• Tekst o INTERAOLT Autor: ~bronek [83.19.196.*]
    Witam na pokładzie.

link 
  • Re: Tekst o INTERAOLT Autor: ~Beri [79.185.194.*]
    Troszkę późno wszedłeś
  • Re: Tekst o INTERAOLT Autor: ~xxx [37.248.152.*]
    Czy późno to się okaże.
  • Re: Tekst o INTERAOLT Autor: ~Pi [5.173.129.*]
    Również kupiłem ale jak frajerzy sprzedawali po 18 zł. I nie zamierzam sprzedawać. Prędzej dokupię jak spadnie a ponieważ wszyscy tak myślą to nie spadnie cena
  • Re: Tekst o INTERAOLT Autor: ~groźny_kamilek [94.229.215.*]
    Nie rozumiem określenia frajerzy w sytuacji, gdy kurs ma poważne wzrosty za sobą. Dla mnie żadni frajerzy, tylko osoby, które zrealizowały założone przez siebie zyski. Osobiście trzymam w portfelu dywidendowym i staram się nie robić kółek na spółkach z portfela dywidendowego, bo to nie jest opłacalne, ale nie wymagajmy od każdego, żeby wiecznie trzymał papier. Ostatecznie celem inwestowania jest zarobienie realnych pieniędzy, a nie trzymanie zapisu na koncie i ekscytowanie się kolejnymi wirtualnymi zmianami wartości.
  • Re: Tekst o INTERAOLT Autor: ~tomo [83.4.94.*]
    Portfel dywidendowy jest ok, ale jeśli spółka skoczy o 50% czy 100 lub więcej, a perspektywy dalszych wzrostów stają się niepewne to ja osobiście preferuję sprzedaż i przeniesienie na inne dywidendowe, które są na korekcie lub mają lepszą perspektywę, takie założenie mam również tu, tym bardziej, że kurs tutaj mocno jest rozbujany.
  • Re: Tekst o INTERAOLT Autor: ~bronek [83.19.196.*]
    10% zysku już jest (na razie na papierze). Ale to spółka do trzymania na dłużej.
  • Re: Tekst o INTERAOLT Autor: andrzejlisek [165.225.206.*]
    co Ty farmazonisz? jak jest rozbujany kurs?
  • Re: Tekst o INTERAOLT Autor: ~LESZCZ [109.241.108.*]
    Przekonasz się najpózniej po ewentualnej wypłacie dywidendy :))))))))))))))))))))))))))).
  • Re: Tekst o INTERAOLT Autor: ~axaa [87.207.244.*]
    Dnia 2021-02-11 o godz. 13:15 ~LESZCZ napisał(a):
    > Przekonasz się najpózniej po ewentualnej wypłacie dywidendy :))))))))))))))))))))))))))).

"Kończ waść, wstydu oszczędz" i kilometrowe :))-weż i przestań>Sprzedałeś?Wy PAD!
  • Re: Tekst o INTERAOLT Autor: ~Wiatr [5.173.235.*]
    Leszczu,
    Nie przekona się. Zmienia się podejście. U mnie w pracy- umysłowo etatowej przy automacie z kawą, każdy mówi o spółkach dywidendowych i ze „trzeba trzymać”.
    Rok, 2 lata temu Ci ludzi mówili o promkach na lokatach. Odciny po dywidendach w nadchodzących latach będą małe i krótkie. Kapitał na GPW nadchodzi.
  • Re: Tekst o INTERAOLT Autor: ~tomo [83.4.94.*]
    Zerknij na kurs w dłuższym terminie... wygląda jak kolejka górska, nie zabiegam o to, żeby ktoś się ze mną zgadzał.
    Historycznie patrząc, jest wielce prawdopodobne, że w bliżej nieokreślonym terminie coś z tego się powtórzy i ja pod to gram, na chwilę obecną nie mam informacji, żeby były planowane jakieś działania, które pozwolą zwiększać zyski?
    Po części masz rację. 50% piechotą nie chodzi.
    Z tym że ja w swoim życiu kilkukrotnie zrealizowałem zyski na poziomie 50-100% i czas pokazał, że sprzedaż papieru pomimo takiego zysku była życiowym błędem. Co więcej, teoretycznie wtedy nic nie uzasadniało dalszych zysków, a jednak gdybym był cierpliwy, to zamiast roweru kupiłbym mieszkanie.

axaa czep sie tomo :))))))))))))))) . Nie wiedziałem że w Two. -rkach internet mają i dopuszczają pacjentów w ramach terapii :))))))))))
  • Re: Tekst o INTERAOLT Autor: ~Kawa [31.0.125.*]
    Że też Wam się jeszcze nie znudziło to wzajemne "podszczypywanie" się. Dziś tłusty czwartek, może to dobry moment na ogłoszenie zawieszenia broni? :))
  • Re: Tekst o INTERAOLT Autor: ~Leszcz [109.241.108.*]
    Facet bez pojęcia któremu nawet się nie chce prześledzić jak się wahal kurs w ostatnich latach . Ostatnio czytałem analizę tej spółki gdzie napisano kurs nie stabilny :)
    Dnia 2021-02-11 o godz. 15:11 ~Kawa napisał(a):
    > Że też Wam się jeszcze nie znudziło to wzajemne "podszczypywanie" się. Dziś tłusty czwartek, może to dobry moment na ogłoszenie zawieszenia broni? :))

Racja.Dobry moment!Ja ze swej strony kończę ..."podszczypywanie" się!

