• Taka zagwozdka Autor: daw1985 [188.147.36.*]
    MNS to 35 % mojego portfela, MRC 15 %. MRC jest grane pod raport, pod wig 20, Na MNS będzie raczej spokój do Maja. Kusi żeby zmienić proporcję na parę tygodni. Co sądzicie?
  • Re: Taka zagwozdka Autor: ~tyr [188.146.162.*]
    Mrc do pół roku nowe ath , odpowiedz sobie sam .
  • Re: Taka zagwozdka Autor: ~MSZ [94.246.162.*]
    Ja siedziałem na mercu od 30 paru pln i się przedwczesnie wysypałem na 344 pln, teraz wszedłem ponownie na 339 i 345 pln wczoraj i przedwczoraj, zcashowałem 3/4 akcji mennicy które miałem od 30 paru pln żeby tam wrócic.

W krótkiej perspektywie na mercu jest wysoce prawdopodbny WIG20, FTSE, zapewne rekordowe lub bdb wyniki za 1 kwartał w połowie kwietnia. Także najbliższe 2 miesiące będzie pod co grać,spółka generuje stale cash, tym bardziej że obstawiam ponowne przestawienie wajchy na covid'a ( np. sanwil tez ruszył z 2,8 do góry), po graniu pod szczepionki i szybkie odbicie od listopada i powrót do normalności ( napompowali większośc kwitów w WIG20), dodatkowo w razie zwały na szerokim też łatwiej wyjść większym kapitałem niż na mennicy, stany są na korekcie od szczytów, tam chociaz było porządne odbicie a u nas na bananowej giełdzie ledwo się odbili to jak stany runą to będzie u nas nurek pod muł i wodorosty.

Mennica to dobra fundamentalnie spółka która zarabia i w aktualnym otoczeniu makro będzie zarabiała myśle jeszcze długo, planuje uzupełnić pakiet ponownie, zobaczymy czy zdążę wejść na podobnym poziomie jak wychodziłem.

• Re: Taka zagwozdka Autor: ~Redrum [37.120.156.*]
    Ja bym w żaden papier nie wchodził za więcej jak 30%. Dywersyfikacja to podstawa, przecież jak będziesz miał korektę na kursie którejś z tych dwóch spółek to emocje wezmą górę. A tak, jeśli masz koło 7-10 spółek w portfelu to trochę większy luz jest ;)
  • Re: Taka zagwozdka Autor: daw1985 [188.147.41.*]
    Z tą dywersyfikacją jest tak że albo mam kilka spółek albo z 20. Potem koniec końców jest taki że nie wiem nawet co mam :)

Sprzedałem większość MNS zostawiłem sobie 150 akcyjek i zobaczymy, Mam w razie czego z czego sprzedawać i dokupić. Na MRC faktycznie większy potencjał do Maja się wydaje.
  • Re: Taka zagwozdka Autor: daw1985 [188.147.48.*]
    No i zrobiłem błąd, Mogłem nie ruszać. Cóż zobaczymy jak tutaj będzie po wynikach.
  • Re: Taka zagwozdka Autor: ~Robson [185.124.117.*]
    No a złoto ładnie rośnie. Błąd trzeba wywalać Merkator a brać Mennic Skarbową
  • Re: Taka zagwozdka Autor: ~Gracz [89.64.110.*]
    Teraz to ja się zastanawiam co wywalić aby kupić Mercatora jak spadnie do 200 (to biorę na pewno). Oczywiście Mennice zostawiam w spokoju :)
  • Re: Taka zagwozdka Autor: daw1985 [188.147.43.*]
    Mennicy nie ruszam. Mam z 30 % oze w porfelu, jednak MRC to już 55% wartości portfela, więc za dużo żeby znów dokupić.

Trzeba czekać i tyle.
[x]
MENNICASK -0,51% 78,60 2025-11-13 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.