• PŁYNNOŚĆ Autor: ~mm [91.206.154.*]
    Jak ktoś sprzedaje większą liczbę akcji - to od razu są większe obroty [nadolski;maślanka;dominika]...a jak mało akcji jest w sprzedaży to obroty też zanikają......moja myśl jest taka-że komuś na wolnym rynku przerzucali...Na mobruku było podobnie, jak zarząd chciał mieć większą płynność spółki, sprzedał akcje do obiegu -kurs spad z 350 zł na 210 zł..i FF 35,63......NA GOTRAS PREZES TEŻ MÓWIŁ O ZWIĘKSZENIU PŁYNNOŚCI.
  • Re: PŁYNNOŚĆ Autor: ~Hmmm [31.182.227.*]
    Spokojnie, przyjdzie taki moment w tym półroczu kiedy te wszystkie Marki, aqt i inne fujary zostaną odcięci od akcji. Zanim się zorientują w jeden dzień będzie 26zl i droga na 40+ otwarta. Oni i tak nie wejdą, bo przecież spółka tragiczna, ale lubią spędzać pół swojego dnia na forum bankiera obrzucając ją błotem i prezesa. Takie hobby.
  • Re: PŁYNNOŚĆ Autor: ~aqt [46.134.122.*]
    Mm amator z Ciebie niezły! Zawsze jak gruby wychodzi to odbywa się to wysokim wolumenem i nie odbiera tego inny grubas! Więcej nie będę tłumaczył, bo i po co! Gejka narazie nie tykam, bo za dużo niepewności.
  • Re: PŁYNNOŚĆ Autor: ~peter7712 [5.172.255.*]
    Kolejny całodobowy specjalista od spółki, zajmujący się charytatywnie nieszczęśnikami którzy kupili akcję spółki, ponieważ nie wiedzą co czynią.
    Spółką oczywiście nie jest zainteresowany, tak tylko świątek piątek i niedziela o każdej porze dnia i nocy ostrzega z dobroci serca (a może z braku rodziny i przyjaciół, bo nie ma co ze sobą zrobić i chce zaistnieć).
    Kupiłbyś jakiekolwiek akcję to miałbyś o czym pisać i nie zaśmiecałbyś wątku Gejka..
  • Re: PŁYNNOŚĆ Autor: ~Meth [163.116.178.*]
    Niestety każda spółka ma na bankierze swoich troli, którzy siedzą i klepią bździochy 24 na dobę.
    Taka praca, zawsze to lepsze niż wydłubywanie kitu z okien.
    Trzeba się do tego zdystansować.

Faktycznie. Trudny mają wybór. Kit wydłubywać, czy kit wciskać
  • Re: PŁYNNOŚĆ Autor: ~aqt [46.134.122.*]
    Pisałem, że miałem Geo jak był nawet za 40 od marca ub. roku i błędem było nie zrealizowanie zysków po szacunkach za 2q w lipcu, gdzie już wszyscy pisali o 100 itd! Zdrowa spółka nie spada z 40 na 16!!!! Dobrze, że puściłem te akcje za 25 i czekam na niższe poziomy tak z sentymentu! Zawiodłem się i tyle, bo jak widzę poczynania zarządu i prezesa, to może być różnie tutaj! A co myślicie, że wszyscy mają piać z zachwytu jaką to dobra spółka i wszystko widzieć kolorowo? Masakra, poklepujcie się po ramionach, a ja życzę Wam zarobku na Geo!
  • Re: PŁYNNOŚĆ Autor: ~Meth [163.116.178.*]
    Ok, wszystko wyjaśniłeś, wszystko już wiemy, dziękujemy, że podzieliłeś się z nami swoimi przemyśleniami, cześć.

• Re: PŁYNNOŚĆ Autor: ~gr [94.246.130.*]
    A co jest nie tak z ta spółka? nie ma umów? nie ma zysków? przynosi straty? zwalnia pracowników? zawiesiła działalność?
  • Re: PŁYNNOŚĆ Autor: ~aqt [212.106.162.*]
    No właśnie, co jest nie tak, że spadło z 40 na 16?
    A co uważasz, że rynek nigdy się nie myli.
    Spadło bo kilka osób poczuło się niepewnie i zaczęło sprzedawać. Kolejni widząc spadki i dodatkowo czytając takich naganiaczy jak ty znów poczuło się niepewnie. Pamiętaj że wcześniej gejek miał rajd od 8 w górę. Resztę dobiło wyjście maślanki. Ogólnie zachowanie całego NC nie wspierało spółki we wzrostach.
    Zostali tylko ci którym nie brak coyones i niedobitki które się nie wysypały wcześniej. Jak oni wyjdą, lub pójdzie w espi kilka nowych kontraktów lecimy do góry.
    Oczywiście jak wszędzie może wypaść jakiś trup z szafy, ale przynajmniej na razie nie ma go jeszcze na horyzoncie.
  • Re: PŁYNNOŚĆ Autor: ~Hmmm [31.182.186.*]
    Aqt, ty wiesz w ogóle jak działa giełda? Podpowiem ci: Od zarania dziejów spółki przechodzą ze stanu niedowartościowania do przewartościowania. Głównym czynnikiem wyceny są emocje i spekulacja na temat przyszłości. Akcje powinno dobierać się w momentach taki jak ten, sporo niepewności, negatywne emocje, chwilowe złe informacje ze spółki. Jednakże nad emocjami w średnim/długim terminie zawsze, ale to zawsze górują fundamenty. Powtarzam: W średnim/długim terminie. Dopóki spółka się rozwija, generuje na ten moment minimum 10 baniek przychodów kwartalnie przy bardzo ładnej marży, nie mam zamiaru powiedzieć o niej złego słowa. Sprzedaż akcji przez RN? Zdarza się. Słabszy zysk wynikający prawdopodobnie z inwestycji/jednorazowych kosztów? Zdarza się. Pytanie, które ja sobie stawiam to gdzie spółka będzie za rok. W dupie mam to, że ktoś chce zrealizować sobie zysk i sprzedaje akcje. Jak dobrze wiesz, prezes chce mieć mniejszy udział w spółce, więc wymyśla różne zabiegi finansowe/operacyjne, aby konsekwentnie zmniejszać swoje udziały i to jest FAKT. Robi to konsekwentnie, a nie wysypuje 30% akcji w rynek. Ale fakt, jest to idealna pożywka pod wasze trollowanie.
[x]
GEOTRANS 0,79% 5,08 2026-05-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.