• E-commerce i Tim Autor: ~Jaco [83.30.150.*]
    https://www.tim.pl/Podsumowanie-roku-2020

Pięknie, asortyment się powiększa i sprzedaż również. Pytanie co zrobią dla rozwoju w tym roku...
  • Re: E-commerce i Tim Autor: ~Jaco [83.30.150.*]
    W RTV i AGD widzę, że asortyment się powiększa. Dom i ogród tak samo. Powinni agresywniej z reklamą pójść, że już oprócz elektrotechniki , prawie wszystko można kupić na Tim.pl
    Mały Amazon się nam szykuje :)))
  • Re: E-commerce i Tim Autor: ~Arcik [83.142.138.*]
    niestety jeśli żaden fundusz nowy w to nie wejdzie to obawiam się ze z 19 PLN się do Wielkanocy nie ruszymy....
  • Re: E-commerce i Tim Autor: ~zawiedz [83.24.36.*]
    W tym roku dla rozwoju TIM zrobią raczej niewiele. (patrz wywiad z prezesem TIM).
    wywiad widziałem, i dlatego stąd moje myśli że bez większego gracza który wchłonie trochę akcji kurs będzie wisiał.... bo z jednej strony wyniki za styczeń super a kurs ani drgnął... ale tu też może mieć duże znaczenie wychodzenie funduszu... w każdym razie łatwo zaobserwować że gdy nie ma obrotów dziennych większych niż 0.5 mln to i kurs stoi...
  • Re: E-commerce i Tim Autor: ~Kris [5.173.10.*]
    Ktos te 70 000 papiera wciągnął nosem kilka dni temu
    to prawda... ale kurs specjalnie nie drgnął....
  • Re: E-commerce i Tim Autor: ~zawiedz [83.24.117.*]
    Kurs nie drgnie bo nie osiągneliśmy "masy krytycznej". To może, powtarzam może, ale nie musi mieć związek ze specyficznym technicznie (kreski) miejscem, na którym obecnie kurs się zatrzymał. Jesteśmy dokładnie na poziomie, powyżej którego cena akcji powinna się "uwolnić" i nabrać lekkości. Jak patrzę na przebieg notowań większość sesji papier sugeruje że jest słaby, co tak na prawdę nie jest prawdą - ponieważ jest blisko kilkuletniego szczytu i od niego nie odchodzi w dół na więcej niż kilka procent. Nie dzieje się to samo z siebie - ktoś o to dba i pilnuje. Paradoksalnie więc - dla mnie technicznie spółki nie powinien być jeszcze w portfelu.

Moja opinia jest taka, że papier może być w jakieś (jakiej?) przyszłości mega hitem inwestycyjnym - ktoś porównywał do MERCATORA. Największą słabością dla mnie tego scenariusza jest osoba prezesa spółki, który jak go obserwuję podczas wywiadu "ciężko myśli" i prezentuje swoje opinie w dość uproszczony sposób. To co mi się podobało to brak "ciśnienia" u prezesa na ciągły wzrost i rozwój - to w korpo jest rzadkością i wiele korpo na parciu na wzrost się przejechało. Może TIM osiągnął jednak taki etap, że postać twórcy biznesu nie jest aż tak kluczowa do wzrostu (chodzi mi o brak wizji rozwoju co ewidentnie było widać - jeżeli jest takowa to się by nią z dumą zachłystywał). Zobaczymy. Jeżeli nie wzrost kursu to przynajmniej dywidenda powinna być satysfakcjonująca.

P.S. Jeszcze na plus to ostatnie zakupy insiderów. Na minus: wejście AMAZONA i ALLEGRO w B2B w Polsce.

Pozdrawiam aktywnych forumowiczów z tej spółki.
  • Re: E-commerce i Tim Autor: ~antyfan [194.28.188.*]
    na co wy liczycie? zwiekszenie asortymentu to nic dla tej branzy. zadnych nowych inwestycji, planow na rozwoj otwarcia nowych magazynow, ekspansji na inne rynki itp. swoje 5 min TiM przespal. RTV i AGD to mozecie sobie zamowic z Amazona lub Allegro, oni sa potega duza i swietnie zoorganizowna, TiM nie bedzie w stanie zaaoferowac cen konkurencyjnych do nich. Budowlanbka lekko siadzie i bedzie lipa, w tym roku skokowych zyskow r/r po 15% raczej sie juz nie spodziewam, szczescie w nieszcesciu ze przynajmniej w tym przypadku nie dojdzie do emsji. No ale, dywidende wyplacili (wzialem i podziekowalem kacje oddalem po 18), kasa z tej dywidendy to wlasnie powinna pojsc pod inwestycje wykup ziemy pod amgazmy rozbodowe itp a ni chyba dalej placa za dzierzawe i to w euro! A pomysly zeby przy tanim pieniadzu brac kredyty a nie finansowac ewentualnych inwestycji z biezacej gotowki no zycze najlepszego, spogladam czasami katem oka no i jest mi szkoda TiMu, bo to polska spolka, ktora miala potencjal ale wg mnie brak odwaznych decyzji i pomyslu na jej dalszy rozowoj ja tego potencjalu juz pozbawil. A dodatkowo zmiana kierunku inwestyji i odchodzenie od spolek growth do spolek value przypieczetuje los Timu predziej raczej niz pozniej....
    ja liczę na 22-23 PLN. tyle mi styknie do mego planu :)
    i kolejny dzień nudy.....
  • Re: E-commerce i Tim Autor: ~Kris [5.173.10.*]
    1. Nie wiem od jak dawna prezes mówi o uniezależnieniu od trendów w budowlance
    2. Nowe asortymenty typu RTV AGD ... to drop shipping
    3. Po co rozbudowywać moce skoro ma się jeszcze zasoby
    4. ...
    5. ...
    6. No i ta dywidenda
  • Re: E-commerce i Tim Autor: ~Habdank [188.147.40.*]
    Bez komentarz .. masz racje kto chce niech wysiada .DRZWI OTWARTA .ja będę zbierał..!!!@
[x]
TIM 0,20% 50,50 2024-03-01 16:30:37
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.