• To dopiero początek. Wg wyceny tutaj mamy 4zł Autor: ~Myslący [198.58.115.*]
    Fundamenty wyglądają świetnie. Za 2tyg raport wtedy to się zacznie gdy zaktualizują wycene inwestycji czyli pakiet akcji Bioerg itd.
    Trzymac się na grube złotówki to zarobimy.
  • Re: To dopiero początek. Wg wyceny tutaj mamy 4zł Autor: ~Paweł [188.146.161.*]
    Jesli otworzy widłowy to United poleci jutro najmniej o 100%....
  • Re: To dopiero początek. Wg wyceny tutaj mamy 4zł Autor: ~Paweł [188.146.161.*]
    Kolego, nie podszywaj się pode mnie :)
    Ale tak czy inaczej masz rację... Na United będzie grubo. Może rosna nam drugie Ciasteczka :)
  • Re: To dopiero początek. Wg wyceny tutaj mamy 4zł Autor: ~oannes [77.111.246.*]
    Ja nie uwierzyłem w te głupoty i sprzedałem akcje po dobrej cenie. Zarówno Bioerg jak i NCF były grubo przeszacowane na wartości. Wreszcie zarząd zrobił to co powinien był zrobić dawno temu czyli zaktualizował wartość tych spółek do bardziej rzeczywistych rozmiarów. Nowa emisja papierów z prawem poboru daje szanse na lepsze perspektywy spółki. Możliwe, że znowu zainwestuję w spółkę.
  • Re: To dopiero początek. Wg wyceny tutaj mamy 4zł Autor: ~Alik [5.184.107.*]
    Jadę na WZA, zobaczymy jakie plany zarządu.
  • Re: To dopiero początek. Wg wyceny tutaj mamy 4zł Autor: ~Jerzy [5.173.251.*]
    Jak tam po walnym ?
  • Re: To dopiero początek. Wg wyceny tutaj mamy 4zł Autor: ~Alik [31.60.248.*]
    Był przedstawiciel Brasa, członek Rady Nadzorczej NTV, dwóch drobnych akcjonariuszy, w tym ja i oczywiście notariusz. Jestem w drodze powrotnej prawie 500 km :(
  • Re: To dopiero początek. Wg wyceny tutaj mamy 4zł Autor: ~ciekawy [37.130.35.*]
    Dnia 2021-06-30 o godz. 18:40 ~Alik napisał(a):
    > Był przedstawiciel Brasa, członek Rady Nadzorczej NTV, dwóch drobnych akcjonariuszy, w tym ja i oczywiście notariusz. Jestem w drodze powrotnej prawie 500 km :(

bedzie dodruk?
    Bras wszystko przegłosował, chociaż my drobni głosowaliśmy przeciw.
  • Re: To dopiero początek. Wg wyceny tutaj mamy 4zł Autor: ~mateusz [91.229.88.*]
    czyli nie ma perspektyw na wzrost kursu?
  • Re: To dopiero początek. Wg wyceny tutaj mamy 4zł Autor: ~uni [93.159.19.*]
    czy bedzie drugi mabion lub zastal?
    Nowy Prezes podobno chce wzmocnić kapitalowo spółkę w perspektywie doprowadzić do zysków i co za tym idzie wzrostu kursu akcji. Rozmawiałem po WZA z osobą z Rady Nadzorczej.
  • Re: To dopiero początek. Wg wyceny tutaj mamy 4zł Autor: ~mateusz [91.229.88.*]
    przewidujesz wzrosty?
    dużo masz akcji, skoro byleś na walnym?
    Po Brasie na WZA, ja byłem drugi w kolejności z ilością akcji.
  • Re: To dopiero początek. Wg wyceny tutaj mamy 4zł Autor: ~oannes [83.24.91.*]
    Dnia 2021-07-02 o godz. 10:03 ~Alik napisał(a):
    > Po Brasie na WZA, ja byłem drugi w kolejności z ilością akcji.

I chyba nie przygotowałeś się na WZA. Przeczytałem sprawozdanie finansowe i kilka innych dokumentów i odechciało mi się inwestowania w tę spółkę. Nic się nie zmieniło oprócz stanowiska prezesa. Wciąż jest to ta sama szule*nia co wcześniej. Karas*ewski nie jest prezesem United ale nadal został prezesem Bioerg i NCF. Pytanie do prezesa które powinno być zadane na WZA dlaczego właściwie dokonano aktualizacji wartości inwestycji NCF? Co takiego w jej aktywach straciło wartość? Co się stało z akcjami Satis które kupił NCF od United? Dlaczego członek rady nadzorczej nijaka pani Karas*ewska (rodzina prezesa NCF SA i Bioerg SA) posiada następujące spółki : NCF Sp. z o.o., NCF 1 Sp. z o.o., NCF 2 Sp. z o. o. NCF event ; masę innych spółek NCF od nr 3 do 13 Sp. z o. o. prowadzących identyczną działalność co NCF SA ? Czy to nie jest działalność konkurencyjna?
