• Wezwanie do wykupu Autor: ~kenny_ [78.8.48.*]
    kto sprzedał ? ja nie?
    myśle że teraz bedzie rosło, TSS nabyli tylko jakiejś około 2/3 akcji, daleko jeszcze do przymusu.
    Co wy myślicie? Myśle ze bedzie rosło teraz
  • Re: Wezwanie do wykupu Autor: ~znow_kenny [78.8.48.*]
    chociaż nie, tam jest w komunikacie napisane, ze objeli co najmniej XXX akcji. czyli mogli więcej niż 2/3
  • Re: Wezwanie do wykupu Autor: ~lopeks [46.171.107.*]
    Teraz dopiero piszesz, trzeba było się wcześniej odzywać, zająć jakieś wspólne stanowisko itd.

Z komunikatu wynika, że mają powyżej 66%.
    Ja przeczytałem statut spółki i nie znalazłem żadnych zapisów ograniczających prawo głosu
    akcjonariuszowi większościowemu.
    Co oznacza, że za chwile będzie nadzwyczajne walne na którym pożegnają parę osób, a całą kasę z zysku władują
    w projekt integracji (w ten nieziszczony warunek)
    Ja widziałem w innej firmie taki manewr gdzie większościowy przysłał ekspertów których trzeba było zatrudnić
    za furę kasy.
    Oczywiście jak ktoś ma czas i kasy bez liku to może z taką korporacją się poszarpać 3-5 lat.
    Może coś ugra.
    Obecnie nie widzę sensu zakupu akcji, bo nie widzę żadnych perspektyw.
    Ta firma zgodnie z deklaracją większościowego będzie realizować również projekty dla innych z grupy, co w praktyce oznacza
    że zyski mogą być wykazywane gdzie indziej.

Co mogę powiedzieć, smutna sprawa i tyle.

• Re: Wezwanie do wykupu Autor: ~lukster [37.248.177.*]
    co za de..l co za id...a? wystawił batona na S 60k najpierw kilka dni stał po 13 a teraz po 12,7 a może zejdzie jeszcze niżej???? przecież mógł z pocałowaniem ręki oddać po 13,01 ... masakra jakaś nie do uwierzenia jak niektóry wolą stracić niż zarobić, ciekawe czy prywatny czy fund?? Głupota ludzka nie zna granic i tyle w temacie tylko zkąd ma tyle akcji, widać że biedny nie jest
  • Re: Wezwanie do wykupu Autor: ~zzz [85.11.80.*]
    Większościowy probuje wystraszyc drobnych ale tu jest akcjonariat nie plochliwy, zobaczymy co dalej.
    Większościowy probuje wystraszyc drobnych ale tu jest akcjonariat nie plochliwy, zobaczymy co dalej.
  • Re: Wezwanie do wykupu Autor: ~luk [83.4.65.*]
    nie maja 95% więc nie wykupią... przetrzymają was jakiś czas i oddacie
    Może i oddamy ale nie po tej cenie.
  • Re: Wezwanie do wykupu Autor: ~Ola [89.66.189.*]
    No dokładnie nie po tej po trochę niższej, doświadczenie innych spółek pokazuje, że nie ma co zwlekać
  • Re: Wezwanie do wykupu Autor: ~spek [173.205.82.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
SIMPLE 0,00% 12,30 2022-01-04 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.