• ładny raport Autor: ~trewq [83.5.176.*]
    https://newconnect.pl/komunikat?geru_id=177535&title=Raport+okresowy+za+II+kwarta%C5%82+roku+obrotowego+2020%2F2021
  • Re: ładny raport Autor: ~Glu [89.64.122.*]
    Prawda, szczerze spodziewałem sie gorszego, mile zaskoczenie.
  • Re: ładny raport Autor: ~DanMain [81.190.215.*]
    no fajny raport tylko po co teraz mialby ktos kupowac akcje skoro zaraz bedzie emisja? Teraz kupi po 35-39 a w emisji 30zl max?
    Trzeba czekac.
    Zadziwia mnie jak wszyscy widza tą cene emisji 25% albo 50% ponizej obecnej. Nikt nie daje takiego dyskonta, NIKT, szegolnie spolka ktora rosnie w dwucyfrowym tempie rok do roku.

Szklana kula czy co? Mysle ze życzeniowe myślenie.

Większość akcji pójdzie do instytucji, jak było i jest mało dla zwykłych ludzi, tak zostanie.
    25%, 50%??
    Kolega to widze lubi bardziej zaokrągląć niż uzywac kalkulatora :)

Ja piszę o dyskoncie = 20% (tj. dobry zwyczaj / minimum przy takich emisjach) masz emisje po 28 PLN przy sredniej cenie notowan 35PLN lub 32 PLN przy sredniej cenie 40 PLN (przy czym narazie daleko do takiej sredniej).

I dlaczego ktoś zainteresowany miałby teraz kupować podbijając średni kurs i podbijajac cene emisji skoro może poczekać kilka mscy?

Wierzysz ze instytucje wejda przy takiej plynnosci..? Powodzenia życzę... :)
  • Re: ładny raport Autor: ~Glu [37.47.180.*]
    Zaokrąglam ponieważ widziałem to projekcje rzędu 20zl.. Które względem obecnej ceny daje równe 50% także wiem o czym piszę :)
    20% to za dużo, zazwyczaj jest maksymalnie kilkanaście%

Oczywiście że instytucje wejdą, to jest spółka idealna na nadchodząca koniunkturę i w niedługim czasie będzie dywidendowa. Instytucje lubią spółki które działają na czymś co każdemu jest potrzebne, energia.

Płynność nie ma tu nic do rzeczy, oni wchodzą aby sprzedać pakietową za kilka lat lub brać dywidendę. Pojedynczo może też będą sprzedawać i to stworzy płynność
    "W niedlugim czasie będzie dywidenda"

No i to pokazuje że kompletnie nie znasz spółki ani jej modelu :)
    Nie będę Cię wyprowadzal z błędu to nie moja rola, natomiast jeśli nie masz pewności/nie znasz spółki to nie naganiaj innych pisząc że bedzie super, dywidendy za kilka lat itp.
    Powodzenia
    Zapisze ten post i wrócę do niego za kilka lat :)

Powodzenia równiez.

Nie naganiam, nie mam w tym zadnego interesu.

Mozemy zawrzeć Dżentelmenski zakład: obstawiam dyskonto rzedu maksymalnie 10% i cene emisji 35,4 - 36 zł , jakie Ty przewidujesz?

Nie zamierzam sprzedawac swojego pakietu przez najbliższe co najmniej 3 lata. Zobaczymy co z dywidenda bedzie za 5-8 lat
    wtedy chetnie wróce do tego wpisu. Zawsze po etapie rozwoju przychodzi etap zbierania owoców inwestycji a czyms takim w zdrowej spółce jest dywidenda.

Spółkę znam tyle na ile raporty mi pozwalają.
[x]
DBENERGY -3,79% 9,14 2026-03-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.