...a wy piszecie, ze to tylko drobne spóźnienie, że wszystko w absolutnym porządku i generalnie już a chwilkę będą zyski kilkaset procent, tak?
Wierzyłem, w Scope, miałem akcje, tez miałem nadzieję, ze to tylko drobne opóźnienia - ale jak szef Rady Nadzorczej wysypuje za miliony niby tuz przed rejestracja i sprzedażą, to trzeba być fanatykiem, żeby nie czuć potwornego smrodu. Sprzedałem wszytsko w zakresie 137-150. Cieszę się bardzo!
Total zlitował się nad inwestorami ostatniej emisji po 160 zł, i świadomie zrobił prysznic.Usrednili po cenach niższych i czekają na komercjalizację. Swiadome działania głównego akcjonariusza wywołują dużo emocji.Czas pokaże prawdziwe powody zrzutu akcji,(tylko 2% posiadanych papierów i spadek notowań aż 30%) Pozostaje czekać .....i snuć powody decyzji o powyższych konsekwencjach.
Facet z Totala jest przewodniczącym Rady Nadzorczej. Co to za różnica, czy sprzedawał swoje prywatne, czy firmowe. Jak firmowe, to jeszcze gorzej, bo prywatnie to są różne życiowe sytuacje, choroby i rozwody 0 i wtedy podejmuje się nieracjonalne finansowo decyzje. Ale jak fundusz wywala, to zwykle nie ma noża na gardle, ale podejmuje trzeźwa kalkulacje w oparciu o fakty, które zna świetnie - bo... przedstawiciel jest z Radzie Nadzorczej
Total zlitował się nad inwestorami ostatniej emisji po 160 zł, i świadomie zrobił prysznic.Usrednili po cenach niższych i czekają na komercjalizację. Swiadome działania głównego akcjonariusza wywołują dużo emocji.Czas pokaże prawdziwe powody zrzutu akcji,(tylko 2% posiadanych papierów i spadek notowań aż 30%) Pozostaje czekać .....i snuć powody decyzji o powyższych konsekwencjach.
Ale z drugiej strony po co dawali te info o sprzedaży w piątej w trakcie sesji? Chcieli lawinę sprzedaży wywołać, żeby taniej sprzedać czy co? Mieli czas na poinformowanie ze sprzedają i robić sprzedać w ciszy w lepszej cenie
Może to forma szantażu, żeby wzięli się do roboty,a nie wyszukują tyłko problemy. Zaraz zaczniemy drugi rok prac nad panelem na covid,a w kolejce ponoć następne....końca nie widać.
Brawo, dobrze , że to napisałes. Sprawdziłem i faktycznie 29 stycznia sprzedali 700 tys akcji CORMAY po ok 1,13 a volumen na sesji 880tys. potem jeszcze 300 tys. Robili to tez pod koniec miesiąca, tak jak teraz ze SCOPE. Moze na siłę sie doszukujemy Teori spiskowej, moze poprostu , oni muszą sie pozbyć pewnych aktywów... Troche mnie to uspokoiło. W poniedziałek )juz marzec) nie powinno juz byc od nich sypania.......