• PLI vs MOV Autor: ~Cinek [83.23.202.*]
    Muszę przyznać, że nie słyszałem o Movie Games przed ogłoszeniem współpracy z PLI, a śledzę spółki gamingowe. Postanowiłem trochę zaczerpnąć wiedzy na temat tej spółki i przeanalizować dlaczego MOV ma 3-krotnie większą kapitalizacje w porównaniu do PLI.
    Liczba akcji: MOV 2,5mln PLI 3mln
    Free float: MOV 39% PLI 27%
    MOV największy akcjonariusz PlayWay 33,5% (gry obu firm w dużej mierze opierają się o różnego typu symulatory i nisko-średnio budżetowe tytuły).
    Jeszcze rok temu MOV miał kapitalizacje na poziomie 86mln czyli mniej niż PLI, zysk z działalności operacyjnej trochę poniżej tego co ma PLI po restrukturyzacji. Wystrzał nastąpił po premierze jednego z symulatorów, który zarobił w ciągu kilku tygodni parę milionów na czysto. Duży wpływ na sprzedaż mieli youtuberzy, którzy nakręcili sprzedaż. Wniosek jedna gra z dobrym pomysłem i dobrym marketingiem może wywindować kurs kilkukrotnie, w dodatku PLI ma poukładane finanse na tyle dobrze, że z cinematików i postprodukcji są w stanie utrzymywać dochody na stabilnym poziomie 0,5 - 1mln zysku kwartalnie.
  • Re: PLI vs MOV Autor: ~fanpli [89.64.70.*]
    cinek dobrze prawisz
    moim zdaniem największy skok w wycenie platige
    może nastąpić na... wyobrażeniach skali sukcesu!
    jak już wyprodukują pierwszy tytuł i nastąpi jak w bloo
    zwrot nakładów w kilka dni to wydaje mi się, że przyrosty
    wyceny nie będą już tak dynamiczne
    kupuj pogłoski
    sprzedaj fakty
    takie proste i jakże mądre
    spółce potrzebny jest spokój na parkiecie, ale też premia za strategię i ip
    jak na razie premii wielkiej nie widzę
    ale, cierpliwości - to spółka z dorobkiem 20 lat w branży, a nie kilku kolegów z boiska
    co to ogłosić mogą wszystko...

• Re: PLI vs MOV Autor: ~fanpli [89.64.70.*]
    partner bardzo sensowny,
    https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/movie-games-dywizjon-303-aleksy-uchanski
  • Re: PLI vs MOV Autor: ~Billackmann [37.47.237.*]
    Dzięki tej fuzji maja kasę na współpracę przy 3 grach AA, nie muszą rozwadniać akcji w poszukiwaniu kapitału.
[x]
PLATIGE -15,54% 5,00 2026-05-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.