• Kiedyś zarobimy Autor: ~Zeus [37.47.163.*]
    Naprawdę kieeeeeeedddyyyyyyyyyśśś
    Dobrze , że inne dają zarabiać
    Tutaj czas to pojęcie względne jak u Hawkinsa
  • Re: Kiedyś zarobimy Autor: ~we [193.192.177.*]
    siedzisz tu ledwo miesiac, więc nie jęcz
  • Re: Kiedyś zarobimy Autor: cmpunk [37.47.45.*]
    Dnia 2021-02-04 o godz. 00:37 ~Zeus napisał(a):
    > Naprawdę kieeeeeeedddyyyyyyyyyśśś
    > > Dobrze , że inne dają zarabiać
    > > Tutaj czas to pojęcie względne jak u Hawkinsa

Zeus,sam pisałeś,że na Sanwilu siądzie spekuła,że kurs będzie dwucyfrowy,przejdziem Wisłę,przejdziem Wartę itp. Więc luz. Jeśli masz moc,to zarabiaj na innych spółkach,które produkują ESPI co kilka dni,a jak się patrzy na wyniki,to przeważnie jadą na stratach. Ale wystarczy chwytliwe hasło OZE i już się spekula zlatuje jak muchy do g..... :-). A to,że ponad 80% ludzi traci na giełdzie,często wchodząc w takie spółki to pewnie błąd statystyczny ;-). Owszem,jak się ma cynk i wskoczy tuż przed odpałem,to nawet przez dwa dni można zarobić,ale co,jeśli wskoczysz za późno?
    Każdy kij ma dwa końce. Na Sanwilu tym gorszym końcem jest milczący zarząd,za to lepszym-fundamenty. Który przeważy-powinno się okazać w niedalekiej przyszłości. Ja obstawiam ten lepszy. Zawsze zazdrościłem i podziwiałem tych,co potrafią na takich spekulacyjnych spółkach zarabiać (oprócz scettino,bo on pięknie pisze ale post factum,albo ze znakami zapytania),ale samemu jakoś mnie to nie kręci,wolę dłużej,ale bezpieczniej,nie mam takiego doświadczenia. Może za zarobioną kasę bym się pobawił,ale nie kapitałem,którym wchodzę.
  • Re: Kiedyś zarobimy Autor: ~Zeus [37.47.163.*]
    Spokojnie , siedzę i czekam i sobie dokupuję z zysku na innych . Pakiecik rośnie
  • Re: Kiedyś zarobimy Autor: cmpunk [37.47.45.*]
    Dnia 2021-02-04 o godz. 06:44 ~Zeus napisał(a):
    > Spokojnie , siedzę i czekam i sobie dokupuję z zysku na innych . Pakiecik rośnie

Czyli masz strategię. Ja też spokojnie trzymam,co prawda nie dokupuję,bo limit kasy do zabawy giełdowej się skończył. Nie stresuję się,bo uważam,że będzie dobrze.
  • Re: Kiedyś zarobimy Autor: ~Zeus [37.47.163.*]
    Jak ktoś sam daje na 2.8x to co mam robić?
    Biorę. Więcej takich dostaw .
  • Re: Kiedyś zarobimy Autor: cmpunk [37.47.62.*]
    I słusznie. Tylko mnie zastanawia,co za ciule po takiej cenie sprzedają? Może zmęczeni czekaniem? Widać,że drobnica,bo wystawiają po 1000-2000 akcji tylko zaniżając kurs. Ale nie da się ogarnąć tego,co tam w tych głowach siedzi :-D.
  • Re: Kiedyś zarobimy Autor: ~Zeus [188.147.49.*]
    I znowu trochę wpadło. Dzisiaj piątek więcej będzie chętnych ?
    Z góry dziękuję
  • Re: Kiedyś zarobimy Autor: sandman76 [178.235.176.*]
    > Spokojnie , siedzę i czekam i sobie dokupuję z zysku na innych . Pakiecik rośnie

o to widzę że masz podobną taktykę do mnie.
    Dlugi boczniak w niskim kursie daje fajną okazję do akumulacji dzięki pracy na innych spólkach :)
    Dnia 2021-02-04 o godz. 09:27 sandman76 napisał(a):
    > Dnia 2021-02-04 o godz. 06:44 ~Zeus napisał(a):
    > > Spokojnie , siedzę i czekam i sobie dokupuję z zysku na innych . Pakiecik rośnie
    >
    > o to widzę że masz podobną taktykę do mnie.
    > Dlugi boczniak w niskim kursie daje fajną okazję do akumulacji dzięki pracy na innych spólkach :)

