• Ale tu neda Autor: ~emc2 [5.173.137.*]
    Można spać na stojąco.....
  • Re: Ale tu neda Autor: ~lol [217.97.64.*]
    Jedyne ożywienie to naganiacze w okolicach publikacji raportów :)
  • Re: Ale tu neda Autor: ~Thff [46.134.101.*]
    Ciekawe jest czytanie marzycieli o 6,10 zl
  • Re: Ale tu neda Autor: ~leszcz [31.178.134.*]
    Mnie najbardziej dziwi wieczne narzekanie na spółkę. Albo jest to prymitywna forma naganiania na spadki aby kupić parze złotych taniej, albo kompletna starta czasu, leczenie kompleksów, zawiść że inni zarobili a nie ja. Normalny inwestor kupuje akcje spółki w którą wierzy i raczej ją wspiera bo jest to w jego interesie. Jeżeli nie wierzy to sprzedaje i szuka szczęścia gdzie indziej. O co tutaj chodzi z tym wiecznym narzekaniem? Spółka się rozwija, zatrudnia, tworzy spółki zależne, wchodzi w coraz większe zlecenia, pozyskuje software house-y, walczy o zlecenie zagranicą. Do tego ma akcjonariusza dominującego który od początku tylko zwiększa zaangażowanie. To wszystko przy kapitalizacji 7,5 mln bez pompowania sztucznymi emisjami czy kredytami. Jest na rynku masa spółek z kapitalizacją minimum 10x większą bez zysków, nieraz nawet przychodów z działalności operacyjnej a nie ma nawet w części takiego marudzenia jak tutaj.
  • Re: Ale tu neda Autor: ~lol [217.97.126.*]
    Szkoda że cię nie dziwi twój wieczny optymizm.
    Na tej spółce nie trzeba naganiać na spadki. Jedyne większe ruchy są przed publikacją raportów albo po zakupach Barczewskiego.
    Przez resztę czasu to mielenie w miejscu żeby zaniżyć kurs.

Nawet jak jest jak piszesz to mój optymizm jest w pełni uzasadniony. Podobne narzekanie były tutaj przy 40-50 groszy jak zacząłem zakupy. W międzyczasie dobierałem w przedziale 1-2 zł. Kurs od półtora roku z drobnymi korektami niezmiennie rośnie i wykreował wyraźny trend wzrostowy. Zarząd jest zdeterminowany warrantami aby kurs był po 6 zł. Branża e-zdrowie modna i przyszłościowa. Na co mam się nakręcać, że chwilowo brakuje obrotu jak na 90% spółek na NC czy że jednym zleceniem za 1000 zł można uwalić kurs o 10 % a kolejnym podbić +10%. Wierzę w branże IT a e-zdrowie w szczególności. Mam podobne pakiety jeszcze na kilku niedużych spółkach IT i na wszystkich trend jest w góre. Jak uznam że EC2 się skończył to sprzedam, grzecznie się pożegnam i na pewno nie będę tutaj smęcił i narzekał jak kurs będzie dalej rósł. Nie jestem grubym inwestorem, ale jak każdemu zależy mi na trafnych decyzjach i bezpiecznym inwestowaniu. Tak spółka bez żadnych zobowiązań, pustych emisji z niską kapitalizacją i buforem w formie gotówki na koncie spełnia te kryteria i sobie tutaj cierpliwie czekam na te mityczne 6-10 zł
  • Re: Ale tu neda Autor: ~prawda [193.105.248.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Przychody-Oponeo-pl-wzrosly-w-lutym-o-29-proc-rdr-do-51-7-mln-zl-8069034.html
  • Re: Ale tu neda Autor: ~Myśleć [37.225.47.*]
    leszczu i jeszcze jedno. Czy piszesz na spółkach, których akcji nie masz? Ja nie. A jak sam napisałeś, nie pasuje, to sprzedaję, a nie marnuję czas na marudzenie na forum jakie to ze mnie nieszczęście, że jestem posiadaczem akcji tak marnej spółki.
  • Re: Ale tu neda Autor: ~Hhdd [5.184.245.*]
    Pokaz mi gdzie zarzad jest zdeterminowany dowod by udowodnic to co mowisz
    Napisałem wyraźnie, że jest zdeterminowany warrantami czyli programem motywacyjnym przegłosowanym przez akcjonariuszy na walnym którego jednym z warunków jest kurs pow. 6 zł. W ESPI jest to do odgrzebania. Nie jestem adwokatem zarządu, nie chodzę za nimi, nawet ich nie znam ale zakładam że taka forma motywacji może być skuteczna w realizacji strategii i rozwoju spółki w dłuższym terminie. Tego typu firmy w większości na NC nie generują sporego obrotu ale po wynikach czy komunikacie potrafią urosnąć na jednej sesji kilkadziesiąt procent. Na to liczę i to mi się już wielokrotnie sprawdziło. Optymizm, pesymizm nie ma znaczenia. Wolę tutaj i na kilku innych tanich i perspektywicznych spółkach czekać cierpliwie niż skakać z balona na balon tracąc kapitał.
  • Re: Ale tu neda Autor: ~Realnie [37.225.7.*]
    Uchwała nr 17 str. 13 - warranty

https://www.bankier.pl/static/att/ebi/2020-06/0000122345_202006300000127583.pdf
  • Re: Ale tu neda Autor: ~Jhv [46.134.100.*]
    No to bedzie hehe wywala akcje po 60 gr spadek do 50 gr scalenie na 5.60 zl hehe i tyle milionerzy
    Nawet nie zajrzałeś do ESPI a już tworzysz spiskowe teorie. 6 zł to jest jeden z warunków, poparty musi być odpowiednim zyskiem i cash flow-em. Po co inwestować świadomie, jak łatwiej kłapać na forum bezmyślnie jęzorem, obrażać innych i pokazywać swoją impertynencję.
[x]
SEDIVIO 6,42% 9,95 2026-05-15 16:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.