• Wygląda na perełkę, HOT branża rosnące zyski, itp Ale... Autor: ~Janusz [89.64.55.*]
    90 % Akcji w rękach jednego podmiotu, brakuję 5% by móc ściągnąć spółkę z giełdy. Jeśli firma naprawdę ma przed sobą świetlaną przyszłość (zakładam że tak jest) to tylko głupi nie ściągnął by jej z giełdy póki można to zrobić stosunkowo niewielkim kosztem.
    Znając naszą bananową giełdę to poczekają aż emocje/kurs trochę opadną I zrobią przymusowy skup akcji. Jeśli kurs nie będzie chciał spaść sam to na naszej giełdzie jest sporo przykładów spółek gdzie większościowy akcjonariusz skutecznie obrzydził spółkę akcjonariuszom mniejszościowym. (Najgłośniejsze przypadki InPost, I Enea przejmującą kilka lat temu Bogdanke) Z mniej znanych sprawdźcie Berling.
  • Re: Wygląda na perełkę, HOT branża rosnące zyski, itp Ale... Autor: ~mario [94.172.79.*]
    Mam nadzieję że ten scenariusz się nie zrealizuje szybko i jeszcze długo będziemy mogli korzystać z rozwoju spółki. Osobiście jestem tu blisko 3 lata i kupowałem od 19 groni. Teraz mam średnią 70 gr i przynajmniej za dywidendy dokupuję. W tym roku podejrzewam że dokupować się będzie dużo drożej niż obecny kurs bo zanim ogłoszą dużą dywidendę pojawią wyniki Q1 2021 i tu też może być duży up.
  • Wygląda na perełkę, HOT branża rosnące zyski, itp Ale... Autor: ~3PLNy [92.40.179.*]
    @janusz

mam wrażenie ze nie wsiadłeś i chciałbyś kupić po taniości.
    Byli tu tacy wieszcze kiedy była korekta ze kurs na 50 gr spadnie albo na 30 gr a tu nizej niz 1.2 nie było.

Właściciel jakby chciał ją wycofać to zrobiłby to po 8-12 gr bo tam kurs stał miesiącami.
    Tu są plany przejścia na rynek główny tylko wtedy kurs będzie 20 zł a fundusze zapłacą nawet po 30-40zł.

Niski FF to nasz atut a spóźnialscy niech biorą z prawej.
  • Re: Wygląda na perełkę, HOT branża rosnące zyski, itp Ale... Autor: ~Nowy [37.47.19.*]
    Sami zawodowcy,a większość z was zostanie ograna,już na apartament ma tylko nie wie na którym piętrze,pewnie na tym dolnym.
  • UPCHNA akcje po kilkaDZIESIAT Autor: ~microFunder [51.148.3.*]
    akcje bedzie sie upychac jak spolka bedzie generowac po 70 czy 100 mln zysku netto rocznie, narazie jest 7mln, ale jak sie rozbujaja i bedzie juz dzialal patent to wtedy tez bedzie odpowiedni kurs po min powiedzmy 35zl.

tam sie upchnie akcje takim @januszom i @nowym.

wystarczy wtedy kasy nie na jeden a na 5 apartamentow w centrum stolicy.
[x]
XPLUS 0,00% 2,70 2025-10-27 14:10:53
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.