• Uważajcie tylko Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    żeby Wam sie w sprawozdaniu rocznym odpis nie pojawił na jakies 10 baniek ?????????????????? tutaj juz tak było i wodospad
  • Re: Uważajcie tylko Autor: ~Dedalus [109.40.240.*]
    Męczący jesteś. Sprzedales, straciłeś, idź tam gdzie zarabiasz i przestań nam tu głowę zawracać, bo nikogo swoimi wpisami nie przekonasz a robisz z siebie płaczka.
  • Dedalus Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    nie płaczka i nie mnie tylko tu obuł, dobrze wiesz, a jak zarobisz to Ci osobiście gratuluję i tego z serca życzę
  • Re: Dedalus Autor: ~ben_ben [78.8.234.*]
    na każdej spółce sa gorsze i lepsze dni
    teraz tutaj zapowiadaja sie te lepsze

• Re: Dedalus Autor: ~Car [31.0.73.*]
    Tak się zastanawiam czy jeszcze z 4 tyś nie dokupić bo jak ma być 12 zł. Tylko komuch mówił żeby mieć akcję tanio poniżej 2 zł. Czy dalej jest tanio?
  • Re: Dedalus Autor: ~komuch [31.60.83.*]
    Wstrzymałbym się z zakupem, zdrowo by było gdyby się cofnęło na 2.5 zł. Ale to jest giełda i różnie bywa. Martwi mnie jedno, dalsza jazda na północ bez konkretnego info ze półki nie pociągnie kursu do przodu. Patrząc na arkusz kalkulacyjny, wczoraj do 4 zł było zleceń na 100 tys a dzisiaj już 160k a trzeba jeszcze ująć animatora, przy powolnej spinacze to z 50 k. Ja się patrzę długoterminowo więc tak jak powiedziałem, jak prezes nie będzie wałków kręcił to będzie dobrze a widać że mu coraz bardziej zależy, co miał wykręcić to wykręcił. Ale trzeba pamiętać, człowiek się nie zmienia. Teraz powstał nowy wskaźnik wyceny spółek a według jego to wycena pmpg znalazła by się na samym dole.......Akre stworzył własną metodę wyceniania spółek giełdowych, którą nazwał „trójnogim stołkiem”. Ma ona bowiem trzy nogi, na których się opiera:

Wskaźnik ROE (Return on Equity) – to najważniejsza podpórka. Akre uważa, że warto kupować akcje tylko takich firm, które generują od wielu lat przyzwoite zwroty na kapitale.
    Jakość kadry zarządzającej. Zarząd spółki musi mieć nie tylko wiedzę i umiejętności, ale też musi być uczciwy.
    Stopa reinwestycji. Tylko spółki, które regularnie reinwestują wypracowywane przez siebie zyski – czyli mają pomysł na rozwój – są godne uwagi dobrego inwestora. Ten fakt wysokiej stopy reinwestycji świadczy też dobrze o jakości zarządu.
  • Biorąc powyższe pod uwagę Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    polecam MNS przed rewela wynikami za 2020 rok
    C/Z = 7 i moda na GOLD lokaty tylko 0,0001% śmiech na sali
  • Re: Dedalus Autor: ~ben_ben [78.8.234.*]
    aktywna podaz jest niewielka a wiekszosc skupuje spolka wiec nie jest tak zle

• Re: Dedalus Autor: ~Leon [185.69.116.*]
    Tak tylko ten skup jest już chyba ze 2 lata. Być może zbliżamy się do końca tego okresu, dlatego chcą trochę podnieść kurs...ta spółka jest spalona u inwestorów w szczegolności prezes L, więc nadzieja w nowej kadrze, która została zatrudniona. Jeśli p. L nie będzie im przeszkadzał to może coś pozytywnego z tego wyjdzie. ;o)
    Do końca skupu jeszcze długa droga może kupili za 600-700 tyś A mają na to przeznaczone 2 mln .wiadomo że im wyższy kurs i wyższe obroty to i w pół roku mogą wyczerpac te 1,3 mln które zostało oczywiście przy założeniu że będą skupowac maksymalną dozwoloną ilość
  • Re: Dedalus Autor: ~Leon [185.69.116.*]
    kurs muszą poderwać odpowiednio wcześniej inaczej KNF się przyczepi i zacznie analizy - jak będą tak przez pół roku kurs podnosić małymi pakietami to będzie to OK. a nie w tydzień 100%
    Dlatego dziś uwolnilem trochę kasy z Pgo i zakupiłem 4 tyś bo jak mialo spadać na korekcie a nie spadało przez 3 dni to trzeba brać z prawej .
[x]
PMPG 0,47% 2,15 2025-09-19 09:27:10
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.