• Tu się już nic spektakularnego nie wydarzy Autor: ~asdasd [87.206.188.*]
    Mam papier, żeby nie było... Ale jutro wychodzę. Kurs będzie w konsolidacji bo nic się więcej nie wydarzy. Będą umowy takie jak ta, stabilna kasa na lata. Ale rakiety z tego nie będzie. Jutro na podbitce wychodzę z ładnym zyskiem i idę na spekulacyjne spółki. Żegnam się z państwem, miło było
  • Re: Tu się już nic spektakularnego nie wydarzy Autor: ~Góru [5.173.64.*]
    Idz lepiej jutro psa wyprowadz na spacer, bo notowan jutro nie ma i nic nie sprzedaz
  • Re: Tu się już nic spektakularnego nie wydarzy Autor: ~Mari [83.24.232.*]
    Spółdzielnie już maja teksty kopiuj wklej tylko im się jeblo trochę bo weekend. W poniedziałek owszem nie będzie notowań bo się nie otworzy
  • Re: Tu się już nic spektakularnego nie wydarzy Autor: ~Songo [5.173.25.*]
    Xd
  • Re: Tu się już nic spektakularnego nie wydarzy Autor: ~Fan [82.26.53.*]
    No to wychodź jutro zaraz z rana...
    Spolka stabilna, mocne fundamenty i rozwój na cały świat. Dywidenda co roku.
    Chcesz wrażeń, trzeba było iść dzisiaj na MLS. Tam ci latało dzisiaj po 50 %. W obie strony.
    Mam nadzieje ze tu już nigdy tak nie będzie latało, ponieważ każdy pump kończy się jeszcze większym dump.
    Wrażeń i nerwów po roku ubiegłym mam juz wystarczająco aż nadto.
  • Re: Tu się już nic spektakularnego nie wydarzy Autor: ~Grifa [188.147.45.*]
    Nie chce rosnąć będzie spadać. Niestety :(
  • Re: Tu się już nic spektakularnego nie wydarzy Autor: vogg_pl [89.64.79.*]
    Papa, widzimy się przy 40zł na wakacje ;)
  • Re: Tu się już nic spektakularnego nie wydarzy Autor: ~jurek1234 [5.173.40.*]
    Myślę że wcześniej
  • Re: Tu się już nic spektakularnego nie wydarzy Autor: ~Adwersarz [83.22.140.*]
    "Najważniejszą cechą inwestora nie jest jego inteligencja ani jego większa wiedza - ale cierpliwość..."
    Warren Buffett
  • Re: Tu się już nic spektakularnego nie wydarzy Autor: ~Kryniczanin2020 [212.182.118.*]
    papier od początku roku z konsolidacji przeszedł w trend wzrostowy, z coraz wyższym poziomem wsparcia 19-21-23.
    W najbliższych dniach 25 będzie wsparciem z możliwością wybicia na 28-29
    trochę suaby moment na wychodzenie :)
  • Re: Tu się już nic spektakularnego nie wydarzy Autor: ~Songo [5.173.8.*]
    No
  • Re: Tu się już nic spektakularnego nie wydarzy Autor: ~Assassin [83.24.149.*]
    Po co to jelopom tłumaczyć i tak nie zrozumieją. Czy sprzeda te swoje 100 akcji czy nie sprzeda jeden pies.
  • Re: Tu się już nic spektakularnego nie wydarzy Autor: ~BOLEK [188.127.21.*]
    Jak chciałeś wychodzić to trzeba było to zrobić że 3-4 miesiące temu...teraz to bym zaczekał, 28-30 do marca realne
  • Re: Tu się już nic spektakularnego nie wydarzy Autor: ~asdasd [87.206.188.*]
    Chciałem wszystkich przeprosić. Myślałem, że nic się ciekawego nie wydarzy ale taki słaby kwartał to jednak mnie zaskoczył hahah

