• Slyszal ktos o RedNet-property group? Autor: ~Mademoiselle [213.192.96.*]
    jw
  • Re: Slyszal ktos o RedNet-property group? Autor: ~oszukany [62.233.166.*]
    UNIKAJCIE JAK OGNIA INWESTYCJI Z REDNET GROUP, to są oszuści, naciągacze, naganiacze!!! Niestety, prawda jest taka, że od momentu wpłaty jakiejkolwiek sumy, robią z klienta marionetki a wasze pieniądze juz nigdy do Was nie trafią :((( mój wujek został wyrolowany na prawie 40.000zł - RATUJCIE SIE KTO MOZE!!!
  • Re: Slyszal ktos o RedNet-property group? Autor: ~oszukany na Malezji [62.233.166.*]
    szczerze: spółka nagania ludzi, chcacych zainwestować rzekomo w obiecujący rynek w Malezji, niestety nie wywiązuje się z żadnych umów i krótko mówiąc: po uzyskaniu od klienta kasy, rżnie głupa każdy pracownik tej firmy. Sprawa jednak nie obejdzie sie bez echa - z tego co wiem są i inni oszukani, pojawiły się już pierwsze wnioski w sądzie. Złodzieje = REDNET
  • Re: Slyszal ktos o RedNet-property group? Autor: ~Mademoiselle [213.192.96.*]
    W koncu nie bedzie im do smiechu.Przykra sprawa.Pytalam o rednet gdyz mailowo dostalam od nich zaproszenie na bezplatna konferencje w Gdansku.Mialo byc o przyszlosci rynku nieruchomosci.A jak bylo?nie wiem,bo nie dotarlam,a z tego co tu dzis wnioskuje to nie ma czego zalowac.I dalej samemu podejmowac decyzje,nawet jesli sie nie uda to pretensja obwiniamy swoje bledy na ktorych tez sie uczymy.

A co do rynku w Malezji to on rzeczywiscie jest obiecujacy.Brak podatku od zysku.Kuala Lumpur to plac budowy,a ceny za mkw apartamentow ksztaltuja sie od 3tys.Jednak jak ktos sie decyduje na zakup nieruchomosci to obowiazkowo powinien tam pojechac i sprawdzic jak w rzeczywistosci to wyglada.Wiele firm kusi ofertami apartamentow pod klucz,a na miejscu okazuje sie ze to pusty plac .Wiecej roztropnosci i uwagi zycze zarowno sobie jak i wszystkim inwestorom
  • Re: Slyszal ktos o RedNet-property group? WYJAŚNIENIE Autor: ~wyjaśniający [194.145.108.*]
    w zwiazku z opiniami na temat inwestycji w Malezji, artykułem o 3 inwestorach, pragne wyjaśnic jako jeden z poszkodowanych, że nie zamieszczałem tych informacji, a skoro juz je odnalazłem to oczywiście przyznaje, że spółka RedNet Investment, po okresie 20dni zwróciła kwotę 10.000zł opłaty za pośrednictwo i doprowadziła finalnie do zwrotu przez developera pierwszej transzy, niestety ale dopiero po 40dniach. w rezultacie, mimo pewnych strat finansowych, uczciwie przyznaje, że jestem usatysfakcjonowany całym obrotem sprawy i zakończeniem. Z własnych powodów w związku z mniejszym LTV tej inwestycji postanowiłem się wycofać.

pozdrawiam
  • Re: Slyszal ktos o RedNet-property group? Autor: ~WYJAŚNIENIE [194.145.108.*]
    Po bezpośredniej interwencji z zarządem spółki jako jeden z poszkodowanych, odzyskałem po 40 dniach środki wysłane do developera jak również koszty z RedNet Finance związane z kredytem.

