• Wartosc godziwa INTERNITY Autor: korben [77.115.236.*]
    Na Strefainwestorow 2 tygodnie temu pokazal sie ciekawy artykul o Spolkach dywidendowych z NC link - na NC jest tylko 13 Spolek ktore regularnie od przynajmniej 5 lat placa dywidendy, wsrod nich tylko 6 zwiekszylo zysk za ostatni rok dajac szanse na wieksza kolejna dywidende, a wsrod z takich dywidendowych arystokratow na miare NC jest HORTICO (ktore mam od dawna) i INTERNITY (nabyte kontrolnie dzisiaj). Pozostale owszem sa dywidendowe, ale nie zainteresowaly mnie bo po prostu nie sa tanie, przeciwnie do HORTICO i INTERNITY których aktualne notowania oznaczaja duze niedowartosciowanie.

INTERNITY 2 tygodnie temu kosztowala 2.20-2.40pln, po czym gwaltownie podrozala do ponad 7pln po czym zaczela rownie gwaltownie spadac. Ten skok byl tuz przed bardzo dobrym raportem okresowym (INT porawia wyniki i ma dobre perspektywy dalszej poprawy w przyszlosci). Jednak publikacja raportu nie zatrzymala spadkow i dzisiaj rano spadlo do 2.80. Wyglada ze ten poziom juz ma szanse byc skutecznym wsparciem poniewaz obrot dzisiaj jest znacznie wiekszy niz na calej gorce - niz w sumie w ciagu 5 sesji gdy kurs byl ponad 4.50 (a sesja jeszcze sie nie zakonczyla). To moze zapowiadac odbicie. A poza tym pole do dalszych spadkow jest znacznie mniejsze niz do wzrostow.

Fundamentalnie 2.80pln to tanio, bo wedlug wycen StockWatch INTERNITY powinna kosztowac od 5.07 do 15.61pln, srednia z wycen: 8.61pln. To wyceny mnoznikowe wzgledem srednich sektora (Budownictwo) dla wskaznikow wartosci rynkowej Spolek:
    • Ceny do wartości księgowej
    • Ceny do zysku operacyjnego     
    • Ceny do przychodów     
    • Wskaźnika EV/EBITDA     
    • Wskaźnika EV/EBIT     
    • Wskaźnika EV/Przychody
    Poza tym INT placi dywidende i poprawia wyniki. Poza tym sektor Budownictwo wg wielu analitykow (m. in. Wojciech Bialek) ma dobre albo wogole najlepsze perspektywy ze wszystkich sektorow. Kupilem troche i obserwuje rozwoj wypadkow.
  • Re: Wartosc godziwa INTERNITY Autor: ~Karol [89.64.110.*]
    Jutro test wsparcia 2,50.
    Tymczasem Efenergii już odbija.
    Warto mieć w portfelu obie spółki.
  • Re: Wartosc godziwa INTERNITY Autor: ~Rozważania [89.186.3.*]
    Kupuje zamiast budowania takich sklepów
  • Re: Wartosc godziwa INTERNITY Autor: ~Rozważania [89.186.3.*]
    Fajna analiza
    Też tak mi się wydaje , cena może być
    X4 o ile pociągnąć wyniki wg 4go kwartału, no i niewiele akcji w obrocie
  • Re: Wartosc godziwa INTERNITY Autor: korben [77.115.236.*]
    Jest szansa na pobicie ostatniego szczytu w srednim termiie a w krotkim na wejscie w trend w jego kierunku. A czy moze zejsc jeszcze nizej? - jezeli to niewiele. Ja generalnie mam plan dokupic zarowno jezeli ruszy w gore jak i jezeli by testowalo 2.50. Choc te dzisiejsze obroty pokazuja ze na 2.80 jest silny popyt - dzisiaj sie obrocilo ok. 10% free float.
    Wszystko zależy od sternika.
    Jak będzie chciał to zjedzie na 1 zł
    Mam jednak nadzieję,że to koniec korekty i powrót do wzrostów zacznie się już jutro.
    Dziś zapakowałem za połowę kapitału. Więcej nie mogę przeznaczyć na zakup akcji jednej spółki.
  • Re: Wartosc godziwa INTERNITY Autor: ~Raport [171.22.91.*]
    Dnia 2021-02-18 o godz. 17:38 ~Karol napisał(a):
    > Wszystko zależy od sternika.
    > > Jak będzie chciał to zjedzie na 1 zł
    > > Mam jednak nadzieję,że to koniec korekty i powrót do wzrostów zacznie się już jutro.
    > > Dziś zapakowałem za połowę kapitału. Więcej nie mogę przeznaczyć na zakup akcji jednej spółki.

