• Dwuetapowa gra Autor: ~ds [89.25.128.*]
    A może oni grają taki scenariusz:
    - niskie wezwanie żeby cena poleciała - zbiorą ile mogą
    - podniosą cenę wezwania i skupią potrzebną resztę
  • Re: Dwuetapowa gra Autor: ~Wiktor [83.7.186.*]
    Haha dobre
  • Re: Dwuetapowa gra Autor: ~ren [31.183.140.*]
    Cenę podniosą na sam koniec dla najbardziej wytrwałych . Do tego czasu będą was męczyć i cisnąć jak soczystą cytrynę.
  • Re: Dwuetapowa gra Autor: ~Pk [31.0.183.*]
    Jak na Coljanie
  • Re: Dwuetapowa gra Autor: ~Nata [46.204.17.*]
    O tym pisałem.
    Myślę, że sytuacja nie jest zła.
    Po pierwsze jeśli ktoś chce naprawdę sprzedać to nie musi tego robić po 26,73 zł tylko może to zrobić już po 31,00 zł z może nawet więcej.
    Po drugie tych którzy chcieli lub musieli akcje na tych warunkach sprzedać jest jak do tej pory ok.13000. Tylko. Inni, tak jak ja, nie akceptują tej ceny, a co dopiero proponowanej przez wzywających.
    Po trzecie ci którzy je kupują po (moim zdaniem po dobrej) cenie 31,00 - 32,00 zł nie będą odsprzedawali taniej niż min. 37,00 zł
    Po czwarte dywidendę każdy rozegra sobie jak będzie chciał.
    Dzisiaj kupiłem tylko 140 akcji. Nie cieszę się, że spadają, ale wydaje mi się, że nie stracę, a na pewno nie sprzedam taniej.

• Re: Dwuetapowa gra Autor: ~ds [89.25.128.*]
    Pytanie czy to przypadkiem nie oni teraz kupują. Niskim wezwaniem ustawili sobie dzisiaj kurs nisko i teraz skupują licząc że dojdą do progu a resztę dokupią przymusowym wykupem po 27 zł
  • Re: Dwuetapowa gra Autor: ~ropa [77.115.32.*]
    Nie siej zamętu, jakby cokolwiek skupili to przymusowym wykupem nie mogą zaproponować niższej ceny niż najwyższa transakcja. O mitycznych słupach którzy zbiorą akcji za miliony złotych też nie wspominaj nawet.
  • Re: Dwuetapowa gra Autor: ~xyx [194.36.19.*]
    Dnia 2021-03-02 o godz. 13:09 ~ropa napisał(a):
    > Nie siej zamętu, jakby cokolwiek skupili to przymusowym wykupem nie mogą zaproponować niższej ceny niż najwyższa transakcja. O mitycznych słupach którzy zbiorą akcji za miliony złotych też nie wspominaj nawet.

Dnia 2021-03-02 o godz. 13:09 ~ropa napisał(a):
    > Nie siej zamętu, jakby cokolwiek skupili to przymusowym wykupem nie mogą zaproponować niższej ceny niż najwyższa transakcja. O mitycznych słupach którzy zbiorą akcji za miliony złotych też nie wspominaj nawet.

Grubo się mylą cwaniacy że kupią akcje za bezcen. Nie odpowiadać na wezwanie dopóki nie zaoferują godziwej ceny
  • Re: Dwuetapowa gra Autor: ~Nata [46.204.17.*]
    Jest w tym logika, bo na pewno wzywający chcą sobie ,,ustawić nisko cenę".
    Nie sądzę jednak, że to oni kupują. Tak naprawdę pomimo tego że notowania są na poziomach wyższych niż cena w wezwaniu to nie ma podaży. Nie ma co kupić !
    Akcjonariusze zachowują się bardzo racjonalnie. Od dawna mówi się, że to bardzo niedowartościowana spółka.
    Dzisiaj wzywający powiedzieli ,,sprawdzam" i przekonują się, że nie ma głupich, a i niewielu jest słabych, którzy muszą sprzedać.
    Teraz wzywający mają kłopot bo widzą, że wypowiedzi o niskiej cenie to nie blef i jeśli chcą faktycznie uzyskać jakiś odzew na wezwanie to cena musi przekraczać co najmniej wartość księgową !
  • Re: Dwuetapowa gra Autor: ~ds [89.25.128.*]
    Bynajmniej nie chcę siać zamętu. Mój błąd. Brak wiedzy i pomylenie tego obecnego wykupu z przymusowym wykupem. Sorry
  • Re: Dwuetapowa gra Autor: ~ropa [77.115.32.*]
    No oczywiście, że zmuszają drobnych żeby mieli swoją własną grę "kto pierwszy sprzeda i odkupi niżej". Widać udało się zbić 2 zł (a w porywach 4). W wezwaniu nikt nie odda i zobaczymy jak bardzo im zależy na ściągnięciu spółki.
  • Re: Dwuetapowa gra Autor: pablo8 [83.26.225.*]
    Niestety na FAM było wezwanie po 4 zł, cena na koniec spadła poniżej 2, a przymusowy wykup, po dodrukowaniu akcji zrobiono za 92 grosze. Niestety jestem tego ofiarą, bo nie siedziałem w akcjach.
  • Re: Dwuetapowa gra Autor: ~ben [5.60.27.*]
    to już było grane wcześniej. Duże oczekiwania rozbudzone przed wezwaniem, pojawiają się na forum pewne osoby . Jest nagonka , ludzie kupują w dobrej wierze, a potem kurs opada , gnije w marazmie a skupujący zbierają te akcje od co bardzie niecierpliwych. Przecież to se tu gra od 8 lat? Coś koło tego.
[x]
ROPCZYCE 8,07% 24,10 2025-12-23 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.