No podobno kiedyś zaciągali pożyczki w spółce, ktoś na to zwracał uwagę na forum wcześniej, może właśnie ty, ale teraz nie ma to raczej miejsca. Wojtachnia sprzedawał może przez to mały pakiet przed końcem roku
Na wza trzeba im przypomnieć o tym że w akcjonariacie są nie tylko oni i są oczekiwania na gratyfikacje z tego tytułu. Parę lat temu była dywidenda i polityka w tym zakresie. Ja w każdym bądź razie w tym roku wybieram się na wza. Ktoś jeszcze zamierza?.
Ja bym pojechał ale wydaje mi się, że żadnej sprawczości w tym nie będzie. Doszli do słusznego wniosku, że skoro wszyscy dymają mniejszościowych to głupio by było, żeby tego nie robić. Naprawdę jest niewiele spółek, które traktują wszystkich akcjonariuszy równo i uważają, że mają moralny obowiązek ich nie dymać bo dostali od nich pieniądze na rozwój. Jeśli nie zostanie tutaj zrobiony balon tak jak w zeszłym roku co było okazją do pozbycia się akcji to pozostaje kiszenie się a być może za kilka lat będzie można wyjść z jakimś zyskiem.
Na tle tego całego banana pt. New connect i tak wg mnie pały nie przeginają. Na innych spółach typu softblue to jest dopiero robienie mniejszościowych z bambuko. Plus patogaming, patofotowoltika i patocovidówka. W przypadku mineral właściwie tylko o tych wcześniejszych pożyczkach słyszałem i to na forum. Z ciekawości kiedy to było ,ile i na jakich warunkach? Pytanie czy przed całkowitym pokryciem strat z lat ubiegłych ( prawie w całości już pokryta)istnieje możliwość uchwalenia dywidendy albo buybacku.
Chyba w zeszłorocznych raportach były o tym informacje albo jeszcze wcześniejszych. No zobaczymy jak będzie. Myślę, że takie nic_nie_dzianie_się na papierach firmy im odpowiada. I chyba nie boją się, że ktoś ich wykupi.
Przejąć się przy tej strukturze oczywiście nie da, ale po co, skoro wartość tej spółki to głównie kapitał intelektualny. Niech robią dalej swoje, ustabilizują biznes na poziomie pół bani plus i pomyślą o wynagrodzeniu za cierpliwość dotychczasowych akcjonariuszy, którzy swego czasu sprezentowali spółce 1.5 mln w nowej emisji. Akcjonariat skoncentrowany więc taki gest dużo ich nie będzie kosztował - blisko 80 proc. I tak wpadnie do kieszeni wiodącego akcjonariatu. Sam mam ponad 4%, więc na pewno można postawić się przy pomyśle np. Delistingu (10% na wza).