Moim zdaniem wraz z ujawnieniem nowej odsłony GU ,niż ten odgrzewany kotlet, bedziemy na wyższych poziomach. Do tej pory większość juz przekreśliła możliwość uzyskania dotacji, co jak widać jednak się udało i zapewni odpowiednie rozwinięcie Arii - projektu Quadrima. Tworzą nowe IP, co zawsze wiąże się z ryzykiem, przykładów jest wiele w branży, gdzie ten pomysł wypalił lub nie. Dałem spółce juz jakiś czas temu drugą szanse i teraz spokojnie, po ostatnim ESPI, czekam na efekty działań spółki. Komentarze do słynnego IGN odnosiły się w głównej mierze do trybu smash mode, gdzie nie ma głównego wątku. Juz w 2019 roku prezes stwierdził, iż musi być "opowieść" główny wątek gry, tego oczekiwali gracze i tu się zgadzam. Sama rozwałka nie wystarczy, aby gra przyciągnęła uwagę, dobrym rozwiązaniem byłyby DLC do gry ukazujące się co jakiś czas tak, jak to robi np 11bit z frostpunkiem. I sądzę, że jeśli dobrze poprowadzą projekt to może się udać - nie liczę na ogromny sukces gry, ale na poprawną sprzedaż. Należy zwrócić uwagę, że spolka jest dopiero po wypuszczeniu pierwszej gry. Zgodzę się z Wersem, że prezes bardzo naobiecywał z płatnościami z Epic Games i tu niestety lekcja dla spółki, aby lepiej się zabezpieczać i nie iść w stronę wersji pudełkowej - duże koszty, sporo podmiotów do rozdzielenia i sądząc po opieszałości Epic kombinowanie przy ilości sprzedanych kopii czy kosztów, które warunkują zapewne kolejne wypłaty na rzecz spółki. Patrzenie na Varsav tylko przez pryzmat GU jako kolejnego i jedynego projektu studia jest w mojej opinii błędne - są jeszcze dużo ciekawsze projekty w produkcji. Jedyne, co budzi moją niepweność to fakt, że spolka realizuje małym zespołem kilka projektów naraz, zamiast skupić się na górą 2 projektach - to jeszcze nie ten etap i nie to doświadczenie zespołu, mogę się mylić. Pytanie, które nurtuje wszystkich akcjonariuszy jest jedno czy uda się przekroczyć ostatnie maksima, cóż tego nie wie nikt, ale jest do tego potencjał, na pewno wiekszy niż przy samym projekcie bee simulator tak, jak to było jeszcze 2 lata temu