Kolejny raz kurs odbija się od ściany (6) To oznacza spadek i chyba kiszenie się na niższym poziomie .To mądra taktyka po tytułem :Jak ostatecznie kiwnąć zaopatrzonych w akcje leszczy .
Kupiłem kontrolnie elz ,żeby czegoś nie przegapić ,ale nie znam spółki ,a widzę w akcjonariacie ludzi z altusa i rocka. Niewiele tego co prawda mają ,ale to mnie powstrzymuje przed większymi zakupami. Co prawda czasem dostają po łapach jak fram na KRYNICY VIT ,ale dla mnie to jest jakiś balast na tej spółce. Niech się dłużej mający może wypowiedzą na temat
Pisałem to już kilka razy, to spółka która nie wydaje 5 razy w tygodniu ESPI, robią po prostu swoje i wychodzi im to rewelacyjnie, tu nie ma miejsca na spekulacje, nie ma wahań miesięcznych większych niż 10%. Waldusiom którzy się tutaj wypowiadają zależy na zbijaniu wartości ceny akcji. Ostatnio wskoczyło kilka osób w te akcje, z nadzieją na szybkie kółka, lecz odchodzą właśnie z niczym, nie cche im się nawet zaczekać na kwiecień czy maj. A wystarczy zajrzeć w dokumenty za 3 kwartały 20 by wiedzieć że warto trzymać.
Nie ma zadnych "waldusiow" tylko rzetellne oceny goscia ,ktory nie pompuje nastrojow w jedna tylko strone tak jak ty to robisz leszczu:) Kupiles i wierzysz ,ze bedzie kurs tylko rósł to daj podialogowac innym ,ktorzy maja odrebne opinie i to bardzo wywazone. Takich euforyków skupionych li tylko na wynikach gospodarczych zwykle czas zmiata z powierzchni tzn zostaja w skarpetach . Nigdy sie nie dorobisz taka jalowa gadanina. Pozdro
p.s. czekaj jak juz kupiles i nie podejmoj dyskusji bo nie masz dostatecznej wiedzy o mecjhnizmach rynkowych
O, super. Porozmawiajmy merytorycznie. Cóż takiego wpisy Waldusia wnoszą, za wyjątkiem czysto teoretycznych aspektów. Ok, pod względem technicznym trudno było się nie zgodzić. Znowu dobiło do 6 i jest opór. Obroty już troszkę lepsze. Można by uznać zasadność tego typu wpisu. Teraz przełóżmy, to na praktykę czyli konkret. Było przez moment 6. Chcę sprzedać kilka tys. akcji. Sprzedałbym po 6? Nie nie sprzedałbym, ale ok. trzymam się reguły i walę bo od oporu musi spaść. Po ile sprzedałbym, gdybym rzucił kilka tys. akcji? 5,5??? Może by się udało. Teraz proszę merytorycznie mi odpisać kiedy i po ile mogę odkupić już kilkanaście tys. no dobra kilka tys akcji, bo jeżeli taniej, to i więcej? Teraz proszę mi napisać. Czemu mają służyć tego typu wpisy? Czystym rozważaniom teoretycznym? Bo przecież w ten sposób nie da się nic zarobić. Chyba, że będzie się obracać setką akcji. Tylko co to za zarobek? Większość uczestników tego forum pisze z optymizmem i niby czemu tu się dziwić? Jeżeli jesteśmy posiadaczami akcji, to liczymy na zysk. Jeżeli macie cokolwiek do powiedzenia faktycznie merytorycznego, np. że spółka się wali, że kasy nie idą bo to i tamto, to proszę bardzo. Chętnie posłucham, ale jak tłumaczy się jak dziecku i udowadnia, że AT na takich obrotach nie ma sensu w praktyce, a ktoś z uporem maniaka udowadnia, że jest inaczej, no to w końcu staje się pośmiewiskiem. To nie znaczy, że jestem w 100% pewien swoich racji co do sukcesu. Gdyby tak było, to miałbym 100% kapitału zaangażowanego. To też tłumaczyłem, że to nie jest spółka, której można w 100% zaufać. Z jednym muszę się zgodzić. Trzeba znać się na mechanizmach rynkowych, ale w praktyce, bo teoretycznie, to wszyscy są milionerami i każdy może cwaniakować.
https://ecieplo.pl/fotowoltaika/elzab-dolacza-do-rynku-fotowoltaiki-z-renevo/ i kolejni wypisują..... Zobaczcie sobie na wykres Columbus energy od ilu startował a gdzie jest teraz! A ELZAB to nie tylko fotowoltaika, jesteśmy w trakcie przymusowej wymiany kas przypominam i pozdrawiam cierpliwych!!!!!
Już raz to napisałem,entuzjaści szybkiego zarobku nie zarobią tu kokosów Najbardziej aktywni tu na wątku Elzab to przyszli ,jeśli nie bankruci, to mocno poturbowani finansowo .Nie słuchajcie opowieści o bogactwie ,oni nigdy nie będą bogaci ,bo kasa dla nich to " złoty cielec ." Nigdy nie przyznają się do porażki ,ale porażkę mają wpisana w postach ,A teraz o AT, wsparcie przybliża się do poziomu 4,3 .Pozdro A teraz hejterzy do roboty .:)
Różnie z tym może być i równie dobrze za miesiąc może tu cena skoczyć na 10 ale też dalej kisić się w przedziale 5-6.
Historia przemawia za opcją wzrostową ale tylko cierpliwi tego doczekają... a co do komentarzy, to wiadomo, że lepiej dla własnej satysfakcji jest napisać, że będzie rosło :-)
Dokładnie, ale Walduś przy każdej czarnej świecy musi swoje napisać. Nawet jak by się uczepić jak on AT, to w tej chwili jest trend boczny ze wskazaniem wzrostowym. Jeżeli spadnie do 4,3 jak on pisze, to należało by się pożegnać z Elzabem dużo wcześniej i zapomnieć a nie łapać spadający nóż. Jednak jak już wcześniej pisałem AT w stosunku do tej spółki na razie nie ma kopletnie sensu.
No właśnie o to chodzi ,żeby leszcz stracił orientację i nie wiedział czy się pożegnać że spółka czy się się przeżegnać+ :) Nie zarobisz tu wiele uwierz mi .Ograją cię jak zwykle,bo zwykle jak wiesz najlepiej ogrywali.i jeszcze jedno nie przeceniajcnie kas bo .. ... I tu zostawię puste miejsce na uzasadnienie........Pomyśl dobrze ,czytaj strony rządowe.
Prawdę mówiąc, to każde stwierdzenie w naszym wykonaniu, to i tak czysta spekulacja. Różnica między nami jednak jest zasadnicza. Ja wyrażam swój pogląd mając na uwadze swoje pieniądze i swoje ryzyko, a wy strasznie martwicie się o moje pieniądze. Gdzie jest fausz?