• Skup trwa cz.2 Autor: ~Dedalus [109.40.241.*]
    Dziś pojawiły się informacje o skupie z piątku, poniedziałku i wtorku. Wygada na to, ze informacje o zakupie akcji przez p. Prezes sprawily, ze na tym skupił się dział inwestorski. Skup trwa i będzie trwał do 12.marca. Mogą wiec sypać chętni. Niedługo znów im się akcje skończą, tak jak skończyły się akcje sypane po 3,20-3,80. W sumie to dobrze, ze jest ta podaż, bo spółka może skupować te większe pakiety taniej, wiec zawsze więcej pieniędzy zostaje w kasie. :)
  • Re: Skup trwa cz.2 Autor: ~Dedalus [109.40.241.*]
    Pojawiło się w arkuszu ponad 11k akcji do 6zl. A wiec mamy kolejne potwierdzenie obserwacji, ze obecne poziomy przypominaja te po przekroczeniu 3 zł. Tam czekaliśmy ponad tydzień na zebranie podaży, teraz tez możemy tyle poczekać. Dobrze, ze spółka cały czas skupuje akcje i cieszy fakt, ze zakupy insajderow zdjęły 40k akcji z rynku.
    Rocznica początku zeszłorocznych spadków wprowadziła niepokoj na naszym rynku i obawy o zjazd w USA. Ja cały czas spodziewam się kontynuacji wzrostów na rynkach wschodzących i nasz WIG20 powinien wyjsc się z tego trendu bocznego góra. A to powinno wywołać kolejna fale wzrostów na szerokim rynku w tym głównie na małych spółkach, które i tak rosną od początku roku. Taki mix poprawy nastroju jna całym rynku połączony z zebraniem podazy mógłby spowodować wzrosty do poziomu 7zl lub wyżej podobnie jak poprzednia fala po przekroczeniu 4zl wyniosła nas ponad 6zl.
  • Re: Skup trwa cz.2 Autor: ~superczesiek [94.254.225.*]
    Miło, ja widzę do końca tygodnia zejście poniżej 5 zł.
    Bo po co kupować po 6 zł jak można kupić po 4,5 zł....
    Zobaczymy. Ja nie spodziewam się takich spadkow. Ktoś chce sprzedać i ustawia zlecenie niżej, bo po 5,25 nie chcą kupować. Ale nie ma tych akcji aż tyle, żeby spuszczać kurs. Dziś ktoś chciał sprzedawać dużo niżej a popyt odebrał to powyżej 5,00
    Jesli jutro nie będzie już odkładanych akcji na S, to dość szybko powinnismy wrocic powyżej 5,50. Rano poszło te 6k rzeczywiście w dziwnym stylu. A potem było dokładanie po 500sztuk, które jednak zostało odebrane. Na koniec jeszcze ktoś chciał sprzedać ma sile 2k, sprzedal i skończylo się sypanie. Ale może jutro uda Ci się, Car coś skubnąć. ;)
    Ja dzisiaj tez trochę odebrałem. ;)
    Na koniec dodam, ze obecnie na S do 6,00 stoi trochę ponad 7k akcji. A to jest mniej niż spółka może skupić w 2 dni pozostałe do końca tygodnia. Znów wkrótce nie będzie akcji do kupienia. Dlatego ktoś dziś zbierał jak oddawali krótkoterminowi.
    Nie wiem czy wszyscy przeczytali te depesze z 19. lutego.

