: Akumulacja według Wyckoffa Autor: ~Sheep [78.11.162.*]
    Ja to krótko patrzę na giełdowe wykresiki, ale w ogromnej większości tak właśnie jest. Fajnie wiedzieć że ktoś to zauważył już 100 lat temu. No to teraz, przy okazji popłochu, nieco wzbudzonego, różnymi rynkami i brakiem miejsc (...),( paradoksalnie dla branży, bo ludzie robią głupie rzeczy...)jest szansa na jeszcze? (16?) :))))
    Hej. Strefa w ktora wchodzimy na wykresie i coraz mniej czasu do raportu, jest tak wrazliwa, ze dokladniejszy scenariusz ruchu kursu jest nie do przewidzenia (jeszcze bardziej niz normalnie :)) - mowie o najblizszych dniach. Teraz kazde, nawet wydawaloby sie malo istotne zdarzenie, moze miec duze przelozenie na popyt i podaz w niskich interwalach. Na ten moment jestesmy w naturalnym zakresie cenowym, w trendzie bocznym, ale nizej. A czasem takie nadwyrężenie morale graczy, jest dobrym wstępem do mocniejszej proby ruchu w dol. Jednak może on nie nastąpić i żaba zostanie ugotowana. :) Zakladam, ze dotykamy wlasnie pierwszego oporu. 16 jest w blekitnym zakresie ceny, ale zebysmy go dotkneli, to po drodze musi miec miejsce kilka zdarzen, ktore nie sa sa latwe do przeprowadzenia. :) Sam jestem ciekawy.
  • Re: Akumulacja według Wyckoffa Autor: ~Miki [5.173.80.*]
    Gdyby doszło do 16 to sam troche skubne :)
  • Re: Akumulacja według Wyckoffa Autor: ~Pusto [195.181.170.*]
    Ja przy 18 będę skupywał wszystko jak leci, więc nie za bardzo będziesz miał okazję;)
    ;) i tak sie zdobywa przyjaciol.. hyhyhy
    :) Tak szczerze, to mało liczę na to 16. Ale kto to wie. Jakiś czas temu nie śniłam o 14,xx ,a było.... Może stoplosy puszczą?
    Jesli planujesz kupic to rozloz male zmowienia na roznych poziomach. Nawet jesli sie uda zebrac 60% to i tak super. To bardzo proste, moze 3 minuty dluzej Ci zajmie.
    Ty to jak byś mi w głowie siedział!
    Ja najczęściej kupuję małymi pakietami! Kurde, może ja do tego mam dryg? Dziękuję bardzo,i pisz pisz. Pewnie jest mnóstwo rzeczy o których nie mam pojęcia:)))
  • Re: Akumulacja według Wyckoffa Autor: abesiak [5.173.245.*]
    up
[x]
BLIRT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.