• Dla rozładowania emocji Autor: ~bartek [88.156.128.*]
    Giganci na łyżwach

https://www.youtube.com/watch?v=xYd5hvvYrvY&ab_channel=IGN
  • Re: Dla rozładowania emocji Autor: ~Slawku [79.185.221.*]
    Stary , nie wklejaj juz tego.. powinni to pokazywac na wykładach pt. Jak nie robic gier :):):):).
  • Re: Dla rozładowania emocji Autor: ~bartek [88.156.128.*]
    Trudno się powstrzymać, ale postaram się już tego nie robić. :)
  • Re: Dla rozładowania emocji Autor: ~Lolek [83.26.159.*]
    Nie mam fachowej wiedzy o grach, może mi ktoś wytłumaczy dlaczego wg Was jest spierdzielona ?
  • Re: Dla rozładowania emocji Autor: ~izdek [85.14.121.*]
    Wystarczy poczytać komentarze graczy bo to oni będą decydować o sukcesie gry a nie akcjonariusze.
    Zdecydowana większość była fatalna dla tej prezentacji, tutaj jeden z lepszych opisów co jest nie tak z grą:
    "Im not tryng to be a jackass or rude, but I would never play this.  I dont know, it just doesnt look interesting to me. The combat is meh doesnt look fun or interactive.  The goal of the game is meh. Even if it were polished up, what would that change? The fundamentals of the game would just make this  something you'd play for 5 minutes and then never again, what is this priced at? It looks okay but kinda underwhelming."
  • Re: Dla rozładowania emocji Autor: ~bartek [88.156.128.*]
    Nie trzeba fachowej wiedzy. Wystarczy zobaczyć, co robią inne studia.
  • Re: Dla rozładowania emocji Autor: ~Reznor [89.64.122.*]
    Moim zdaniem wraz z ujawnieniem nowej odsłony GU ,niż ten odgrzewany kotlet, bedziemy na wyższych poziomach. Do tej pory większość juz przekreśliła możliwość uzyskania dotacji, co jak widać jednak się udało i zapewni odpowiednie rozwinięcie Arii - projektu Quadrima. Tworzą nowe IP, co zawsze wiąże się z ryzykiem, przykładów jest wiele w branży, gdzie ten pomysł wypalił lub nie. Dałem spółce juz jakiś czas temu drugą szanse i teraz spokojnie, po ostatnim ESPI, czekam na efekty działań spółki. Komentarze do słynnego IGN odnosiły się w głównej mierze do trybu smash mode, gdzie nie ma głównego wątku. Juz w 2019 roku prezes stwierdził, iż musi być "opowieść" główny wątek gry, tego oczekiwali gracze i tu się zgadzam. Sama rozwałka nie wystarczy, aby gra przyciągnęła uwagę, dobrym rozwiązaniem byłyby DLC do gry ukazujące się co jakiś czas tak, jak to robi np 11bit z frostpunkiem. I sądzę, że jeśli dobrze poprowadzą projekt to może się udać - nie liczę na ogromny sukces gry, ale na poprawną sprzedaż. Należy zwrócić uwagę, że spolka jest dopiero po wypuszczeniu pierwszej gry. Zgodzę się z Wersem, że prezes bardzo naobiecywał z płatnościami z Epic Games i tu niestety lekcja dla spółki, aby lepiej się zabezpieczać i nie iść w stronę wersji pudełkowej - duże koszty, sporo podmiotów do rozdzielenia i sądząc po opieszałości Epic kombinowanie przy ilości sprzedanych kopii czy kosztów, które warunkują zapewne kolejne wypłaty na rzecz spółki. Patrzenie na Varsav tylko przez pryzmat GU jako kolejnego i jedynego projektu studia jest w mojej opinii błędne - są jeszcze dużo ciekawsze projekty w produkcji. Jedyne, co budzi moją niepweność to fakt, że spolka realizuje małym zespołem kilka projektów naraz, zamiast skupić się na górą 2 projektach - to jeszcze nie ten etap i nie to doświadczenie zespołu, mogę się mylić. Pytanie, które nurtuje wszystkich akcjonariuszy jest jedno czy uda się przekroczyć ostatnie maksima, cóż tego nie wie nikt, ale jest do tego potencjał, na pewno wiekszy niż przy samym projekcie bee simulator tak, jak to było jeszcze 2 lata temu
  • Re: Dla rozładowania emocji Autor: ~izdek [87.239.222.*]
    Mylisz Epic z wydawcą - BigBen/Nacon. Kasa z ekskluzywności szła przez wydawce, gra się słabo sprzedawała, gorzej niż zakładali na pudełka (koszty) więc nie przekroczyli progu recoup i kasa została u wydawcy. Widocznie nie były to takie kwoty jakie rzucało tutaj forum.
    Myślę że Giants mogą być jeszcze rentowne ale sukcesu nie będzie, do DLC jednak potrzeba aby gra bazowa miała sporą sprzedaż (do Bee też planowali).
  • Re: Dla rozładowania emocji Autor: ~Spekuła [52.56.124.*]
    Kolego, rentowność jak każdy wie polega na tym że produkt pokrywa produkcję promocje i wychodzi na plus. Naprawdę wierzysz że GU zarobi kilka milionów złotych? Haha wybacz ale przy takich kosztach produkcji jakie ma Varsav, bez dotacji żadna z ich produkcji nie jest rentowna. Zobacz gry GOP, max 300 tys , prezes wchodził na GPW, żeby pozyskać kasę na ,,gry powyżej 500tys i od 4 do 8 premier rocznie" cytat z wywiadu . To jest rentowność
  • Re: Dla rozładowania emocji Autor: ~izdek [87.239.222.*]
    Myślę tak jak napisałem, Giants mogą być jeszcze rentowne. Natomiast z tym subtelnym naganianiem na GOP jakie jest prowadzone od jakiegoś czasu na różnych forach wiesz co możesz sobie zrobić...
    Nie naganiam bo nie mam GOP w portfelu obecnie. Silny opór na 34 jest jak przebije to wejdę . Po prostu u nich można znaleźć w info lub wywiadach konkretne sumy, nie ma wieku podmiotów które tak robią otwarcie .
  • Re: Dla rozładowania emocji Autor: ~Reznor [89.64.122.*]
    Sprawdzę to z Epic moim zdaniem mieli odrębną umowę na dystrybucję i epic miał dzielić się zyskiem z VAR, ale mogłem coś pomieszać. Co nie zmienia faktu, że pudełka byly kiepskim pomysłem wlasnie ze względu na koszty i brak było promocji z kolei ze strony Nacon - cena wysoka, brak gadżetów dla dzieciaków, ogólnie brak story do promocji gry wersji pudełkowej. Już wiedzą jakich błędów nie popełnić, przynajmniej tak prezes powiedział w którymś z wywiadów i mam nadzieję, że nie popełni przy kolejnych projektach.
    ,,Nadzieję" nadzieja matką głupich
  • Re: Dla rozładowania emocji Autor: ~Reznor [188.147.101.*]
    Może i tak nadzieją zobaczymy jaki będzie kurs na koniec roku, niższy nie będzie niż ostatnie minima
[x]
VARSAV -0,75% 0,53 2026-02-24 15:57:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.