PMPG Polskie Media: Spółka w najbliższym czasie będzie chciała pozyskać kapitał niezbędny do sfinansowania planów rozwoju i wdrożenia technologii dostarczonej przez Quadtalent Europe Limited, poinformował większościowy udziałowiec PMPG Michał M. Lisiecki. "Od dłuższego czasu poszukiwaliśmy partnera, przy wsparciu którego PMPG mogłaby wykonać skok na miarę XXI wieku. Bacznie obserwujemy to co dzieje się na świecie i to jak technologia transformuje tradycyjne segmenty. Dziś nawiązujemy współpracę z firmami, które nie tylko wniosą know how technologiczny z najwyższej światowej półki, ale i zrozumienie problemów, jakie napotykają takie firmy, jak nasza w trakcie transformacji. Model Corporate Venture Builder, w którym pracują nasi partnerzy uznawany jest za najbardziej efektywny w zarządzaniu innowacjami i tworzeniu rewolucyjnych rozwiązań. Spółka w najbliższym czasie poczyni starania w celu pozyskania kapitału niezbędnego do sfinansowania naszych planów rozwoju i wdrożenia technologii dostarczonej przez Quandtalent. North Summit Capital zasili firmę na kolejnym etapie wdrożenia produktu na rynek" - powiedział twórca i większościowy udziałowiec PMPG Michał M. Lisiecki. Źródło: ISBnews
  • Re: Skup trwa cz.2 Autor: ~Ben_ben [78.8.123.*]
    Mam.wrazenie że to poranne 6k.mialo wywołać mini lawinę i większy spadek
    No ale chyba nie do końca się udalo
  • Re: Skup trwa cz.2 Autor: ~Car [37.248.223.*]
    Chyba spieniężne jutro pgo mam jeszcze tam 15 tyś i dokupie jeszcze po 5,20 .Za taką cenę jeszcze nie kupowałem w mojej historii akcji pmpg ? Ostatnio jak brałem większy pakiet na korekcie z 3,8 na 3,2 zł już się trochę bałem ale widać że podaż jest wciagana bez problemu. Pozatymy rejony 5,2-5,4 to silne wsparcia z dawnych lat .Tyle że wtedy to były szczyty..
  • Re: Skup trwa cz.2 Autor: ~InwestorGpw [46.204.36.*]
    Ciekawy jestem jak jutro z rana zachowa się kurs, czy również bedzie niskie tko :-)
    Może już zostawmy troche akcji na skup własny, bo nie będą mieli co skupywać
    Dzis mogą skupić ponad 4,1k akcji. Ci sypacze robią w sumie dobra robotę. Chętni mogą skupić więcej a dzięki większemu obrotowi spolka może kupić więcej akcji, które ”zalegaly” tym, którzy nie wierzą w jej przyszłość.
  • Dedalus Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    Twoja wiara na ile jest wyceniana = 20 zeta pociągnie
  • Re: Dedalus Autor: ~Dedalus [109.40.241.*]
    Ja nie jestem oderwany od rzeczywistości. Jakie 20zl? Komuch pisał o 20zl a tydzień temu napisał, ze sprzedał akcje. W obecnej sytuacji 10zl to będzie dobry wynik. A potem trzeba będzie poczekać na efekty pracy Chińczyków.
  • Re: Dedalus Autor: ~komuch [31.60.121.*]
    Gdybyś czytał ze zrozumieniem to byś napisał, że te 20 zł zawsze pisałem na przestrzeni 2 czy 3 lat. Dla mnie trend giełdy na całym rynku zmienił się na rosnący więc to jak najbardziej realna cena pod warunkiem że prezes nie będzie robił wałków i okradał akcjonariuszy. Dlatego teraz tylko raporty kwartalne będą się liczyć i zwyżkować kurs albo marazm. A też z doświadczenia wiem, że pazerny człowiek nigdy się nie zmienia. Dlatego zdecydowalem po dobrym zarobku dzisiaj na pmpg zainwestowanie gdzie indziej, bo tam widzę większe możliwości. Dla mnie też jak ten człowiek nie dorobił się za 6 lat dobrej zmiany, którą poparł to tym bardziej się nie dorobił jak powróci ta, którą niszczył. Wiec trzeba mieć wszystko na uwadze. A niejasne komunikaty ze spółki mnie nie interesują. Sądzę też, że cały świat jak i PiS nakręca inflację do niespotykanych rozmiarów a niszczone są dodatkowo oszczędności ludności więc to napędzi giełdę na znacznie wyższe poziomy. Jestem starej daty, tak jak i inni jestem tu na pmpg od jego powstania i wiem jak ten typ jest niewiarygodny i wielkim kłamcą. Liczy się tylko on. Było tu kilka funduszy i wszystkie pozbyły się tych akcji raz na zawsze, dlaczego ? Ty widzisz tu wielką przyszłość a profesjonaliści nie dostrzegają bo ?Bez tych funduszy nie pociągniemy mocno do góry, to że naganiasz codziennie nic nie da. Niby po prawej stronie nie ma dużo akcj a jakoś po 100 tys jest obrót więc podaż jest ogromna jak na tą spółkę. Sądzę że prezes robi sztuczny obrót abyście wyskoczyli z reszty kasy na dzień dzisiejszy.
  • Wiesz komuch Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    że komuchów nie nawidzę ale tym razem zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości ..... ludzie tego pokroju nie patrzą czy to PiS czy inna zaraza patrzą aby zarobić a wczasach arstilu otoczony był postmoskiewkim elektoratem biznesu to ci co zdjeli mundury w 1992 roku i założyli czarne garniaki
  • Re: Wiesz komuch Autor: ~Obserwator [88.199.172.*]
    Znany,
    Ameryki nie odkrywasz, tak właśnie jest skonstruowany świat
    I co to zmienia ?
    rozejrzyj się dookoła
    jedni zarabiają drudzy tracą, tych drugich zawsze było więcej
    giełda to spekulacja
    Od kiedy Żydzi zniszczyli wartość pieniądza uczciwa praca jest mało opłacalna.
    Inteligentny człowiek musi się w tym znaleźć
  • Re: Wiesz komuch Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    a od kiedy żyd uczciwie pracował ??????????????????
  • Re: Wiesz komuch Autor: ~Dedalus [109.40.241.*]
    To napisałeś Komuch zanim poinformowałeś nas uprzejmie, ze sprzedales akcje.

