Dnia 2021-02-15 o godz. 18:44 ~Pyt napisał(a): > Pod Berlinem Musk buduję fabrykę aut elektr. Z Relpolu do Berlina jest 150km. z haczykiem. Ciekawe
też słyszałem, że Musk podobno lokalizacje wybierał pod Relpol. Relpol robi też bramki wykrywające materiały wybuchowe, takie bramki są na przejściach granicznych i lotniskach.....pod Berlinem jest też lotnisko... ciekawe ...powiedz skąd takie mózgi jak Ty się biorą, rzoparacowujesz sytuacje prawie jak Mel Gibson w Spisku:):):)
Dnia 2021-02-15 o godz. 19:38 ~SGHDoktor napisał(a): > Dnia 2021-02-15 o godz. 18:44 ~Pyt napisał(a): > > Pod Berlinem Musk buduję fabrykę aut elektr. Z Relpolu do Berlina jest 150km. z haczykiem. Ciekawe > > > też słyszałem, że Musk podobno lokalizacje wybierał pod Relpol. Relpol robi też bramki wykrywające materiały wybuchowe, takie bramki są na przejściach granicznych i lotniskach.....pod Berlinem jest też lotnisko... ciekawe ...powiedz skąd takie mózgi jak Ty się biorą, rzoparacowujesz sytuacje prawie jak Mel Gibson w Spisku:):):) >
szkoda, że Tegel w końcu zamknęli - ono awaryjne było, więc teoretycznie większy popyt mogło gwarantować :)
Musk w Polsce 5 grudnia. Plotki mówią o budowie fabryki Tesli w Polsce. Okazuje się, że fabryka zostanie zbudowana w Berlinie, no ale po coś do Polski przyjechał. 22 grudnia Relpol podpisuje umowę na budowę hali. Prace budowlane ruszają w styczniu.
Są dwie opcje. 1) Mamy akcje i się rozmarzyliśmy. 2) Mamy akcje i będziemy bogaczami.
tu nic dobrego jeszcze długo nie bedzie może za 2 lata tos sie zmieni ale novity z tego nie da sie zrobic, obecnie nie jest to papier pod wzrosty ale pod kiszonke
Szanowny Panie BP nie pisałem o Relpolu i Tesli ale jak mnie wywołałeś do tablicy to zdecydowanie nie wyśmiewał bym opinii o takowej współpracy np. z czystych względów biznesowo ekonomicznych, fabryka zbudowana blisko granicy, HR postawiony na mocną współpracę z Polską więc i komponenty do produkcji z czasem mogą być brane pod uwagę od naszych krajowych producentów ( myślę że zakres produkcji akurat Relpola mieściłby się w potrzebach produkcyjnych Tesli a i cena wyrobu pewnie niższa niż np. Siemensa a jakość ta sama ) ale oczywiście czas pokaże, no i oczywiście jeśli tak to nie koniecznie musiał by być to Relpol ale czemu nie ja osobiście bym temu kibicował. No i oczywiście mogę to swoim dzieciom na dobranoc opowiadać bo na dzień dzisiejszy nie mamy ku temu żadnych przesłanek, ale sam pracuję w firmie produkcyjnej i to w dziale zakupów więc co najmniej dodałbym takiego producenta do tzw. dostawców alternatywnych chociażby ze względów ekonomiczno lokalizacyjnych. Pozdrawiam serdecznie życzę zysków :)
On byl w grudniu tylko po to zeby pograc w Cyberpunka, przyjechal pogral, powiedzial ze gra ok, ale grafika ch***a i sie zmyl do USA. Relpol nie ma z tym nic wspolnego.