LESZCZU!Wyciągam gałązkę oliwną!
    OK nie jestem pamiętliwy i szanuje każdego zdanie. Chociaż nigdy nie straciłem na GPW to już majty kiedyś miałem pełne jak byłem w plecy na papierze 120 tysi -Tauron ostatecznie zarobiłem 13 tysi a gdybym nie czekał dłużej to bym zarobił 40 tysi . GPW nauczyła mnie jednego nie ufać nie wierzyć i nie podpalać sie a myśleć na chłodno analizując potencjalne ryzyko. Gdyby zamiast 20% akcji INTERAOLT było na rynku 50% to wpakował bym jak na mnie dużą kasę a tak po prostu mam obawy i gram za marne 45 tysi :) . Pozdrawiam :)
  • Re: Tekst o INTERAOLT Autor: maru1 [82.177.14.*]
    szacun dla was nareszcie bo nie dało się tego czytać lepiej pisać coś mądrego pozdrawiam was obu
    Dnia 2021-02-11 o godz. 16:16 maru1 napisał(a):
    > szacun dla was nareszcie bo nie dało się tego czytać lepiej pisać coś mądrego pozdrawiam was obu

Ok/Dzieki też pozdrawiam i pytam Aa? Kiedy wyniki jeśli nie dziś?
  • Re: Tekst o INTERAOLT Autor: ~Aa [89.64.98.*]
    Są już od rana ,ale bez konkretów , bardzo ogólnikowe i nie ma za 4 Q ,wiec nie bardzo wiem jak to ugryźć .Sprawdzę zaraz , może dożyli ostatni kwartał .
    OK/Na Tauronie nie byłem nigdy!A to z racji tego, że przez wiele lat mej kariery zawodowej... pełniłem w spółce funkcje ...kierownicze.A więc znam tą firmę od tzw. podszewki/Funta bym nie dał że firma wyciągnie się z kłopotów-tym bardziej przy tym układzie politycznym/ Co do GPW/Nie jestem nowicjuszem!Na GPW jestem od 1991r/W 1994 poniosłem duże straty!Ale podniosłem się i odkąd trzymam" lód pod kapeluszem" nieżle zarabiam.
    OCZYWIŚCIE WSPOMAGAM SIĘ profesjonalnym, płatnym portalem-który zdobył moje zaufanie!Pozdrawiam i życzę dużych zysków!
    PS/Swój pakiet tzw. akcji pracowniczych Tauron-zbyłem,po dobrej w owym czasie cenie

Tauron miałem od jego debiutu i systematycznie dokupywałem dla dywidendy :) . Potem już tylko uśredniałem :))))))))))))))) To była dla mnie dobra szkoła :)
  • Re: Tekst o INTERAOLT Autor: ~Muniek [83.25.33.*]
    Co ma piernik do wiatraka? Ja straciłem na tym, a zarobiłem na tym itp... Na Interaolt da sie zarobić i to już niedługo, tylko mieć akcyjki
    I wiedzieć kiedy wyjść :)
  • Re: Tekst o INTERAOLT Autor: ~St [89.64.91.*]
    To jak wy jesteście "leszczami" siedząc tutaj na kilkadziesiąt/kilkaset tysięcy pln, to ja nie wiem czy mogę się nazwać planktonem mając tu wpakowane 5k pln i cały portfel mniejszy niż te wasze marne "grosze" wpakowane w IRL. Ale cóż, młody jestem, ale za to cierpliwy, może też się kiedyś dorobię heh.
    Po pierwsze patrz z przymrużeniem oka na te dziesiątki tysięcy akcji w posiadaniu bankierowiczów. Jest tutaj kilku mocniej zaangażowanych, ale reszta dodaje sobie dwa zera do liczby określającej ich pakiet.

Co do Twoich 5 tysięcy w jednej spółce: Co roku jest taki raport przedstawiający profil inwestora indywidualnego na GPW. Przeciętny inwestor indywidualny na GPW posiada w akcjach około 30 tysięcy złotych. Więc jeżeli dopiero zaczynasz, to na spokojnie, nie jest źle. Ważna jest systematyczność.
  • Re: Tekst o INTERAOLT Autor: ~St [89.64.91.*]
    Dzięki, ogólnie, to na gpw siedzę z 5 lat i zaczynałem od jakiś 500-600 zł, teraz jestem w okolicach średniej o jakiej wspomniałeś, także myślę, że całkiem spoko biorąc pod uwagę, że jeszcze nie pracuję na pełen etat ;).
    Na forum IRL to piszą poważni ludzie-w większości! I piszą merytorycznie!
    Ale co do ilości posiadanych akcyjek to zgadzam się z Grożny-Kamilek że niektórzy łżą jak bure suki!:))
    Ale co do spółki to jest to raczej spokojny papier!
  • Re: Tekst o INTERAOLT Autor: ~Pi [5.173.9.*]
    A ja czekam wiem że warto.
[x]
INTERAOLT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.