• Raport za 4q Autor: ~biszkopt [31.60.77.*]
    Dziś powinien być wg harmonogramu.
  • Re: Raport za 4q Autor: ~Fenomenolog [188.252.102.*]
    Jakieś kary są za brak publikacji raportu w terminie?
  • Re: Raport za 4q Autor: ~Spekulant [95.108.29.*]
    Spokojnie nie będzie kar dziś będzie albo przed sesją albo po sesji ale jak termin był 14 to powinno być przed ....
  • Re: Raport za 4q Autor: ~bob [62.182.150.*]
    10 min sesji i obrót - co prawda nie powala , ale większy niż przez niejednokrotnie przez cały tydz. jeszcze kilka miesięcy temu ! Jaśli raport okaże się zgodny z oczekiwaniami , to chętnie jeszcze bata przyłożę do kwiczących po sprzedaży .
  • Re: Raport za 4q Autor: ~Rozsądny_Inwestor [5.173.251.*]
    W przeszłości zdarzały im się takie incydentalne spóźnienia, za które dostawali upomnienia z GPW. No, ale jeśli robią to tym razem celowo, bo raport będzie np. powyżej oczekiwań, to byłaby to nieczysta zagrywka, obliczona na skup akcji z rynku. To jednak tylko jedna z wielu hipotez, a jak będzie naprawdę czas i raport pokażą.
  • Re: Raport za 4q Autor: ~Fenomenolog [188.252.102.*]
    Jak wyniki będą dobre to już ewidentnie zakrawa na manipulację.
  • Re: Raport za 4q Autor: ~TXB [83.27.135.*]
    Tak i skupili już dzisiaj akcji za 8k. Skup na całego. Niezłe brednie można tu wyczytać.
    Przecież wyraznie widac jak jeden sq....... zaniża kurs - resztę ustawia komputer
  • Re: Raport za 4q Autor: ~FIN [46.186.101.*]
    Przyznaje sie to ja zbijalem , bo chcialem nisko kupic i wpadlo 3k od 3,38:) dziekuje tym co nasypali .
    pozdrawiam wytrwalych:)
  • Re: Raport za 4q Autor: ~biszkopt [178.252.19.*]
    No to masz wejście smoka:D
    I wcale nie byłbym zdziwiony , jak po takich zagrywkach dzień zakończyłby się na solidnym plusie
    Bob, wiadomo, że trole prędzej czy później tu wtargną i będą demolować forum dobrej spółki, która pokazała w raporcie progres. No wiadomo, że niektórzy chcieliby 10,0 zł w tydzień, ale nie tędy droga. Jak ktoś jest słaby i nie chce być tu na dłużej to odda, a inny który dzisiaj konsekwentnie zbiera po 3,4 skupi i na tym polega cała istota rzeczy. Praktycznie korekty na 3,3-3,5 nie było, więc dlaczego nie mogłaby być dzisiaj ??? Jeśli Zarząd będzie generował regularnie takie zyski jak w ostatnim raporcie, to jestem bardzo spokojny o los tej spółki w moim portfelu, ale to jest moja opinia i proszę się nią absolutnie nie sugerować, bo na giełdzie bardzo kapryśnie bywa i każdy musi mieć swój rozum i wiedzę w podejmowaniu decyzji, aby nie skończyć jak na IGN.
  • Re: Raport za 4q Autor: ~gość [213.192.68.*]
    No i obrót już 43k, a to zapewne nie koniec na dziś
    Pewnie niebawem dowiemy się o co chodzi i co to za zagrywki - i to po takim raporcie
    Moim zdaniem ktoś wykorzystał dobry raport i podwyższone obroty do wyjścia z większego pakietu i zrealizowania sowitych zysków . Co niektórym zapewne puściły przy tym zwieracze i dołączyli w popłochu. To tak na szybko moje spostrzeżenia , a Wasze ???
    Trudno jednoznacznie powiedzieć. Zależy jaki mamy akcjonariat. Jeśli rozsądny i rozumny, to tacy ludzie raczej tutaj inwestują na longa, bo to nie jest spółka balonowa i ten raport to potwierdził. Może część liczyła na więcej i trochę zredukowała pozycje ??? Z drugiej strony Ci którzy skupowali cierpliwie rok temu, mieli prawo do konsumpcji ładnego zysku, za swoją rozsądną inwestycję. Ci, którzy teraz wchodzą będą czekać na kolejne - miejmy nadzieję- dobre raporty i potem zrealizują swoje zyski. Tak to działa na dobrych i bardzo dobrych spółkach typu growth and value, a patrząc na rozwój RDG można przyjąć, że ta spółka zalicza się już do tej kategorii. Teraz priorytetem Zarządu winno być utrzymanie odpowiedniej kondycji, oraz udział w grze UE o podział tortu onkologicznego o którym pisałem w innym wątku. Czas wszystko zweryfikuje, jak OAT kosztowało 9 zł to mało kto myślał, że wystrzeli na ponad 80.
    Mnie najbardziej interesuje komercjalizacja ich patentów, gdyż właśnie od tego będzie zależała dynamika wzrostu zysków, a w konsekwencji kursu. Życzę wszystkim cierpliwości i rozsądnych oraz samodzielnych decyzji, za które zawsze ponosimy osobistą odpowiedzialność.
  • Re: Raport za 4q Autor: ~AdrianMaliniak [91.236.137.*]
    powiększyłem dzisiaj pozycję o 12% chyba fuksem
    nie sprzedałem ani jednej akcji po 4 - nie interesują mnie takie poziomy
    pozdrawiam
    Również , ale wczoraj symbolicznie dobrałem - to już 15 może nawet 20-te zakupy Zapakowany sporym pakiecikiem ( i niezłym zyskiem) dalej cierpliwie czekam . Z przyjemnością również wysłucham wycie i lamenty niecierpliwców .Mając tak jasną , przejrzystą i perspektywiczną spółkę w portfelu chętnie poczytam, gdzie i w co można jeszcze lepiej zainwestować ???
    I słusznie Kolego, na swoje wypada poczekać :) Kto przeczytał raport ze zrozumieniem, wie w jaki biznes wszedł. Dlatego cierpliwie czekamy, pamiętając jakie ryzyka występują w kasynie.
    Spoko , ale myślę , że skoro ktoś inwestuje na giełdzie do doskonale zna zasady gry , więc nie ma sensu za każdym razem powtarzać i przypominać o ryzykach.
    Za każdym razem oczywiście, że nie :) Natomiast pamiętaj, że w kasynie jest mnóstwo gimbazy, która oprócz braku wyobraźni matematycznej, nie posiada jakiejkolwiek wiedzy finansowej. W efekcie gonią za balonami i wiszą latami na hakach. Ryzyko jest na każdej spółce, ale co innego kiedy subiektywnie, na podstawie raportów i otoczenia oceniam je np. na 15 -25 % a co innego kiedy wartość prawdopodobieństwa ryzyka wynosi 90 %. Takich spółek nie tykam.
  • Re: Raport za 4q Autor: ~Miki [5.173.32.*]
    To prawda. Brak podstawowej wiedzy ekonomicznej na tym parkiecie jest widoczny. Czasami zastanawiam się jaki jest procentowy udział spekuły, kolarzy, i właśnie tkzw. analfabetów ekonomicznych w pompowaniu balona. Czy więcej jest w tym braku wiedzy czy chciwości?
[x]
READGENE 0,37% 5,48 2025-12-17 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.