    Bras SA w 40% kupił Carom Sp. z o. o. który zniszczył Satis SA za sprawą rodziny Karas*ewskich (całą historię iAlbatros SA można sobie przeczytać na bankierze). Rodzina Karas*ewskich lubi często zmieniać nazwy firm bo jak sądzi inwestorom nie będzie chciało się czytać za bardzo jakie szwindle były dokonywane wcześniej.
    Ci akcjonariusze co na WZA wnieśli sprzeciw do uchwał najprawdopodobniej będą wnosić sądownie o uchylenie uchwały lub stwierdzenie jej nieważności czyli spróbują nie dopuścić do nowej emisji akcji i być może udowodnią szkodliwość takiego działania. Nowi inwestorzy powinni zapoznać się z tzw. towarzystwem wzajemnej adoracji czyli United pod nową nazwą, NCF, Bioerg, Devoran, Carom, Satis, EFH, IDM, Chemoserwis-Dwory w upadłości
    Na WZA nie było Prezesa, a prawnik z Brasa nic nie wiedział o działalności spółki, tylko trzymał się procedur. Zadałem pytania do protokołu, powinienem otrzymać odpowiedź. Merytorycznie nie było z kim rozmawiać.
    Pozostali akcjonariusze mogli też przyjechać na WZA, a teraz łatwo kogoś krytykować. Mój głos sprzeciwu mało znaczył przy Brasie, a gdzie byli pozostali z 6 milionami akcji?
    Kiedy ktoś proponował na forum zebranie się akcjonariuszy do 5 procentowego pakietu to zgłosiły się 2 osoby z małą ilością akcji. Porażka.
  • Re: To dopiero początek. Wg wyceny tutaj mamy 4zł Autor: ~oannes [79.191.84.*]
    Dnia 2021-07-03 o godz. 08:37 ~Alik napisał(a):
    > Na WZA nie było Prezesa, a prawnik z Brasa nic nie wiedział o działalności spółki, tylko trzymał się procedur. Zadałem pytania do protokołu, powinienem otrzymać odpowiedź. Merytorycznie nie było z kim rozmawiać.
    > > Pozostali akcjonariusze mogli też przyjechać na WZA, a teraz łatwo kogoś krytykować. Mój głos sprzeciwu mało znaczył przy Brasie, a gdzie byli pozostali z 6 milionami akcji?
    > > Kiedy ktoś proponował na forum zebranie się akcjonariuszy do 5 procentowego pakietu to zgłosiły się 2 osoby z małą ilością akcji. Porażka.

Prezes Brasa jest tylko marionetką. On też na pewno nie byłby w stanie od razu odpowiedzieć na pytania. Jeżeli były jakieś zadane pytania na piśmie to dobrze. Będzie musiał na nie odpowiedzieć. Ja byłem rok temu akcjonariuszem United i jak nadarzyła się okazja sprzedania pakietu z zyskiem po 0,80 zł to to zrobiłem. Dziś w nocy poszperałem trochę w necie i mam ciekawe nowe informacje.
    Bioerg SA notowane na GPW prezesem jest p. Kar*szewski (ojciec albo syn), w nadzorze jest jego żona albo żona jego brata. Jednocześnie istnieje taki podmiot jak Bioerg Sp. z o. o. NIP 5492459444. Należy on do NCF1 Sp. z o. o. a ta spółka należy do p. Kar*szewskiej. Może być tak, że Bioerg Sp. z o. o. jest podwykonawcą zleceń dla Bioerg SA a może po prostu podbierać intratne kontrakty. Istnieje też Bioerg serwis Sp. z o. o. NIP 5492455647 należy on do Carom sp. z o. o. a ten z kolei jest dużym współwłaścicielem Brasa. Do Brasa należy spory pakiet United a do niego należy prawie 90% akcji Bioerg SA.
