Skonsolidowany raport roczny będzie wyglądał mniej więcej tak: Przychód od 402 000 do 420 000. Zysk od 46 000 do 48 000 a zysk przypadający na jedną akcję około 1 zł. Myślę, że ten mój "przeciek" nie wiele będzie się różnił od tego co ogłoszą. Zobaczymy ile się pomylę ale zakładam, że nie więcej jak 5%. Czy to będzie dobry wynik? Myślę, że tak bo dywidenda w porównaniu do lokat bankowych będzie bardzo duża bo większa niż 6%.
Skonsolidowany raport roczny będzie wyglądał mniej więcej tak: Przychód 450 000. Zysk netto 60mln. w porównaniu do 8 mln w 2019r. to +500%. Uzasadniam to tym, że Gamrat produkuje dla budownictwa, które ma się rewelacyjnie. Lentex włókniny produkuje na trzy zmiany z dużą marżą, czego nie robili w 2019r oraz paradoksalnie bardzo dobrze schodzą wykładziny. Między innymi do USA. Zysk netto na jedną akcję to ok 1,5 zł.
Przyznam, że byłem ostrożny przy swoich kalkulacjach i Twoich kalkulacji nie podważam. Niech będzie tak jak przewidujesz a jabyś się miał pomylić, to niech to wyjdzie, że i Ty nie doszacowałeś. Pozdrawiam
Dodam tylko, że BioMaxima przy porównywalnych wzrostach, w ciagu roku urosła 1000%, a nasz Lentex tylko 50%. Dlatego jestem spokojny o szybki wzrost kursu Ltx. https://stooq.pl/n/?f=1404858
Boss był bliżej obstawiał 60 mln na plus' a jest 63,5 mln netto przy mniejszych przychodach bo sprzedali BW i 10% Gamratu. Oznacza to wzrost marży o ok 80%.