„Dokładnie, arkusz po prawej pusty, ale jaja, pomyliłem się nie za 2 lata 20 zł tylko za 2 dni. „

Ja nie naganiam, tylko informuje. Twoj wpis miał wszelkie znamiona naganiania. Rozbudzić wyobraźnie, ze zaraz zabraknie akcji i będą po 20zl, wiec 5-6 to jest tanio. Zrobił się szum a Ty akcje sprzedales. Dziękuje za uwagę. Niespecjalnie podoba mi się zarzucanie mi braku czytania ze zrozumieniem. Obawiam się, ze zarówno potrafię czytać ze zrozumieniem jak i mam dobra pamięć.

A co do akrusza. Akcji wczoraj przybywało na podaży, całkiem mozliwe, ze to Komuch właśnie sprzedawał tak, żeby kurs spuścić. Nieważne. Akcji ubywa, szkoda tylko, ze wczoraj tak mało skupili. Ja nie mam problemów z informowaniem o takich rzeczach, ktore mi się nie podobają,
    Czekamy na wyklarowanie się sytuacji z WIG20 i odjezdzamy. ;)

• Re: Skup trwa cz.2 Autor: ~Dedalus [109.40.240.*]
    Skupują mniej akcji niż by mogli. Ale te 2k dziennie i tak wystarczy, żeby zebrać te podaż do 6zl. A potem może jakieś info? ;) niech spółka skupi to, co ma do skupienia taniej, Jak głoszą nowe infa i polecimy wyżej to na WZA mogliby uchwalić koniec skupu. Bedzie jakieś 375k skupione i wystarczy.
  • Re: Skup trwa cz.2 Autor: ~InwestorGpw [37.225.21.*]
    Wczoraj skupione 2871, wiec jest moc :-)
    Jeśli uda im sie skupić jeszcze tyle akcji co piszesz, to będzie świetny wynik :-)
  • Re: Skup trwa cz.2 Autor: ~ben_ben [78.8.113.*]
    tu trzeba na spokojnie jak to sie mowi
    a efekty przyjdą
    skoro niedawno insajderzy kupowali
    jakies info chyba niedlugo bedzie
    i to konkretne
    watpie zeby kupowali na pałe zeby podbic kurs
  • Re: Skup trwa cz.2 Autor: ~ben_ben [78.8.113.*]
    a i jeszcze jedno
    nieldugo zaczyna sie okres zamkniety tzn ze nie beda mogli kupowac
    mozna przypuszczac ze jakies info pojawi sie w okresie zamknietym tj calkiem niedlugo
    max na przestrzeni 2 miesiecy
  • Re: Skup trwa cz.2 Autor: ~Dedalus [109.40.242.*]
    Powinno się pojawić info nt ewentualnego wejścia Chińczyków do akcjonariatu. W końcu wśród zaangażowanych w projekt przemian jest fundusz.
[x]
PMPG 0,00% 2,06 2025-10-10 15:28:10
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.