Przeciez ty najpierw sprzedawałeś co najmniej polowe za 4,7 zeby potem odkupic. Tylko tak mowisz ze inne spolki sprzedajesz zeby tu kupowac
    Dnia 2021-02-04 o godz. 12:23 ~we napisał(a):
    > Dnia 2021-02-04 o godz. 09:27 sandman76 napisał(a):
    > > Dnia 2021-02-04 o godz. 06:44 ~Zeus napisał(a):
    > > > Spokojnie , siedzę i czekam i sobie dokupuję z zysku na innych . Pakiecik rośnie
    > >
    > > o to widzę że masz podobną taktykę do mnie.
    > > Dlugi boczniak w niskim kursie daje fajną okazję do akumulacji dzięki pracy na innych spólkach :)
    >
    > Przeciez ty najpierw sprzedawałeś co najmniej polowe za 4,7 zeby potem odkupic. Tylko tak mowisz ze inne spolki sprzedajesz zeby tu kupowac

a dlaczego miałem nie sprzedać połowy pakietu za dobrą cenę?
    Mam Ci się spowiadać z moich interesów?
    Piszę tylko to, co chcę żebyś wiedział.
    Nie znamy się, więc albo mi wierzysz albo nie. Nie zależy mi na tym szczerze powiedziawszy.

A czemu nie poczekałeś na 50 groszy ktore zapowiadałeś?
  • Re: Kiedyś zarobimy Autor: ~xxx [51.77.53.*]
    Nie zarobimy. Chyba, że na waciki. Ja powoli wychodzę z tego syfu. Zostawię sobie mały pakiecik wyłącznie z sentymentu.
    Swoją drogą co myślicie o Reino? To może być ciekawa spółka, ale megaaaa ryzykowna.
    Dnia 2021-02-04 o godz. 20:39 ~xxx napisał(a):
    > Nie zarobimy. Chyba, że na waciki. Ja powoli wychodzę z tego syfu. Zostawię sobie mały pakiecik wyłącznie z sentymentu.
    > Swoją drogą co myślicie o Reino? To może być ciekawa spółka, ale megaaaa ryzykowna.

Reino?
    Syf.
  • Re: Kiedyś zarobimy Autor: ~TADEK [195.110.51.*]
    Zrobimy Ci płaszcz z sannmedu, na drogę.
  • Re: Kiedyś zarobimy Autor: ~J-23 [83.28.241.*]
    Dnia 2021-02-05 o godz. 12:28 ~TADEK napisał(a):
    > Zrobimy Ci płaszcz z sannmedu, na drogę.

coraz większe szanse na taki UBIÓR mają akcjonariusze ,...
    i aż mnie trochę dziwi , że jeszcze nikt nie napisał, że nie najważniejszy jest zarobek na akcjach snw , ale ,.... ich same posiadanie!!
    To taki prestiż , że niektórzy trzymają , te "rzadkie" dobra od lat już kilkunastu
  • Re: Kiedyś zarobimy Autor: cmpunk [37.47.51.*]
    Dnia 2021-02-05 o godz. 13:43 ~J-23 napisał(a):
    > Dnia 2021-02-05 o godz. 12:28 ~TADEK napisał(a):
    > > Zrobimy Ci płaszcz z sannmedu, na drogę.
    >
    > coraz większe szanse na taki UBIÓR mają akcjonariusze ,...
    > i aż mnie trochę dziwi , że jeszcze nikt nie napisał, że nie najważniejszy jest zarobek na akcjach snw , ale ,.... ich same posiadanie!!
    > To taki prestiż , że niektórzy trzymają , te "rzadkie" dobra od lat już kilkunastu

A niektórzy po kilkunastu latach mają poważne problemy ze zwieraczami po spotkaniu z buchajem :-).
  • Re: Kiedyś zarobimy Autor: ~JerrySynVadery [77.111.246.*]
    Jeszcze bardziej prestiżowe jest udzielanie się na tym zacnym forum, a niektórzy robią to tutaj już od lat! I to nie będąc akcjonariuszami
    Dnia 2021-02-05 o godz. 14:41 ~JerrySynVadery napisał(a):
    > Jeszcze bardziej prestiżowe jest udzielanie się na tym zacnym forum, a niektórzy robią to tutaj już od lat! I to nie będąc akcjonariuszami

'twardzi' akcjonariusze powiedźcie , czy dziś się coś dzieje na 'walorze' ???
    nie miałem zupełnie czasu, a szczególnie na marnowanie czasu na SNW , zaglądałem tu dziś ze 3 razy i za każdym razem 2,88 o 10 rano, 12:00 w południe , i teraz o 15:04,...

