Dnia 2021-02-04 o godz. 00:37 ~Zeus napisał(a):
> Naprawdę kieeeeeeedddyyyyyyyyyśśś
> > Dobrze , że inne dają zarabiać
> > Tutaj czas to pojęcie względne jak u Hawkinsa
Zeus,sam pisałeś,że na Sanwilu siądzie spekuła,że kurs będzie dwucyfrowy,przejdziem Wisłę,przejdziem Wartę itp. Więc luz. Jeśli masz moc,to zarabiaj na innych spółkach,które produkują ESPI co kilka dni,a jak się patrzy na wyniki,to przeważnie jadą na stratach. Ale wystarczy chwytliwe hasło OZE i już się spekula zlatuje jak muchy do g..... :-). A to,że ponad 80% ludzi traci na giełdzie,często wchodząc w takie spółki to pewnie błąd statystyczny ;-). Owszem,jak się ma cynk i wskoczy tuż przed odpałem,to nawet przez dwa dni można zarobić,ale co,jeśli wskoczysz za późno?
Każdy kij ma dwa końce. Na Sanwilu tym gorszym końcem jest milczący zarząd,za to lepszym-fundamenty. Który przeważy-powinno się okazać w niedalekiej przyszłości. Ja obstawiam ten lepszy. Zawsze zazdrościłem i podziwiałem tych,co potrafią na takich spekulacyjnych spółkach zarabiać (oprócz scettino,bo on pięknie pisze ale post factum,albo ze znakami zapytania),ale samemu jakoś mnie to nie kręci,wolę dłużej,ale bezpieczniej,nie mam takiego doświadczenia. Może za zarobioną kasę bym się pobawił,ale nie kapitałem,którym wchodzę.