Prawdopodobnie najwięksi ujadacze i ciągle sfrustrowani na cały świat sprzedali już swoje akcje i zniknęli marudzić na inne fora.. To bardzo dobry znak. Pozostaje mieć nadzieje że nowi nabywcy mają trochę więcej rozumu w głowie i pomyślą nad "nie oddawaniem" akcji z byle jaką górką. Przeglądając różne spółki na NC i zastanawiając się nad tym głębiej to dochodzę do wniosku że wolę przeczekać i poczekać do czasu aż spółka zmieni działalność lub co bardziej prawdopodobne zostanie nabyta przez jakichś inwestorów jako tzw. odwrotne przejęcie. Do tzw. odwrotnych przejęć zawsze używane są spółki z małą kapitalizacją. Po analizie tego co się działo z kursem akcji wszystkich spółek które zostały w końcu przejęte w taki sposób jestem spokojny o swoje akcje i coś tam jeszcze skubnę co dam rady.
Pozdrawiam będących na pokładzie i zapraszam do dyskusji..
Ja dyndam na 0,99 po wczorajszym dokupieniu i czuje się całkiem komfortowo.
Przy takim ff nie ma się co dziwić, że są podbitki i duże wahania kursu.
Akcji jak na lekarstwo a kapitalizacja niecałe 2,3 mln.
Warto mieć choć kilka k papiera, bo przy dobrych wiatrach zobaczymy tutaj inne poziomy. Kto potrafi kręcić kółka to gratuluję i może powiększać swój pakiet przy każdej podbite, ale kto jest cierpliwy też może zarobić.
Hakowy, A Ty już nie zamierzasz kupić akcji FORPOSTA czy czekasz na okolice 1 pln?
Czas pokaże co bedzie się tutaj działo, ale na np ALDA, Rocca czy innych też był marazm kilka lat.
Kto ma ochotę i czas ten da spółce szansę, w tym i ja.
Jeżeli chodzi o dokupienie to bez żadnych nowych wiadomości, dotyczących inwestora czy odwrotnego przejęcia, raczej nie będę kupował powyżej 70-80 groszy.
Nie wykluczam kupna powyżej obecnej ceny. Nawet i po 3 zł ale do tego musiałaby być najpierw konkretna informacja. Tylko nie jakieś tam listy intencyjne z ciotką Haliną ale konkret.