W związku z powyższym jestem usatysfakcjonowany szybką reakcją prezesa spółki i dziekuje pozytywne zakończenie sprawy.
  • Re: Slyszal ktos o RedNet-property group? Autor: ~wroc [82.177.175.*]
    To prawda. ta firma to oszuści i naciagacze. Ich wyliczenia dotyczące rzekomego wzrostu wartości inwestycji są wyssane z palca. Kupiłem za ich pośrednictwem nieruchomośc w Polsce. Nie zadali sobie nawet trudu żeby sprawdzić, że developer wziął pod całą inwestycję kredyt. Dostarczyli mi dokumentacje z której wynikało, że jest wolna od jakichkolwiek kredytów. Na moje późniejsze pytanie dotyczące rozbieżności pomiędzy dostarczonymi dokuemnatmi a stanem faktycznym pani z Red met stwierdziła, że popiewrsze o ni o tym nie wiedzieli a po drugie, to przecież cyt."developer musi mieć skąś pieniądze na budowę"... W związku z powyższym nie wyobrażam sobie w jaki spoób mogą sprzedawać nieruchomości za granicą, skoro nie potrafią tego robić w polskim systemie prawnym... Jednym słowem RED NET TO TRAGEDIA !!!
  • Re: Slyszal ktos o RedNet-property group? Autor: ~Maniek [83.23.235.*]
    Dnia 2007-09-06 o godz. 18:37 ~oszukany napisał(a):
    > UNIKAJCIE JAK OGNIA INWESTYCJI Z REDNET GROUP, to są
    > oszuści, naciągacze, naganiacze!!! Niestety, prawda jest
    > taka, że od momentu wpłaty jakiejkolwiek sumy, robią z
    > klienta marionetki a wasze pieniądze juz nigdy do Was nie
    > trafią :((( mój wujek został wyrolowany na prawie 40.000zł
    > - RATUJCIE SIE KTO MOZE!!!

Witaj. Potwierdza się moja dewiza, aby powierzać pieniążki znanym firmom. Niech nie zarobię tyle, co inni w jakiś "wynalazkach", ale mam pewność, że jak wycofuję, to za dwa dni kasa melduje sie na moim koncie, a nie jak niektórzy dostają "sraczki" w oczekiwaniu na swoją krwawicę. Pozdr.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [82.160.76.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.6.2.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.11.73.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [213.192.96.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.94.42.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.5.231.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [213.192.96.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [85.89.175.*]
  • Re: Slyszal ktos o RedNet-property group? SPROSTOWANIE Autor: ~SPROSTOWANIE [194.145.104.*]
    witam,

jako jeden z poszkodowanych, mimo iz nie rozpisywalem sie na tym forum, informuje ze po interwencji bezporednio u prezesa spolki, rednet zwrocil w tym tygodniu zarowno oplate za procesowanie w banku jak i transze od developera. dziekuje za profesjonalna interwencje prezesowi spolki i uznaje temat za zakonczony
  • Re: Slyszal ktos o RedNet-property group? SPROSTOWANIE Autor: ~Maniek [83.23.239.*]
    Dnia 2007-09-11 o godz. 18:37 ~SPROSTOWANIE napisał(a):
    > witam,

jako jeden z poszkodowanych, mimo iz nie
    > rozpisywalem sie na tym forum, informuje ze po interwencji
    > bezporednio u prezesa spolki, rednet zwrocil w tym tygodniu
    > zarowno oplate za procesowanie w banku jak i transze od
    > developera. dziekuje za profesjonalna interwencje prezesowi
    > spolki i uznaje temat za zakonczony