Może to jakaś nowa , nowoczesna strategia 'twardego' akcjonariatu ????

• Re: Kiedyś zarobimy Autor: ~JerrySynVadery [77.111.246.*]
    Ale to ty siedzisz tutaj najdłużej, powinieneś wiedzieć, skoro każdą wolną chwilę poświęcasz spółce której akcji nie posiadasz i zawsze masz jakąś teorię
  • Re: Kiedyś zarobimy Autor: cmpunk [37.47.51.*]
    Dnia 2021-02-05 o godz. 15:04 ~J-23 napisał(a):
    > Dnia 2021-02-05 o godz. 14:41 ~JerrySynVadery napisał(a):
    > > Jeszcze bardziej prestiżowe jest udzielanie się na tym zacnym forum, a niektórzy robią to tutaj już od lat! I to nie będąc akcjonariuszami
    >
    > 'twardzi' akcjonariusze powiedźcie , czy dziś się coś dzieje na 'walorze' ???
    > nie miałem zupełnie czasu, a szczególnie na marnowanie czasu na SNW , zaglądałem tu dziś ze 3 razy i za każdym razem 2,88 o 10 rano, 12:00 w południe , i teraz o 15:04,...
    >
    > Może to jakaś nowa , nowoczesna strategia 'twardego' akcjonariatu ????
    >

Czekamy z niecierpliwością na ten atak 50-groszowy na 4mass,co go obiecywałeś. Dlatego przestaliśmy handlować i śledzimy twoje poczynania z zapartym tchem :-D.
  • Re: Kiedyś zarobimy Autor: ~11 [46.134.111.*]
    Strategia jest taka że na tym poziomie nie ma kto oddawać. Kupować też nie ma kto bo myślą że będzie większa promocja
    Dnia 2021-02-05 o godz. 15:53 ~11 napisał(a):
    > Strategia jest taka że na tym poziomie nie ma kto oddawać. Kupować też nie ma kto bo myślą że będzie większa promocja

16:05 i 2,88 ,...................
    TYPOWA kwadratura koła ,....
    Schettino miał racje mówiąc i pisząc , że "najsamprzud" siądą obroty , a potem kurs znacznie sie posypie
    Dnia 2021-02-05 o godz. 16:04 ~J-23 napisał(a):
    > Dnia 2021-02-05 o godz. 15:53 ~11 napisał(a):
    > > Strategia jest taka że na tym poziomie nie ma kto oddawać. Kupować też nie ma kto bo myślą że będzie większa promocja
    >
    > 16:05 i 2,88 ,...................
    > TYPOWA kwadratura koła ,....
    > Schettino miał racje mówiąc i pisząc , że "najsamprzud" siądą obroty , a potem kurs znacznie sie posypie

a 4masss ciągle ma bardzo poważne problemy z przekroczeniem 40 gr od dołu
    i ja za wzorem Scetttino tam dziś stałem uczciwie i cierpliwie jak wy na snw i,...... sie nie udało
  • Re: Kiedyś zarobimy Autor: ~11 [46.134.111.*]
    scetino wychwalający sam siebie, tego jeszcze nie grali. A myślałem że odpisywanie samemu sobie to już szczyt twoich możliwości :D
  • Re: Kiedyś zarobimy Autor: sandman76 [62.122.113.*]
    Dnia 2021-02-05 o godz. 16:21 ~11 napisał(a):
    > scetino wychwalający sam siebie, tego jeszcze nie grali. A myślałem że odpisywanie samemu sobie to już szczyt twoich możliwości :D

haha, dobre :)
    mogłby przynajmniej z tym IP pokombinować :)
  • Re: Kiedyś zarobimy Autor: cmpunk [83.5.142.*]
    Dnia 2021-02-05 o godz. 18:29 sandman76 napisał(a):
    > Dnia 2021-02-05 o godz. 16:21 ~11 napisał(a):
    > > scetino wychwalający sam siebie, tego jeszcze nie grali. A myślałem że odpisywanie samemu sobie to już szczyt twoich możliwości :D
    >
    > haha, dobre :)
    > mogłby przynajmniej z tym IP pokombinować :)

