Jak ktoś sprzedaje większą liczbę akcji - to od razu są większe obroty [nadolski;maślanka;dominika]...a jak mało akcji jest w sprzedaży to obroty też zanikają......moja myśl jest taka-że komuś na wolnym rynku przerzucali...Na mobruku było podobnie, jak zarząd chciał mieć większą płynność spółki, sprzedał akcje do obiegu -kurs spad z 350 zł na 210 zł..i FF 35,63......NA GOTRAS PREZES TEŻ MÓWIŁ O ZWIĘKSZENIU PŁYNNOŚCI.
Spokojnie, przyjdzie taki moment w tym półroczu kiedy te wszystkie Marki, aqt i inne fujary zostaną odcięci od akcji. Zanim się zorientują w jeden dzień będzie 26zl i droga na 40+ otwarta. Oni i tak nie wejdą, bo przecież spółka tragiczna, ale lubią spędzać pół swojego dnia na forum bankiera obrzucając ją błotem i prezesa. Takie hobby.
Mm amator z Ciebie niezły! Zawsze jak gruby wychodzi to odbywa się to wysokim wolumenem i nie odbiera tego inny grubas! Więcej nie będę tłumaczył, bo i po co! Gejka narazie nie tykam, bo za dużo niepewności.
Kolejny całodobowy specjalista od spółki, zajmujący się charytatywnie nieszczęśnikami którzy kupili akcję spółki, ponieważ nie wiedzą co czynią.
Spółką oczywiście nie jest zainteresowany, tak tylko świątek piątek i niedziela o każdej porze dnia i nocy ostrzega z dobroci serca (a może z braku rodziny i przyjaciół, bo nie ma co ze sobą zrobić i chce zaistnieć).
Kupiłbyś jakiekolwiek akcję to miałbyś o czym pisać i nie zaśmiecałbyś wątku Gejka..
Niestety każda spółka ma na bankierze swoich troli, którzy siedzą i klepią bździochy 24 na dobę. Taka praca, zawsze to lepsze niż wydłubywanie kitu z okien. Trzeba się do tego zdystansować.
Pisałem, że miałem Geo jak był nawet za 40 od marca ub. roku i błędem było nie zrealizowanie zysków po szacunkach za 2q w lipcu, gdzie już wszyscy pisali o 100 itd! Zdrowa spółka nie spada z 40 na 16!!!! Dobrze, że puściłem te akcje za 25 i czekam na niższe poziomy tak z sentymentu! Zawiodłem się i tyle, bo jak widzę poczynania zarządu i prezesa, to może być różnie tutaj! A co myślicie, że wszyscy mają piać z zachwytu jaką to dobra spółka i wszystko widzieć kolorowo? Masakra, poklepujcie się po ramionach, a ja życzę Wam zarobku na Geo!
A co uważasz, że rynek nigdy się nie myli.
Spadło bo kilka osób poczuło się niepewnie i zaczęło sprzedawać. Kolejni widząc spadki i dodatkowo czytając takich naganiaczy jak ty znów poczuło się niepewnie. Pamiętaj że wcześniej gejek miał rajd od 8 w górę. Resztę dobiło wyjście maślanki. Ogólnie zachowanie całego NC nie wspierało spółki we wzrostach.
Zostali tylko ci którym nie brak coyones i niedobitki które się nie wysypały wcześniej. Jak oni wyjdą, lub pójdzie w espi kilka nowych kontraktów lecimy do góry.
Oczywiście jak wszędzie może wypaść jakiś trup z szafy, ale przynajmniej na razie nie ma go jeszcze na horyzoncie.
Aqt, ty wiesz w ogóle jak działa giełda? Podpowiem ci: Od zarania dziejów spółki przechodzą ze stanu niedowartościowania do przewartościowania. Głównym czynnikiem wyceny są emocje i spekulacja na temat przyszłości. Akcje powinno dobierać się w momentach taki jak ten, sporo niepewności, negatywne emocje, chwilowe złe informacje ze spółki. Jednakże nad emocjami w średnim/długim terminie zawsze, ale to zawsze górują fundamenty. Powtarzam: W średnim/długim terminie. Dopóki spółka się rozwija, generuje na ten moment minimum 10 baniek przychodów kwartalnie przy bardzo ładnej marży, nie mam zamiaru powiedzieć o niej złego słowa. Sprzedaż akcji przez RN? Zdarza się. Słabszy zysk wynikający prawdopodobnie z inwestycji/jednorazowych kosztów? Zdarza się. Pytanie, które ja sobie stawiam to gdzie spółka będzie za rok. W dupie mam to, że ktoś chce zrealizować sobie zysk i sprzedaje akcje. Jak dobrze wiesz, prezes chce mieć mniejszy udział w spółce, więc wymyśla różne zabiegi finansowe/operacyjne, aby konsekwentnie zmniejszać swoje udziały i to jest FAKT. Robi to konsekwentnie, a nie wysypuje 30% akcji w rynek. Ale fakt, jest to idealna pożywka pod wasze trollowanie.