Jeśli można wiedzieć skąd pomysł na 70 złoty ? Ja byłbym spokojniejszy. Najpierw musimy przebić 60 złoty. Zobaczymy czy to się uda. Bo dzisiaj brakło siły. Duże pakiety od dwóch miesiecy zmieniają właścicieli na poziomie 53,56 i 57. Co to znaczy tego sam nie wiem. Uważam ze na 70 złoty siły nam narazie nie starczy. Ale 60 przebijemy. Jak nie teraz to po wynikach za 1Q.
Kaz analizuj trochę większy horyzont czasu, duże pakiety po 57/58 były realizowane niecałe 3 tygodnie temu. Oczywiście wszystko miało miejsce po informacji o fuzji. Ta firma nie będzie rosła po 10% dziennie, mieliśmy wzrost od 42-43 zł, mamy już prawie 60 zł. Moja wycena na poziomie 70 zł powinna się zrealizować do końca 1q.
Dla mnie to nie poważna wycena, szkoda czasu na jej analizę. Ja czekam na informacje o nowych umowach i dotacjach których powinniśmy mieć na rekordowych poziomach w tym roku. A 70 zł to tylko kwestia czasu.
Miło mieć rację :) a jeszcze fajniejsza sprawa że na GPW są takie firmy jak Selvita. Zawsze szczegółowe informacje, systematyczny rozwój itp itd Pozdrawiam akcjonariuszy, tutaj jeszcze będzie dużo radości
Jakie super dzisiaj wyróżnienie dla Selvity, została uznana najlepszą spółką w rankingu giełdowa spółka roku przygotowanym przez Puls Biznesu. Ponadto wyróżnienie za kompetencje zarządu, perspektywy rozwoju oraz spółek polecanych na rok 2021. Podsumowując po raz kolejny brawo dla zarządu oraz dla nas akcjonariuszy że zaufaliśmy tej firmie i w zamian zarabiamy pieniądze:) ps. Czy już jutro 70 zł... :)?
Gość ma super analizy, juz dawno temu pisał o mocnym trendzie na Selvita. Ma super prognozy. Dzięki niemu sprzedałem JSW PO 40 zł i czekam aż spadnie do wskazanej przez gościa ceny.
Szanowni akcjonariusze i mamy już ponad 70 zl:) Prognoza się sprawidzila, ostatnio trochę poanalizowalem przejęta przez Selvite firmę Fidelta i muszę stwierdzić że może być dzięki tej fuzji jeszcze więcej korzyści niż myślałem. Główny czynnik to że Fidelta ma wieloletnią umowę świadczenia usług badawczych w zakresie odkrywania leków na rzecz wielkiej firmy Galapagos. Pracują obecnie nad lekami w obszarze chorób zapalnych, zwloknieniowych i zakaźnych. Jeżeli dodamy do tego mega wyróżnienie dla Selvity za najlepszą firmę GPW plus bieżące dotacje kierunek kursu może być tylko jeden. Wydawało mi się że poziom 75 zł może być trudny do przebicia ale teraz estymuje trzy cyfry i to do końca 3Q. Pozdrawiam akcjonariuszy
Pytanie kiedy ludzie zauważą że jest jeszcze siostrzana spółka Ryvu od bodajże 2019r. Co ciekawe po podziale Selvita ma date od 2019-10-16 a Ryvu od 2011-07-14. Żeby sie "niosła na fali". Jakżeż łatwo z jednej spółki zrobić dwie i obie nieść niemal na tej samej fali;) Ale przynajmniej tyle że jeden założyciel biznesu wziął jedną cześć (27%) a w drugiej ma 5% a drugi vice versa więc jakoś to trzymają w ryzach i wnioskuje że zaufanie jakieś jest. Kto zauważył? ;D
Ryvu to jednak trochę inną bajka... Ale jeżeli będzie sukces Sel120 wykazującym potencjał w leczeniu ostrej białaczki szpikowej to przez tydzień tam kurs się nie otworzy...