90 % Akcji w rękach jednego podmiotu, brakuję 5% by móc ściągnąć spółkę z giełdy. Jeśli firma naprawdę ma przed sobą świetlaną przyszłość (zakładam że tak jest) to tylko głupi nie ściągnął by jej z giełdy póki można to zrobić stosunkowo niewielkim kosztem.
Znając naszą bananową giełdę to poczekają aż emocje/kurs trochę opadną I zrobią przymusowy skup akcji. Jeśli kurs nie będzie chciał spaść sam to na naszej giełdzie jest sporo przykładów spółek gdzie większościowy akcjonariusz skutecznie obrzydził spółkę akcjonariuszom mniejszościowym. (Najgłośniejsze przypadki InPost, I Enea przejmującą kilka lat temu Bogdanke) Z mniej znanych sprawdźcie Berling.
Mam nadzieję że ten scenariusz się nie zrealizuje szybko i jeszcze długo będziemy mogli korzystać z rozwoju spółki. Osobiście jestem tu blisko 3 lata i kupowałem od 19 groni. Teraz mam średnią 70 gr i przynajmniej za dywidendy dokupuję. W tym roku podejrzewam że dokupować się będzie dużo drożej niż obecny kurs bo zanim ogłoszą dużą dywidendę pojawią wyniki Q1 2021 i tu też może być duży up.
mam wrażenie ze nie wsiadłeś i chciałbyś kupić po taniości.
Byli tu tacy wieszcze kiedy była korekta ze kurs na 50 gr spadnie albo na 30 gr a tu nizej niz 1.2 nie było.
Właściciel jakby chciał ją wycofać to zrobiłby to po 8-12 gr bo tam kurs stał miesiącami.
Tu są plany przejścia na rynek główny tylko wtedy kurs będzie 20 zł a fundusze zapłacą nawet po 30-40zł.
Niski FF to nasz atut a spóźnialscy niech biorą z prawej.
akcje bedzie sie upychac jak spolka bedzie generowac po 70 czy 100 mln zysku netto rocznie, narazie jest 7mln, ale jak sie rozbujaja i bedzie juz dzialal patent to wtedy tez bedzie odpowiedni kurs po min powiedzmy 35zl.
tam sie upchnie akcje takim @januszom i @nowym.
wystarczy wtedy kasy nie na jeden a na 5 apartamentow w centrum stolicy.