Cześć. Czy mógłbyś być bardziej merytoryczny i nie zaśmiecać tego forum? Jeśli nie jesteś małpą albo orangutanem i umiesz czytać język polski ze zrozumieniem, to byłbym niezwykle wdzięczny gdybyś rozwinął swoją myśl i odpowiedział na 3 pytania:
1. Czemu akurat do 2,26zł? Jakich metod użyłej do obliczenia tego?
2. Co miałoby być przyczyną tak gwałtownego spadku, który określasz grzmotem? Nie ma kredytów do spłacenia, siłownie się otworzą, idzie lato, eksport do nowych krajów, stała oferta w Decathlon i tak by długo wymieniać.
3. Czy nie uważasz, że ten wzrost poparty jest fundamentami i perspektywami? Przecież giełda wycenia przyszłość a porównując to do wskaźników innych spółek e-commerce, tu powinno być jeszcze drożej.
Odpowiedź masz w tytule posta... to wystarczy. Spółka jest na NC od 2010r. A dziala od jeszcze dluzej , wcześniej pod osobą fizyczną. Do tego sprawozdanie nie ma opinii rewidenta. A na NC duzo sie widziało. Spoko że się rozwija i Ty to kupujesz, ale korekta bedzie i to duża.
Już tu jeden był co wieścił spadek na 60 groszy... Takie rzeczy to każdy może napisać. Troll i tyle, proponuję nie dyskutować, bo szkoda czasu i nerwów. Ignorować i tyle. Panowie, niech ma swoje zdanie, ma do tego prawo. Ja powiem, że tu niedługo będzie 22,60 zł minimum i też mam do tego prawo. Pozdrawiam i szanujcie swój czas.
Naucz się liczyć. Po pierwsze nie 3000% a 1000 po drugie to nic nie znaczy. Wtedy spółka była zupełnie niedostrzeżona i skrajnie niedowartościowana. Spółka pewnie w tym roku wypłaci z 10gr dywidendy na akcje, więc nie wiem jak miałaby być warta dalej 40 groszy.
Po pierwsze ja widze maxa 4.72, i to było tylko jednego dnia, a obecny kurs wynosi 4.40 i do tego się odnosze. Po drugie nie wiem po co podajesz dwie zupełnie dwie skrajności, czyli cenę z krachu, która pewnie też była tylko jeden dzień. Średnia cena akcji przez kilka miesięcy oscylowała w okolicach 40 groszy. Tak więc od 40 groszy do 4,40 masz te 1000, a ściśle mówiąc 1100%.
Jakby iść twoją metodą, czyli liczyć minimum z krachu w marcu oraz totalne maximum - to znajdzie się spooro spółek które urosły znacznie więcej niż te twoje 3000%
Biorąc pod uwagę wypłatę zaliczkową, w czerwcu spółka wypłaci raptem parę groszy. Im więcej zostanie włożone w obrót towarem, tym lepiej dla waloru. W czwartym kwartale prawie trzy bańki poszły na rzeczowe aktywa trwałe (domyślam się, że poszły na powiększenie powierzchni magazynowej). Dlaczego spółka miałaby poświęcić ponad 4 miliony, by wypłacić te 10 groszy? Jak kurs będzie dwucyfrowy, to ta dywidenda będzie nieistotna.