Ja to się dziwię że ta firma jeszcze funkcjonuje, od roku mają problemy finansowe, a w planach mieli przejmowanie konkurencji - śmiech na sali, artykuły które publikowali na swojej stronie o długoterminowym wzroście cen mieszań w Polsce, usuwają szybciutko z archiwum, ale na necie łatwo znaleźć wypowiedzi pseudoanalityków spółki i zobaczyć jak bardzo sie mylili:) a rozsmieszyl mnie do łez art. z ich strony o tym, że obcokrajowcy stracili dużo na inwestycjach w Polsce - tak im doradzili fachowcy ze stracili - wcale mnie to nie dziwi.
Nerwowy członek zarządu MK (dalej Członek), czy tam prezes jednej z nastu- spółek w grupie (a przybywa ich wprost proporcjonalnie do strat przynoszonych przez grupę), w branży uważany jest za niedorozwój umysłowy. Członek myśli penisem i nawet małoatrakcyjnym wysolarzonym pracownicom nie przepuści -może w takich gustuje, o wykorzystywanych facetach nie słyszałem, ale kto go tam wie.
A o najlepszych pomysłach Członka mozna przeczytać dużo choćby w kontekście niedoszłego przejęcia Homest Swiss, wtopił sporo kasy, a ostatecznie nic z tego nie wyszło, bo ta wydmuszka zarządzana zresztą przez kolejnego giganta rynku pana ZS i tak poszła na dno. Może i sie nachapali obydwaj, ale teraz ich włóczą po sądach w całej Polsce.
Szkoda mi tylko pracowników, ale stare powiedzenie, o tym, że "armia lbaranów prowadzona przez lwa jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana" po raz kolejny sie sprawdziło.
Niestety najwiecej stracili klienci których naciągnęli i pracownicy, którzy nie mogli wywiązać się ze swych obietnic przez mądre działania swoich szefów. Mam nadzieję, że tacy zarządcy znajdą już niedługo swoje miejsce. Nie w bakach na wygodnych posadkach, ale ... za kratkami.