Beznadziejny troll !!!! haaaaaaaaa

Zobacz wątki dotyczące InternityZobacz profil Internity
    Autor: ~Karol [89.64.110.*2021-02-15 13:17
    Opublikowano przy kursie:  4,44 zł , zmiana od tamtej pory: -36,49%
    Wpadło dziś razem 1,5 k w dobrej cenie hahahahaha
    Dawać jeszcze!!!!
    Idź szukać na cdred hahahahaha
  • Re: Wartosc godziwa INTERNITY Autor: ~gunio77 [77.252.47.*]
    Generalnie mam już od kilku lat trochę akcji. Jak była podbitka, to trochę sprzedałem, ale zobaczyłem, że raport jest bardzo dobry, więc dzisiaj odkupiłem, to co sprzedałem - dzięki za akcje. Spółka zarabia w czasaie covida. Płaci dywidendy. Mogę trzymać kilka lat, aż znowu osiągnie swoją cenę. Generalnie dziwię się się tym, co bawią się w takie rollercastery.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.49.245.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Wartosc godziwa INTERNITY Autor: ~Adam [46.134.2.*]
    Niestety, ale leci na pysk. Ciekawe gdzie dno?
  • Re: Wartosc godziwa INTERNITY Autor: ~lukas8i8 [5.184.50.*]
    kupiłem 5tys akcji niestety srednio 2,9 ale to dopiero początek zakupów kupię jeszcze 10 tys akcji najlepiej po 2 zł :)
  • Re: Wartosc godziwa INTERNITY Autor: ~smok [77.115.87.*]
    Dno chyba już blisko, w okolicach 2,4. Raczej nie kupisz po 2.0.
  • Re: Wartosc godziwa INTERNITY Autor: ~Adam [46.134.21.*]
    2,40 wybronione, teraz znowu 7 zł
  • Re: Wartosc godziwa INTERNITY Autor: ~Prezes [83.26.252.*]
    KOSMOS
  • Re: Wartosc godziwa INTERNITY Autor: ~Prezes [83.26.252.*]
    jw
  • Re: Wartosc godziwa INTERNITY Autor: ~dareczek [89.64.111.*]
    Będzie pompa
  • Re: Wartosc godziwa INTERNITY Autor: korben [77.115.81.*]
    Warto bylo zaryzykowac inwestycje w ta perelke :)

Ostatnie infa znacznie zwiekszaja jej wartosc.
    -super wyniki
    -dywidenda kilkakrotnie wieksza niz w ostatnich latach
    -umowa wstepna na sprzedaz dzialki na ogromna kwote (okolo polowa kapitalizacji)

Jak widac oplaca sie poswiecic czas i znalezc zapomniane, niedowartosciowane, zdrowe i rozwijajace sie konsekwentnie spolki z dobrymi prespektywami. I do tego dywidendowa! Predzej czy pozniej te 100%, a czasem i 500% zysku sie dostanie.

Tak jak na wielu innych tak i na tej tradycyyjnie zaluje ze nie kupilem wiecej - jednak to jest problem, ktory zycze sobie miec jak najczesciej!
  • Re: Wartosc godziwa INTERNITY Autor: korben [77.115.205.*]
    Dnia 2021-02-18 o godz. 16:28 korben napisał(a):
    > Na Strefainwestorow 2 tygodnie temu pokazal sie ciekawy artykul o Spolkach dywidendowych z NC link - na NC jest tylko 13 Spolek ktore regularnie od przynajmniej 5 lat placa dywidendy, wsrod nich tylko 6 zwiekszylo zysk za ostatni rok dajac szanse na wieksza kolejna dywidende, a wsrod z takich dywidendowych arystokratow na miare NC jest HORTICO (ktore mam od dawna) i INTERNITY (nabyte kontrolnie dzisiaj). Pozostale owszem sa dywidendowe, ale nie zainteresowaly mnie bo po prostu nie sa tanie, przeciwnie do HORTICO i INTERNITY których aktualne notowania oznaczaja duze niedowartosciowanie.
    >
    > INTERNITY 2 tygodnie temu kosztowala 2.20-2.40pln, po czym gwaltownie podrozala do ponad 7pln po czym zaczela rownie gwaltownie spadac. Ten skok byl tuz przed bardzo dobrym raportem okresowym (INT porawia wyniki i ma dobre perspektywy dalszej poprawy w przyszlosci). Jednak publikacja raportu nie zatrzymala spadkow i dzisiaj rano spadlo do 2.80. Wyglada ze ten poziom juz ma szanse byc skutecznym wsparciem poniewaz obrot dzisiaj jest znacznie wiekszy niz na calej gorce - niz w sumie w ciagu 5 sesji gdy kurs byl ponad 4.50 (a sesja jeszcze sie nie zakonczyla). To moze zapowiadac odbicie. A poza tym pole do dalszych spadkow jest znacznie mniejsze niz do wzrostow.
    >
    > Fundamentalnie 2.80pln to tanio, bo wedlug wycen StockWatch INTERNITY powinna kosztowac od 5.07 do 15.61pln, srednia z wycen: 8.61pln. To wyceny mnoznikowe wzgledem srednich sektora (Budownictwo) dla wskaznikow wartosci rynkowej Spolek:
    > Ceny do wartości księgowej
    > Ceny do zysku operacyjnego     
    > Ceny do przychodów     
    > Wskaźnika EV/EBITDA     
    > Wskaźnika EV/EBIT     
    > Wskaźnika EV/Przychody
    > Poza tym INT placi dywidende i poprawia wyniki. Poza tym sektor Budownictwo wg wielu analitykow (m. in. Wojciech Bialek) ma dobre albo wogole najlepsze perspektywy ze wszystkich sektorow. Kupilem troche i obserwuje rozwoj wypadkow.

Aktualizacja po raporcie za II kwartal: srednia z wycen wynosi 13.75pln (wyceny sa od 6.92 do 33.34pln)
    Spolka radzi sobie lepiej niz przecietna spolka (i w sektorze i na gieldzie), sprzyja jej obecna sytuacja pandemiczno-gospodarcza, wiec powinna byc wyceniana powyzej sredich. Jednak aby te Spolke docenic nalezy przeczytac caly raport, gdzie obok bardzo ladnej progresji wynikow sa informacje m.in. o nieruchomosciach inwestycyjnych i ich wartosci bilansowej, co zapowiada duze one-offy w przyszlosci.
  • Re: Wartosc godziwa INTERNITY Autor: ~mm [157.25.231.*]
    jednocyfrowa wycena niebawem będzie historią

radzę poczekać cierpliwie
[x]
INTERNITY 0,00% 7,10 2025-10-02 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.