• SUPER WYNIKI Autor: ~zybek_1 [195.14.27.*]
    Najlepszy kwartał w historii spółki o ile dobrze policzyłem to cda zarobiło ponad 4,9miliona zł. Nie słuchać naganiaczy na spadki, ten kwartał będzie jeszcze lepszy widać to choćby po ilości ludzi oglądających cda która to liczba jest znacznie wyższa niż w poprzednim kwartale.
  • Re: SUPER WYNIKI Autor: ~Akcjonariusz [37.248.201.*]
    Też tak uważam, jeszcze dochodzi dywidenda więc warto papier mieć a leszcze niech sprzedają jak są niecierpliwi.
  • Re: SUPER WYNIKI Autor: ~Yogi [5.173.235.*]
    Rynek spada a spółka mało plynna, nikt nie chce zawisnąć, spółka ardzo rzadko wydaje espi
  • Re: SUPER WYNIKI Autor: bezsosiku [188.146.39.*]
    Tutaj trzeba być cierpliwym, w mojej ocenie to bezpieczne miejsce i kurs wystrzeli. Może trzeba będzie czekać nawet rok ale warto.
  • Re: SUPER WYNIKI Autor: ~Dawaj_akcje [89.64.52.*]
    Są tacy co rok czekają i 0, powrót do początku...
  • Re: SUPER WYNIKI Autor: bezsosiku [188.146.39.*]
    Pierwszy taki nawrót w połowie marca. :) Pamiętajmy, że spółka jest już w zupełnie innym miejscu niż wtedy, teraz jest bardziej zaawansowany rozwój i zyski znacznie większe. A kurs cóż jaki jest każdy widzi.
  • Re: SUPER WYNIKI Autor: ~Dawaj_akcje [89.64.52.*]
    Jak najbardziej masz rację. Do tego wyplaca dywidendę. Z tego powodu dobrze mieć akcje CDA.
    Jednak na giełdzie firma jest dla właścicieli pakietu większościowego (dwie osoby - syn i ojciec) bo nie bardzo podzielili się firmą FF niecałe 2 procent, jakieś 200 tys akcji. Myślę, że wejście na giełdę to dla nich nie tyle pozyskanie środków (bo takie mieli zawsze - niskie koszty działalności tej od jakiej zaczynali), a uzyskanie wiarygodności.
    Firma zarabia i się rozwija dla tych dwóch osób. O tym trzeba pamiętać. Jak Pan C będzie chciał żeby kurs akcji rósł to na to pozwoli. Ale nie po to tyle lat siedzieli cicho, żeby teraz rzucać się w oczy drastycznym wzrostem kursu. Musieli jakoś się wcisnąć w legalne VOD, żeby ich nie pochłonęło.
    Dlatego spektakularnych wzrostów się nie spodziewam (przy aktualnym kursie). To co było w tamtym roku to Pan C sprzedawał akcje, a potem kurs rósł przez nowych covidowych inwestorów, by po wynikach wrócić do tego co mamy (prawda że w tamtym roku bywało 23 zł za akcję.
  • Re: SUPER WYNIKI Autor: bezsosiku [188.146.32.*]
    Właśnie przez ta niski FF jest tutaj problem. Prawda to jest ich spółka i robią co chcą ale zarządzają firmą bardzo dobrze, czas pokaże czy podjęliśmy właściwe decyzje inwestycyjne. Powodzenia!
  • Re: SUPER WYNIKI Autor: ~zibi [46.76.54.*]
    Przy FF rzędu 2% nie ma co patrzeć na kurs. Ten jest zależny tylko od woli właściciela. Jeśli właściciel nie chce uchodzić za bogatego to łatwo uwali dowolny wzrost (co miało miejsce rok temu).

To jest pewne wynaturzenie zasady giełdy. Nie powinno być zgody na wejście na giełdę dla spółek które mają FF poniżej 25%. Puryści by powiedzili nawet 50%.

No ale CDA jest. Kto wchodził nie patrząc na wskaźniki ten może mieć problem ze sprzedażą. Obroty są tak małe że nawet akcje za kilka tysięcy jest problem sprzedać bez uwalenia kursu.

Ale można inaczej. Ja wszedłem w CDA dla dywidendy. Jeśli będą wypłacać rokrocznie 0,5-1,0 zł to będę zadowolony, a kurs niech robi co chce :-)
  • Re: SUPER WYNIKI Autor: ~ddd [155.133.15.*]
    glowni akcjonariusze maja z dywidendy miedzy 3-5 mln zlotych rocznie. wiec im to nie robi. Natomiast dywidenda np. 1zl moze byc przy obecnym kursie akcji ale jak akcje beda po 10 zl znowu to wątpie. Ale mysle ze ten zjazd dzis to na wybranie nieco SL ale nie wiele juz zostalo.
    uwalenie kursu ciezko powiedziec pewnie na jakims poziomie jest ukryty otwarty na wieksza ilosc w razie co bo niemozliwe zeby tysiac akcji zwalilo kurs do 1zl.
    ciekawe jaka dywidenda bedzie... ale fakt robi sie niezly zascianek tutaj.
  • Re: SUPER WYNIKI Autor: ~zybek_1 [195.14.27.*]
    Ja uważam że śmiało może być wypłacone 1.4zł-1.5zł dywidendy za akcje, spółka dobrze prosperuje, dobrze się rozwija pierwsze dwa miesiace 2021 roku na dużym plusie więc gotówka jest i będzie i nie muszą dużych rezerw gotówkowych zostawiać.
  • Re: SUPER WYNIKI Autor: ~dywidenda [155.133.15.*]
    hmm 1,8 zl ... chyle czoła :))
  • Re: SUPER WYNIKI Autor: ~zybek_1 [195.14.27.*]
    Dużo się nie pomyliłem z tą dywidendą , widać że spółka jest w doskonałej kondycji skoro wypłacą 1.8zł na akcję.
  • Re: SUPER WYNIKI Autor: ~Wynużenia [5.184.193.*]
    Jest w doskonałej kondycji. Tu się nie robi badań g tu tylko potrzebny pożądny serwer i jego obsługa oraz bieżące pozyskiwanie nowych pozycji filmowych.
    Ta działalność nie ma ryzyka. Można powiedziec że nie robią swoich produkcji (jeden serial).
    WAŻNE jest wyczucie potrzeb rynku i trzymanie ręki na pulsie a to im DOSKONALE WYCHODZI od lat.
    Maja czołową pozycje na rynku mimo że nie stoją za nimi molochy medialne.
    Dlatego spolka będzie płacić co roku dywidendy. Tym bardziej patrząc na podział akcjonariatu.
    Dobrze mieć akcje tej spółki pod dywidendę. Kurs jest "stabilny".
[x]
CDA 0,41% 17,95 2025-10-30 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.