No powiem że nie wygląda to dobrze. Dostała akcje i od razu sprzedała. Chyba nie tak zarząd chciał żeby to wyglądalo. Chciał pewnie żeby wyglądało to że trzyma akcje bo są jakieś perspektywy na lepsze wyniki..a ona ciup kasy potrzebowała.
Na kolejne transze w przyszłych latach będzie lockup. Na pierwszą transzę nie było lockupu i to było oczywiste, że wywali to w rynek. Myślisz, że ona jest inwestorem i ma jakiś sentyment do akcji? Premia to premia, inkasuje i żyje dalej.
Rozumiem ze moze dostala cos w stylu bonusu rocznego za wyniki a spolka zeby nie placic jej hajsu dala jej troche akcji. Ok to rozumiem. Natomiast nie pojmuje czemu sprzedala??? Spolka byla niedawno po 30zl?? A dyrektor sprzedaje po 20zl? Albo cos tu nie kumam albo bedzie niezly zjazd. W kazdym razie pozbylem sie dzisiaj tej resztki ktorej jeszcze nie sprzedalem w ostatnich tygodniach.
Czy tu trzeba cokolwiek tłumaczyć? To wy, nagony spadkowe, żerujecie na takich sytuacjach siejąc dezinformację. Zresztą, pałujcie się na forum dalej, szkoda czasu wam odpowiadać. Bez odbioru.
A ja uważam że tą całą akcją z przyznaniem akcji dyr. Finansowemu i ich natyhmoastowa przedaż jest ustawiona. Info o przyznaniu poszło jak kurs zabijał 23, teraz sprzedaż i mamy znów 19. Wydarzenia wyzwalają a ktoś znów kupuje pod nastepne kółko. Jest tak jak chciał prezes - spółka jest "grywalna".
pisałem na telefonie i wyszedł bełkot, miało być: A ja uważam że ta cała akcja z przyznaniem akcji dyr. Finansowemu i ich natychmiastowa sprzedaż jest ustawiona. Info o przyznaniu poszło jak kurs dobijał do 23, teraz sprzedaż i mamy znów 19. Wystraszeni wyzwalają a ktoś znów kupuje pod nastepne kółko. Jest tak jak chciał prezes - spółka jest "grywalna".
dla bankierowców zawsze jest szok, że ulica może handlować a ktoś ze spółki zamienia akcje na kasę. Wszyscy mogą tylko nie osoby związane ze spółką. Gdyby jej pół bańki przyznał premii w gotówce, to byłby lament, że wyprowadzają kasę ze spółki etc.
Nauczcie się czytać ze zrozumieniem "(...) pomiędzy Emitentem a Dominiką Smolikowską, zatrudnioną w Spółce na stanowisku Dyrektora Operacyjnego" Widzi ktoś tu dyr. finansowego ? To osoba operacyjna, a więc manager odpowiedzialny prawdopodobnie za zarządzanie firmą i kontraktami, a nie od liczenia cyferek.
Niewykluczone, że kobieta ta nie jest głupia (wszak zajmuje się finansami spółki). Mogła celowo wyrzucić szybko, by zbić cenę akcji, a teraz w przedziale 17-20 sobie dobierze za te 500 tys zł, ale będzie mieć już nie 25 000 akcji, ale 27 000.
Będzie miała mniej więcej tyle samo mistrzu matematyki bo od zysku trzeba jeszcze rozliczyć pit!!!!!!! To jest zła informacja i mówi Wam to osoba co pozytywnie wypowiada się o spolce.
Dobra dobra, prezes informuje o finalizowaniu nowej inwestycji która spowoduje skokowy wzrost zysków, a ta kobieta wywala akcje zamiast poczekać kilka miesięcy i zgarnąć min 200tys więcej? Informacja jest zła! Albo jest tak źle w co wątpię, albo celowo grają na spadki. Też mnie zaczynają drażnić te dziwne ruchy prezesa, zachowuje się od kilku miesięcy jakby kompletnie nie zależało mu na kapitalizacji spółki
I nie ma już mowy o przejściu na główny parkiet! Zbyt duże ryzyko i nie wiem czy kiedyś tknę te akcje. Spadło z 40 na 16, przypadek? Piszę tutaj bo jako byłego akcjonariusza wk. mnie prezesina i trzeba o tym jasno pisać, bo gdyby nie jego poczynania zarobiłbym więcej, a tak musiałem ratować zyski!
Oooo w punkt. Żaden z prezesów nie wk.....a mnie tak jak ten wyżelowany goguś. Nadal uważam, że należy sprawę zgłosić do KNF i urzędu skarbowego, inaczej te cyrki się nigdy nie skończą. Prywatny folwark i żonglerka espi.
Czy zarządy spółek nie mogą realizować swoich marzeń? Prośba o odpowiedź.. może Pani buduje dom w Tatrach? może marzy jej sie nowy Mercedes? a może ma chorą ciocię, na którą potrzebne są środki? Czy wg Was członkowie zarządu, management itd. są Waszymi wołami roboczymi? mają wynajmować kawalerkę i jeździć jak Wy 12 letnim Renault Clio?
Do zobaczenia za rok przy kursie 50zł.
Po prostu zamiast premii w kasie daje się akcje i sobie opchnij na rynku. Spółka ma stratę podatkowa do rozliczenia, pani ma zyski kapitałowe czyli ryczałt 19%, a nie zus i pit czyli około 30%, nie ma zus dla spółki od pracodawcy, no i nie wypływa z kasy około 600k cashu.. Czego nie rozumiecie? Moim zdaniem bardzo rozsądne podejście - brawo zarząd!
Plują na nich i pluć będą bo już akcji nie mam, a oni zaklinają rzeczywistość. Niestety pamięć inwestora krótka jest i pewnie za chwilę będzie znowu espi za espi i ssanie na 30 zł. Karuzela kręci się dalej.
Przecież program motywacyjny jeszcze nie jest ogłoszony. Biorąc pod uwagę obecną niską wycenę to mają praktycznie gwarancję zrealizowania tego programu. Kto wie, może nawet o to chodzi w tym uwalaniu....
Dokładnie na dywidendę by poczekała czy coś.. Bardzo bardzo to dziwne ze teraz wywala.. A może dydidendy w tym roku nie będzie i ona o tym wie.. Zamiast dodruku nie będzie dywidendy bo będą chcieli inwestowac