No właśnie, ktoś może wyjaśnić co się właściwie wydarzyło ? A także na Astarcie, PCC Rokicie, Kętach i pewnie jakby poszukał jeszcze paru innych ? Pytam serio bo chyba jestem za krótko na giełdzie żeby ogarnąć co to była za akcja :/
Dnia 2021-02-26 o godz. 18:08 ~Arthurius napisał(a): > Jedyny wspólny mianownik to OFE PZU Złota Jesień. ================================================================================================= Pozwolę sobie mieć inne zdanie: 1. zakładam, że jestem maklerem OFE... 2. mam kupić 4000 akcji Budimexu, przez całą sesję kurs był na poziomie 318-322zł, mogłem spokojnie kupić ole chchciałem, wiec po co na dogrywce kupuje kilka tyś akcji? Jedyna myśl, to sztuczne windowanie kursu aby dostać premie, ale to jakiś Matrix. I potem ludzie inwestujący w OFE budzą się z ręką w nocniku.....niestety taka prawda.
Czy wiesz jaki robisz błąd ? To co przedstawiłeś , podając stronie, jest przy kursie zamknięcia która była nieracjonalnie wysoka, to WIELKI BŁĄD !!!! Dlaczego? Uważam, że taki kurs np. w poniedziałek nie ma szans się utrzymać, i ci którzy patrzą na sztuczne oscylatory w poniedziałek na jakiś czas zawisną na haku.
Profesorze ja nikogo nie naganiam na zakup,kazdy ma swój rozum. Bdx długoterminowo daje mi jak dotąd zarobić, mam go już kilka lat z krótkim przerwami i jak na razie jestem zadowolony . z tej inwestycji, chociaż byłem nawet 40 % w plecy w pewnym momencie. pozdrawiam
W piątek pisałem o cudzie, jest wtorek 2 marca i co mamy ok -3%. Miałem rację? Zjazd z 346,50 do 314, tj prawie -10%. Niestety tak to działa. Ale spokojnie, ja zarobiłem i Wy zarobicie, to aktualnie b. dobra spółka. .
Dnia 2021-03-02 o godz. 16:27 prof_wiatr napisał(a): > W piątek pisałem o cudzie, jest wtorek 2 marca i co mamy ok -3%. > Miałem rację? > Zjazd z 346,50 do 314, tj prawie -10%. > Niestety tak to działa. > Ale spokojnie, ja zarobiłem i Wy zarobicie, to aktualnie b. dobra spółka. > .
Dnia 2021-03-04 o godz. 19:03 ~PzU napisał(a): > Dnia 2021-03-02 o godz. 16:27 prof_wiatr napisał(a): > > W piątek pisałem o cudzie, jest wtorek 2 marca i co mamy ok -3%. > > Miałem rację? > > Zjazd z 346,50 do 314, tj prawie -10%. > > Niestety tak to działa. > > Ale spokojnie, ja zarobiłem i Wy zarobicie, to aktualnie b. dobra spółka. > > . > >Ja kupiłem po 346, i czekam :)
> niebawem wybicie ponad 330 ================================================================================================ fajnie: niebawem ? 1. za tydzień 2. za miesiąc 3 za rok.
Widać "znafcę", nie napiszę znawcę, bo nie chce Cię obrażać. Wiesz, ale jeszcze w tym tygodniu zaliczymy bazę, a jaka będzie jej wartość, to oczywiście wiesz? Prawda?
A profesor jest reprezentantem opcji prowzrostowej kursu w krótkim/długim terminie czy raczej wyczekuje spadków? Pytam bo mieliśmy tutaj już kiedyś spadkowego wieszcza o nicku Ubbe, który niestety wraz ze wzrostem kursu przepadł i już sie nie pojawia u nas z dobrym słowem .
jest tylko informacja o dywidendzie, 16,7zł wyniki 25 marca, uchwała WZA po 25marca +8 dni, myślę, że dywidenda 10-15 kwietnia. dla mnie nie jest w cenie. jeśli otoczenie będzie ok (USA, Niemcy..itd ), to wycena może być na poziomie 340-350zł