Szanowny Panie BP nie pisałem o Relpolu i Tesli ale jak mnie wywołałeś do tablicy to zdecydowanie nie wyśmiewał bym opinii o takowej współpracy np. z czystych względów biznesowo ekonomicznych, fabryka zbudowana blisko granicy, HR postawiony na mocną współpracę z Polską więc i komponenty do produkcji z czasem mogą być brane pod uwagę od naszych krajowych producentów ( myślę że zakres produkcji akurat Relpola mieściłby się w potrzebach produkcyjnych Tesli a i cena wyrobu pewnie niższa niż np. Siemensa a jakość ta sama ) ale oczywiście czas pokaże, no i oczywiście jeśli tak to nie koniecznie musiał by być to Relpol ale czemu nie ja osobiście bym temu kibicował. No i oczywiście mogę to swoim dzieciom na dobranoc opowiadać bo na dzień dzisiejszy nie mamy ku temu żadnych przesłanek, ale sam pracuję w firmie produkcyjnej i to w dziale zakupów więc co najmniej dodałbym takiego producenta do tzw. dostawców alternatywnych chociażby ze względów ekonomiczno lokalizacyjnych. Pozdrawiam serdecznie życzę zysków :)