• protesty przeciw firmie Autor: ~MC60 [5.173.128.*]
    Z tego wiem to mieszkańcy Niecwi walczą o zakaz rozbudowy zakładu i zwiększeniu mocy przerobowych śmieci. Jak zastopują rozwój i moce to nie będzie tak różowo jak tu niektórzy piszą. Firma szkodzi i truje środowisko, jest uciążliwa dla nich.
  • Re: protesty przeciw firmie Autor: ~Leszcz [78.11.215.*]
    Firma truje środowisko ?! Czy Ty wgl znasz profil jej działalności skoro takie wnioski wysnuwasz. ehhhhh Widać znajomość tematu branży odpadowej na wysokim poziomie
  • Re: protesty przeciw firmie Autor: ~Wstyd [176.98.119.*]
    Firma truje ??? Chyba odwrotnie !! Jak decyzja zostanie wydana pozytywnie to sobie mogą walczyć
  • Re: protesty przeciw firmie Autor: ~Wstyd [176.98.119.*]
    Ci co protestują to zwolennicy PiS , dać im po 500 i przestaną
  • Re: protesty przeciw firmie Autor: ~chciwy [176.98.119.*]
    Dać wieśniakom 500 + i niech zamkną japy !
  • Re: protesty przeciw firmie Autor: ~Jacek [37.47.53.*]
    To tempe głowy nie dotrzesz....dla nich utylizacja toksycznych odpadów jest przyjazna ekologicznie ha ha..maja pieniądze w tej trujacej spółce i będą chwalić ja kosztem ochrony srodowiska...
  • Re: protesty przeciw firmie Autor: anita777 [46.215.205.*]
    Dnia 2021-02-20 o godz. 10:36 ~Jacek napisał(a):
    > To tempe głowy nie dotrzesz....dla nich utylizacja toksycznych odpadów jest przyjazna ekologicznie ha ha..maja pieniądze w tej trujacej spółce i będą chwalić ja kosztem ochrony srodowiska...

Też mam wrażenie, że niektórzy będą udawać że wszystko jest ok, aby tylko kasa się zgadzała. Niestety nie jest wszystko ok. coś mogą o tym powiedzieć mieszkańcy.
  • Re: protesty przeciw firmie Autor: ~Tr [176.98.119.*]
    Najlepiej zrzucać do Bałtyku ! Tu nie , tam nie --- to gdzie ?? W lesie ? To leśnicy będą płakać , zawsze ktoś będzie niezadowolony . Kazdy chce mieć autostrady , nowoczesne zakłady pracy ale najlepiej nie pod moim oknem , a pod oknem sąsiada
  • Re: protesty przeciw firmie Autor: anita777 [46.215.205.*]
    Dnia 2021-02-24 o godz. 15:01 ~Tr napisał(a):
    > Najlepiej zrzucać do Bałtyku ! Tu nie , tam nie --- to gdzie ?? W lesie ? To leśnicy będą płakać , zawsze ktoś będzie niezadowolony . Kazdy chce mieć autostrady , nowoczesne zakłady pracy ale najlepiej nie pod moim oknem , a pod oknem sąsiada