Eee tam,ważne,że zresetuje router i nowe IP gotowe :-). Powinien też odświeżyć któryś z tych nicków,co wrzuciłem,kiedyś najwięcej nadawał jako Maestro&Azopt lub kombinacja pojedynczych słów.
    Dnia 2021-02-05 o godz. 20:06 cmpunk napisał(a):
    > Dnia 2021-02-05 o godz. 18:29 sandman76 napisał(a):
    > > Dnia 2021-02-05 o godz. 16:21 ~11 napisał(a):
    > > > scetino wychwalający sam siebie, tego jeszcze nie grali. A myślałem że odpisywanie samemu sobie to już szczyt twoich możliwości :D
    > >
    > > haha, dobre :)
    > > mogłby przynajmniej z tym IP pokombinować :)
    >
    > Eee tam,ważne,że zresetuje router i nowe IP gotowe :-). Powinien też odświeżyć któryś z tych nicków,co wrzuciłem,kiedyś najwięcej nadawał jako Maestro&Azopt lub kombinacja pojedynczych słów.

wiesz - człowiek, który zachowuje się w ten niepoważny sposób nigdy nie będzie traktowany poważnie przez innych.
    Choć z drugiej strony może o to mu chodzi? O średnią poklasku? Jak jest za mało odpowiedzi, to sam sobie odpowiada i wtedy "średnia" się zgadza :)
  • Re: Kiedyś zarobimy Autor: ~J-23 [5.184.12.*]
    Dnia 2021-02-05 o godz. 18:29 sandman76 napisał(a):
    > Dnia 2021-02-05 o godz. 16:21 ~11 napisał(a):
    > > scetino wychwalający sam siebie, tego jeszcze nie grali. A myślałem że odpisywanie samemu sobie to już szczyt twoich możliwości :D
    >
    > haha, dobre :)
    > mogłby przynajmniej z tym IP pokombinować :

Jadnak coś tam dało się zarobić od wczoraj całe 2 grosiki HAHAHhhhaaaaa

a kombinuje i to dość ostro ten chłoptaś 11 ,....
    najpierw pisał jako 111, teraz jako 11 , a za chwilkę będzie pisał jako 1 , dostosowuje się do spadającego od 5,xx kursu snw

Ps.

Ciekawe co przez weekend będziecie grzać ?
    Jakaś 'rewelacja' o przejęciu snw przez ........xyz
    a może jakieś bajki o kontraktach z ARM w związku z częściowym odmrożeniem gospodarki ?

Dnia 2021-02-05 o godz. 21:28 ~J-23 napisał(a):
    > Dnia 2021-02-05 o godz. 18:29 sandman76 napisał(a):
    > > Dnia 2021-02-05 o godz. 16:21 ~11 napisał(a):
    > > > scetino wychwalający sam siebie, tego jeszcze nie grali. A myślałem że odpisywanie samemu sobie to już szczyt twoich możliwości :D
    > >
    > > haha, dobre :)
    > > mogłby przynajmniej z tym IP pokombinować :
    >
    > Jadnak coś tam dało się zarobić od wczoraj całe 2 grosiki HAHAHhhhaaaaa
    >
    > a kombinuje i to dość ostro ten chłoptaś 11 ,....
    > najpierw pisał jako 111, teraz jako 11 , a za chwilkę będzie pisał jako 1 , dostosowuje się do spadającego od 5,xx kursu snw
    >
    > Ps.
    >
    > Ciekawe co przez weekend będziecie grzać ?
    > Jakaś 'rewelacja' o przejęciu snw przez ........xyz
    > a może jakieś bajki o kontraktach z ARM w związku z częściowym odmrożeniem gospodarki ?
    >

nie mam czasu siedzieć cały czas na SANWILU. Wczoraj pięknie Excellence, dziś Laurenpeso ( warto było kupować na fixach w grudniu za 0,10)
    Więc jak widzisz nic nie muszę.
    Ale jest weekend i muszę opić portfel :)

Ale ty możesz coś popisać. Poczytam, pośmieję się. Trochę humoru nie zaszkodzi. Nawet w kiepskim stylu.

A co do SANWILa -cierpliwość.
    Zresztą sam pewnie kupujesz jeżeli masz za co, bo nie zakładam, ze piszesz tyle pod różnymi nickami charytatywnie.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.26.179.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
SANWIL 0,00% 1,32 2026-05-22 09:18:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.