W każdym razie: nie każdy kto wieszczy spadki jest naganiaczem itd. Ja wychodziłem spokojnie na podbitce w okolicach 25zł a Wy teraz panikujecie. Nauczcie się patrzeć krytycznie na swoje spółki. Dalej mam sentyment do Krynicy i będę powoli zbierać sobie akcje w niższych cenach
  • Re: Tu się już nic spektakularnego nie wydarzy Autor: ~MirASS [5.173.104.*]
    Miniony rok był wyjątkowy. Wiele branż gospodarki ucierpiało przez lockdown spowodowany pandemią COVID-19. Mimo to udało nam się wypracować rekordowo wysokie przychody i zyski. Sprzedaż środków do dezynfekcji okazała się strzałem w dziesiątkę. Pozyskaliśmy też dużego kontrahenta w USA na produkcję napojów energetycznych. Bardzo dobra sytuacja finansowa Krynicy Vitamin umożliwiła podzielenie się zyskiem z akcjonariuszami. Wypracowane przychody pozwalają z dużym optymizmem i spokojem patrzeć w przyszłość, również pod kątem dalszych inwestycji. Będziemy kontynuować nasz rozwój – powiedział Piotr Czachorowski, prezes zarządu Krynicy Vitamin.

W czwartym kwartale przychody ze sprzedaży wyniosły 86,4 mln zł i były o 37 proc. wyższe niż przed rokiem. W raportowanym okresie zysk operacyjny wyniósł 6,2 mln zł i (wzrost o 313 proc. r/r), a zysk netto wzrósł o 44 proc. w porównaniu do analogicznego okresu 2019 r. i wyniósł 2,2 mln zł.

Krynica Vitamin rozwija się niezwykle dynamicznie. Produkty spółki są obecne na ponad 40 rynkach zagranicznych. Przychody z eksportu w 2020 r. stanowiły już ponad połowę przychodów, a głównymi zagranicznymi rynkami zbytu były m.in. Niemcy, Wielka Brytania oraz Stany Zjednoczone.

- Zbalansowanie biznesu pod względem geograficznego pochodzenia przychodów jest niezwykle ważne. Rynek polski jest dla nas bardzo ważny, jednak to właśnie dzięki międzynarodowym kontraktom jesteśmy w stanie rosnąć szybciej. Skupiamy się na podstawowej działalności oraz rozwijamy nasz dział chemiczno-kosmetyczny. Stawiamy również na dywersyfikację produktu, by nie być zależnym ani od formatu napoju, ani od danego rynku – dodał Piotr Czachorowski, prezes zarządu Krynicy Vitamin.

Krynica Vitamin w obecnym roku skupia się na dalszym umacnianiu swojej pozycji na rynku produkcji napojów oraz dywersyfikacji geograficznej. Dział R+D przygotowuje nowe formuły napojów, m.in. w opcji „low sugar”, czyli dostosowane do opłaty cukrowej, a także nowe formuły środków ochrony osobistej i kosmetyków.

Niedawno Spółka poinformowała, iż rozszerzyła współpracę z amerykańskim partnerem na produkcję napojów energetycznych. W ramach umowy będzie produkować napoje na rynek europejski, zaś szacowana wartość kontraktu wynosi nawet 10 mln zł. W lutym spółka poinformowała również o przedłużeniu umowy z niemieckim partnerem na produkcję m.in. napojów energetycznych. Szacunkowa wartość umowy na lata 2021-2023 wynosi około 117 mln zł (ok. 26 mln euro). Krynica Vitamin realizuje również kontrakt na produkcję napojów niskoalkoholowych typu hard seltzer na rynek amerykański. Wartość szacowanych przychodów z tego kontraktu to nawet 59 mln zł.

https://strefainwestorow.pl/wiadomosci/20210225/krynica-vitamin-publikuje-wyniki-finansowe-za-2020-rok

Oddawajcie, oddawajcie. Co roztropniejsi i cierpliwsi trzymają akcje.
    "Oddawajcie, oddawajcie. Co roztropniejsi i cierpliwsi trzymają akcje."

No oddałem po 25, kupiłem trochę po 21.xx. Dobry deal, wezmę więcej po 20
    Ale spryciarz-kolarz.
    Typowa podbitka.
    Ale spryciarz.
    Typowa podbitka
    No i kupiłem, dzięki
[x]
KRVITAMIN 1,89% 9,68 2025-09-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.