Potwierdza się. Narobiłeś w gatki, musiałeś interweniować itp itd. A po co Ci to było?
  • Re: Slyszal ktos o RedNet-property group? Autor: ~rool [89.79.37.*]
    Mi do tej pory wiszą za fakturę. Oszuści. Nie polecam korzystania z jakichkolwiek usług tej grupy !!!!
  • Re: Slyszal ktos o RedNet-property group? Autor: ~exl [85.222.72.*]
    Ja to się dziwię że ta firma jeszcze funkcjonuje, od roku mają problemy finansowe, a w planach mieli przejmowanie konkurencji - śmiech na sali, artykuły które publikowali na swojej stronie o długoterminowym wzroście cen mieszań w Polsce, usuwają szybciutko z archiwum, ale na necie łatwo znaleźć wypowiedzi pseudoanalityków spółki i zobaczyć jak bardzo sie mylili:) a rozsmieszyl mnie do łez art. z ich strony o tym, że obcokrajowcy stracili dużo na inwestycjach w Polsce - tak im doradzili fachowcy ze stracili - wcale mnie to nie dziwi.
    Nerwowy członek zarządu MK (dalej Członek), czy tam prezes jednej z nastu- spółek w grupie (a przybywa ich wprost proporcjonalnie do strat przynoszonych przez grupę), w branży uważany jest za niedorozwój umysłowy. Członek myśli penisem i nawet małoatrakcyjnym wysolarzonym pracownicom nie przepuści -może w takich gustuje, o wykorzystywanych facetach nie słyszałem, ale kto go tam wie.
    A o najlepszych pomysłach Członka mozna przeczytać dużo choćby w kontekście niedoszłego przejęcia Homest Swiss, wtopił sporo kasy, a ostatecznie nic z tego nie wyszło, bo ta wydmuszka zarządzana zresztą przez kolejnego giganta rynku pana ZS i tak poszła na dno. Może i sie nachapali obydwaj, ale teraz ich włóczą po sądach w całej Polsce.
    Szkoda mi tylko pracowników, ale stare powiedzenie, o tym, że "armia lbaranów prowadzona przez lwa jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana" po raz kolejny sie sprawdziło.
    Niestety najwiecej stracili klienci których naciągnęli i pracownicy, którzy nie mogli wywiązać się ze swych obietnic przez mądre działania swoich szefów. Mam nadzieję, że tacy zarządcy znajdą już niedługo swoje miejsce. Nie w bakach na wygodnych posadkach, ale ... za kratkami.
  • Re: Slyszal ktos o RedNet-property group? Autor: ~wmk [83.6.225.*]
    Odradzam jakiekolwiek kontakty z całą tą złodziejską grupą. Nie płacą za towary i usługi. Oczywiście mają dziesiątki firm , wszystkie rednet coś tam. Faktury obciążają jedną z nich która okazuje się jakimś picem. ZŁODZIEJE.
  • Re: Slyszal ktos o RedNet-property group? Autor: ~pit [89.230.204.*]
    ciekawe rzeczy !!
    Zawsze uważałem tę firmę za nie do końca klarowną. Naganiali na wzrost nieruchomości. Ale to, co się tu piszę to jaja. Zastanawiająca jest reakcja pani rzecznik od PR. Reakcja na krótką dyskusję w necie. Ale moze to zgodne z zasadą gasić pożar w zarodku.
    Ciekaw jestem, czy jest więcej poszkodowanych
  • Re: Slyszal ktos o RedNet-property group? Autor: ~milena [217.153.150.*]
    pani rzecznik od PR była bardzo skuteczna i bardzo dobra w tym co robiła. Szkoda Mag, że odeszłaś:(
  • Re: Slyszal ktos o RedNet-property group? Autor: ~insider [83.22.5.*]
    Pani Borowiec odpowiedziała w dobrej wierze, ale teraz pracuje już gdzie indziej. Tak jak większość zespołu PR/Marketingu, jak niemal cały dział odpowiedzialny za targi międzynarodowe, jak cały dział prawny, dział raportów i wiele innych osób. Gdyby nie ciągła rekrutacja, [http://rednetproperty.pl/kariera] zostałby sam zarząd. Wnioski wyciągnijcie sami.
  • Re: Slyszal ktos o RedNet-property group? Autor: ~hrkds [217.153.150.*]
    Pani Rzecznik była szalenie pracowitą osobą, pełną zapału i entuzjazmu. Pamiętam, gdy przyszła do nas na spotkanie. Drobna i nieporadna. Zaczarowała wszystkich, z dyrektorem wydawniczym na czele. Nikt już nie miał nic do powiedzenia. Pani Magdo, powodzenia! To była bardzo dobra decyzja. Reszcie radzę nie współpracować z rednetem. Nie ten poziom.
  • Re: Slyszal ktos o RedNet-property group? Autor: ~takierzeczy [95.48.157.*]
    http://209.85.135.132/search?q=cache:AVQYuR9fjisJ:www.goldenline.pl/forum/real-estate/907746+iwona+augusty%F1ska+rednet&cd=1&hl=pl&