Można jeszcze w sposób cywilizowany przetwarzać z poszanowaniem zdrowia ludzi i środowiska, ale to niestety nie ten przypadek..
  • Re: protesty przeciw firmie Autor: ~Tr [176.98.119.*]
    Anita 777 , Ja i Ty wiemy jak to się skonczy , gmina przedłuży zezwolenie bo z 1 takiej fabryczki ma więcej podatku od nieruchomości niż z tych kilkunastu domów na około . Zamkniety zakład nie płaci podatków od nieruchomości , lokalnemu dostawcy wodociągów , prądu . 150 pracowników lokalnej społeczności idzie na bruk , wiec będzie to tak trwać w zawieszeniu
  • Re: protesty przeciw firmie Autor: ~Jacek [37.47.53.*]
    Badania przeprowadzone w ramach kontroli wykazały, że w granulacie cementowym, uznawanym przez Spółkę za gotowy produkt, znajdują się substancje, które nie są określone w Krajowej Ocenie Technicznej. Mieszkańcy obawiają się, że w granulacie może dochodzić do niekontrolowanych reakcji chemicznych, a co za tym idzie - do emisji szkodliwych substancji do środowiska. Działanie zakładu w Niecwi budziło już protesty mieszkańców i interwencje służb ochrony środowiska
  • Re: protesty przeciw firmie Autor: ~RookiyInvestor [31.0.26.*]
    Proszę podaj jakiś link potwierdzający wcześniejsze wypowiedzi. Nie nie chce mi się szukać gdyż tule g się tu przez forum przelewa ze nie mam zamiaru wszystkiego weryfikować.
  • Re: protesty przeciw firmie Autor: ~grim [46.148.95.*]
    Część informacji w materiale. Jednak nie jest to, aż tak negatywnie przedstawione jak tu opisuje założyciel wątku. https://www.youtube.com/watch?v=qri9wezTe5w&feature=youtu.be
  • Re: protesty przeciw firmie Autor: ~RookiyInvestor [31.0.26.*]
    Wielkie dzięki za materiał. Jak dla mnie mało która spółka ma takie perspektywy jak ta. Owszem, mieszkańcy protestują przy jednej z rozbudowie jednej ze spalarni. Mimo że wszelkie audyty nic nie wykryły i wszystko ok. No zobaczymy. Nawet gdyby się nie dogadali to wielkich strat to nie spowoduje, trochę spowolni.
  • Re: protesty przeciw firmie Autor: ~grim [46.148.95.*]
    Dokładnie, warto zawsze sprawdzić potencjał spółki i ewentualne plotki zanim się w nią zainwestuje czy zrezygnuje. Dla mnie jest to spółka z bardzo dużym potencjałem. Kredyt spłacony rok przed czasem. Cały czas się rozwija. Przeszła pozytywnie audyt środowiskowo społeczny.
    Myślę, że forum śledzą również osoby, które są przeciwne spółce i będą wypisywać różne rzeczy, jednak nie odnoszą się do żadnych konkretnych dowodów.
  • Re: protesty przeciw firmie Autor: ~Moimzdaniem [37.30.50.*]
    Kto by chciał żeby mu spalanie zbudowali pod oknem? Na kurs bez wplywu
  • Re: protesty przeciw firmie Autor: ~śmieciarz [77.252.239.*]
    myśleć
    zakład w Niecwi to nie spalarnia,

• Re: protesty przeciw firmie Autor: ~Bolek_bez_Teczki [37.249.26.*]
    Zakład Niecew przerabia odpady nieorganiczne  popioły a także w dużej części również odpady niebezpieczne porzucone jakie spółka usuwa w wygranych przetargach takich jak w Gorlicach. Co by było jakby im nie przedłużyli pozwolenia zintegrowanego dla zakładu Niecew o odnowienie którego aplikują od grudnia 2019 r. i końca procesu nie widać. Odmowa przedłużenia pozwolenia = zamknięcie zakładu.
  • Re: protesty przeciw firmie Autor: ~stolcgeneralissimus [83.142.83.*]
    Nie pękać ,dawać na podwójne gnojne widły śmiecia.
  • Re: protesty przeciw firmie Autor: ~stolcgeneralissimus [83.142.83.*]
    Świetnie,to był nieprzeciętnie celny strza ,wykonany z chirurgiczną dokładnością, centralnie w samo kakało.
  • Re: protesty przeciw firmie Autor: ~kutach [62.153.98.*]
    tu jest mega ryzyko, moze być bomba. Nie tylko ekologiczna...
  • Re: protesty przeciw firmie Autor: ~Moimzdaniem [37.30.50.*]
    Zaskakuje mnie jak psioczą sąsiedzi źli ze ludzie zarabiają...
  • Re: protesty przeciw firmie Autor: ~Irek [37.248.155.*]
    Każda firma pracująca w odpadach ma protesty wkalulowane w biznes, to nie jest nic nowego ani dla Mobruku ani dla branży. Bardzo możliwe, że zakład w Niecwi faktycznie smrodzi albo pyli jednak nie jest to argumentem (prawnym) dla odmowy zmiany zakresu działalności a o to chodzi w tej sprawie. Jeżeli Mobruk faktycznie olewa mieszkańców i prowadzi działalność niedbale to po prostu będzie musiał sięgnąć do kieszeni oraz poprawić organizację pracy żeby usunąć zaniedbania. Firmę na to stać a ja jako akcjonariusz jestem za tym żeby firma prowadziła biznes w sposób społecznie odpowiedzialny, wszystko jest do pogodzenia i do zrobienia.

[x]
MOBRUK 1,03% 342,00 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.