• Kierunek 4zl, cz. 2 Autor: ~Dedalus [109.40.242.*]
    Nowy tydzień, nowy wątek, temat ten sam. :)
    Tamten zaczynał być już nieczytelny.

Przypominam, niewiele ponad 8k akcji do 4 zł, czyli mniej niż spółka skupi w tym tygodniu. To ostatnia szansa, żeby kupić cos więcej zanim zmienimy kod powyżej którego podaż będzie jeszcze mniejsza. Jest oczywiście te 10k na 4zl, ale powyżej zleceń mało. A jak wiecej ludzi zobaczy, ze spółka zajmuje się tez gierkami, to kurs wystrzeli.
  • Re: Kierunek 4zl, cz. 2 Autor: ~Dedalus [109.40.242.*]
    Jak to się kiedyś pisało - Ale ssanie! :)

• Re: Kierunek 4zl, cz. 2 Autor: ~InwestorGpw [37.225.57.*]
    Wziołem 342 po 3,68 i 1113 po 3,72 i poszła nawałnica.
    Hortico sprzedalem - 1k na oamiątke zostawiłem :-)
  • Re: Kierunek 4zl, cz. 2 Autor: ~ben_ben [78.8.243.*]
    mocne otwarcie tygodnia !
    Ładny zarobek Ci się na tym Hortico trafił. Gratuluje! ;)
    I dobrze, ze zdążyłeś odkupić poniżej 4zl. ;) teraz czekamy na te 10k po 4zl. Czy ktoś się odważy już dziś. Oś skubnąć? ;)
  • Re: Kierunek 4zl, cz. 2 Autor: ~InwestorGpw [37.225.57.*]
    24 stoi po 4. Chyba ze 14k to Twoje, jako straszak :-)
    Pmpg odkuoile 1k wiecej :-)
    Wczoraj na pulpit dodalem elektrobudowe, ale niestety nie kupilem a ładnie poszla, bo wygrali sprawe z Pkn - tutaj oczywiscie mozna bylo na krótko zagrac.
    Nie, juz zlecenie na 4 zł dawno zdjąłem i nie mam zamiaru bawić się teraz w wystawianie kolejnych ani na 4zl ani na 5 czy wyżej. Nie ma sensu pozbywać się akcji w takim momencie.
    Faktycznie, pojawiło się nowe 14k na 4 zł. Nie sadze jednak, żeby to miało działać tak, ze teraz kurs się osunie. Spółka ma do wzięcia jeszcze ok 20k do końca lutego (dziś już pewnie kupiła, wiec tego nie liczę), wiec takie 24k na 4 zł nie robi dużego wrażenia. Zostanie to zdjęte wcześniej czy później. Jeśli wcześniej, to będzie jeszcze szybsza autostrada do 5 zł .
    I już tych 14k po 4zl nie ma. Ktoś sie wystraszył tej siły? ;)
  • Re: Kierunek 4zl, cz. 2 Autor: ~Car [31.0.41.*]
    Teraz się wydaje niektórym że jest drogo ale jeżeli będzie zysku 4-5 mln za 2020 to już jest niedrogo.Jesli w 2021 dzięki internetowemu wprost gra komputerowym i condo będzie 10 mln co jest całkiem realne bo już były lata że takie zyski widywano a przypomnę nie było gier i condo wtedy to dzisiejsza wycena przy takich zyskach na poziomie 4 !!
    Tak, jak już kiedyś pisałem - bilans jest już „wyczyszczony”. Wszystkie ”niespodzianki” zostaly już ujęte, odpisy zrobione. A spółka jest w innej sytuacji jniz wtedy, kiedy ostatnio robili 10m zysku. Teraz można patrzeć dużo bardziej optymistycznie w przyszłość.
    Mozna było się spodziewać podazy między 3 a 4zł. Pomogło nam na pewno pojawienie się nowych inwestorów, bez „przeszłości” i skup akcji przez spółkę. Do tęgo doszła dobra atmosfera wokół małych spółek. I mamy poziomy o których na początku roku jeszcze nie myśleliśmy, ze mogą się tak szybko pojawić.
  • Re: Kierunek 4zl, cz. 2 Autor: ~makler [88.199.172.*]
    A co będzie gdy zyski o ktörych piszesz okażą się realne i głoszą wypłatę dywidendy ?
  • Re: Kierunek 4zl, cz. 2 Autor: ~Car [31.0.41.*]
    Wolę o tym nie myśleć
  • Re: Kierunek 4zl, cz. 2 Autor: ~Roman [158.69.234.*]
    Jak tak dalej pójdzie, to zaraz założysz wątek 5 pln! Dedalus dobra ta Twoja moderacja forum - tak trzymaj. Czytałem tez na parkiet.
[x]
PMPG -5,31% 1,60 2026-04-02 14:58:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.