    Istnieje prawdopodobieństwo, że te odpisy na Bioerg SA i NCF SA mają służyć temu, że po dokonaniu aktualizacji wartości, prezes Brasa sprzeda te spółki za bezcen podmiotowi kontrolowanemu przez kogoś z rodziny K. i znowu nagle staną się wartościowe. Należy pamiętać, że United ma dużego akcjonariusza ale nie jest to pakiet kontrolny. Bras też ma dużego akcjonariusza, ale nie jest to pakiet kontrolny. Mniejszościowi tracą najwięcej. Dlatego należy wspierać projekt zaskarżenia uchwał na WZA. Wątpię, żeby te planowane emisje akcji i pokrycie strat z dotychczasowego majątku firmy United miało uczciwe podłoże. Nie doprowadzą też zapewne do bankructwa. Akcje znowu zjadą do wartości 0,20zł a może do 0,10zł i może kupię, a za parę lat znowu będzie wyskok na 1 zł i wtedy sprzedam.
    Należy zwrócić uwagę jak wygląda obieg pieniężny w firmach ze sobą powiązanych kapitałowo lub personalnie. Te firmy pożyczają sobie pieniądze na wzajem. Chociaż za emisję akcji ma być zebrana wpłata gotówkowa, to w firmie będzie ona 1 dzień a w zamian United otrzyma jakąś działkę inwestycyjną. Składniki majątku przez wiele miesięcy będą krążyć między firmami zaprzyjaźnionymi po coraz wyższych cenach. W pewnym momencie trzeba będzie dokonać aktualizacji wartości i któraś firma zanotuje straty na 10-20 mln zł i cała piramida finansowa zaczyna się od początku. Wystarczy spojrzeć na Devoran który kosztował 6gr by za kilka miesięcy kosztował 60 groszy na akcję. To jest zarobek ! A co się zmieniło w majątku firmy? Zyski wzrosły o 1000%? Raczej nie.
  • Re: To dopiero początek. Wg wyceny tutaj mamy 4zł Autor: ~Świstak [37.248.174.*]
    Chłopie szacun za wiedzę o tej piramidzie
    Była jeszcze zapisana dwójka akcjonariuszy z mniejszą niż ja ilością akcji, ale nie pojawiły się na WZA.
    Poza tym, nie pojechałbym 500 km gdybym miał 20k czy 50k akcji :)
    jest jakaś minimalna ilość akcji do udziału w walnym?
    mając np 100 akcji też można brać udział?
    Możesz jechać i zarejestrować nawet 1 akcję, masz wtedy 1 głos podczas głosowań. Tylko trzeba to zrobić najpóźniej 2 tyg. przed WZA.
    dzięki za info :)
    jesteś aktualnie na + czy - ?
    no chyba, ze tajemnica...
    myślisz, że warto teraz dobierać?
    Na małym minusie :(
    Sadze, że jakiś ruch na akcjach będzie w związku z nową emisją i prawami poboru, czyli około połowy sierpnia.
    ja mam dość mały pakiet i narazie też na -.
    drażni mnie to, że ich strona www nie działa, albo przenosi na satis.
    to co najmniej niepoważne.
    wstyd się przyznać, ale nie do końca wiem na czym zarabia ta spółka...
    kupują akcje innych spółek i później sprzedają (jak się uda z zyskiem)?
    możesz wyjaśnić?
    Kupują pakiety kontrolne i zarządzają tymi spółkami. Sądzę, że znaczną część nowej emisji obejmie Bras, albo któraś spółka z tej "stajni". Tak więc na razie, jak się wydaje, trzymają nisko bo chcą kupić tanio nowe akcje.
    Trzeba uzbroić się w cierpliwość :(
  • Re: To dopiero początek. Wg wyceny tutaj mamy 4zł Autor: ~ciekawy [37.130.35.*]
    Dnia 2021-07-02 o godz. 14:29 ~Alik napisał(a):
    > Kupują pakiety kontrolne i zarządzają tymi spółkami. Sądzę, że znaczną część nowej emisji obejmie Bras, albo któraś spółka z tej "stajni". Tak więc na razie, jak się wydaje, trzymają nisko bo chcą kupić tanio nowe akcje.
    > > Trzeba uzbroić się w cierpliwość :(

trzymanie nisko czy wysoko nie ma znaczenia. Obnizyli nominal do 10gr i po tyle zapewne bedzie mozna nabyc papier z dodruku w stosunki 1 do 1. Jak pamietam takie akcje na innych bananowych spolkach, szansa na podniesienie sie z mulu graniczy z cudem.
  • Re: To dopiero początek. Wg wyceny tutaj mamy 4zł Autor: ~Świstak [78.11.106.*]
    No co wy ? Będą diamenty tylko w innym kraju :-) Tylko kupcie akcje a będziecie bogaci jasiu wam to zapewni
[x]
NTVSA 0,00% 0,18 2026-04-02 09:40:00
2026-04-01
Inne informacje
2026-03-20
Raport roczny
2026-01-30
Harmonogram publikacji raportów okresowych
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać