Bedzie niżej, na małym obrocie będziecie sie obsuwać. Nie ma najmniejszego zainteresowania spółką. Te nowe produkcje to wręcz obciach :) Rozumiem jakby to zrobił kolega z klasy ale firma z NC? Please.....
Dnia 2021-02-03 o godz. 11:27 ~Keks napisał(a): > Skoro obsuwy przy małym obrocie, to kurs nie ma wiekszego znaczenia i nie reprezentuje wartosci fundamentalnej, c'nie?
Tak to prawda wartość fundamentalna jest na poziomie zero co pokazują straty z kwartału na kwartał. C/ZO < 0 a kurs nadal dodatni. Tak więc masz racje obecny kurs przeszacowuje wartość fundamentalną
O Tyrek znow złapał w Tworkach zasięg i coś napisał. Niestety znów moder usunał jego post i nie dał nam sie pośmiać z Tyrkowyk intelektualnych fikołków.
W spółkach growych liczy się C/ZO i koniec tematu. Nawet jak maja ładne biurka to nic to nie wnosi. Fundamentem dla spółek growych jest umiejętność tworzenia rentownych gier. Cały czas czekam na ten "precedens" na DRG. Jest dużo podobnych spółek które po prostu nie potrafią zarabiać. Zobaczcie co sie stało z T-Bull, teraz maja szanse na drugie życie ale ja już tym panom w czapeczkach nie wierzę. Albo takie Jujube, no kto przy zdrowych zmyłach mógł wymyśleć że łażenie ludzikiem po wraku Kurska będzie takie nierentowne? Od 4 lat jadą na minusie, a kapitalizacja 18mln pod "nowe obietniece" RP2 i Mooncostamcostam. DRG ponad 9mln a nawet nie obiecali żadnej potencjalnie przełomowej gry. Wiem wiem, powiecie DDS, ale to mnie bedzie ZO z ich działalności i nadal nie będzie to przekonywało że spółka potrafi zarabiać. Przekona mnie minimum 500k zysku netto z dzialalnosci operacyjnej za kwartał.
O czym ty trollu piszesz , każda spóła od czegoś zaczyna . OML - kapitalizacja 440 ml , straty po 1,5 co kwartał NGG - kapitalizacja 38 baniek , straty od wielu lat , a gry pożal się .Takich przykładów mogę ci tu pisać od groma. Drageus wciągu roku wprowadził tyle gier na Nintendo , że inni mogą tylko pomarzyć - a to są koszty .Te straty które mieli , są śmieszne. Te twoje wypociny już nikogo nie interesują , przyjdż jak będzie 500 zysku operacyjnego
Dnia 2021-02-04 o godz. 12:22 ~Tyrek napisał(a): > O czym ty trollu piszesz , każda spóła od czegoś zaczyna . OML - kapitalizacja 440 ml , straty po 1,5 co kwartał NGG - kapitalizacja 38 baniek , straty od wielu lat , a gry pożal się .Takich przykładów mogę ci tu pisać od groma. Drageus wciągu roku wprowadził tyle gier na Nintendo , że inni mogą tylko pomarzyć - a to są koszty .Te straty które mieli , są śmieszne. Te twoje wypociny już nikogo nie interesują , przyjdż jak będzie 500 zysku operacyjnego
To bym musiał całkowicie zniknąć bo nigdy tutaj 500zysku operacyjnego nie będzie chyba ze masz na myśli 500zl ? 500+ :D Ile tych gier wydali. Być może wydają po kosztach i czym więcej gier tym większe straty - ma to sens? :) ULG wydało prawie 100 gier w 2019.
Przychodzę tutaj w ramach akcji "Wspomagamy NFZ". Pisze co myślę, Ty dostajesz epilepsji, każdy obserwator ma radochę :) Myślę że jestem tutaj potrzebny jako obiektywny obserwator. Żyję z giełdy więc obserwuje dużo spółek. Zdradzę Ci też sekret, czasami nawet jak uważam że dana spółka jest słaba to mogę ją kupić bo wiem że jakiś "Tyrek" odkupi wyżej...
Dnia 2021-02-04 o godz. 16:30 ~Tyrek napisał(a): > To , że jesteś psychopatą , wiem od dawna
heeheh psychopata to ten co kupował po 7++ i nadal trzyma :) daleko mi do Ciebie. Ogólnie gdyby nie Twoje chamstwo to pewnie bym tutaj nawet nie zaglądał. Kiedyś pojawiłem się tutaj pod nickiem "mercedes" kupiłem za 4-5zl sprzedałem za 6-7 i tak sobie obserwuje i próbuje się czegoś nauczyć. Mocno wówczas pyskowałeś że jeżdżę golfem jakby to jakąś obrazą miało być? Postanowiłem wówczas Ci udowodnić że miałem rację, ewentualnie że ją będę miał. Do mojego targetu już niedaleko, a Twoje 12 zl wydaje się mokrym snem...
Co do spółki, może to ja jestem w błędzie a Wy macie rację? Warto się przygądać i wyciągać wnioski na przyszłość.
To że jeździsz golfem to plama. Pchać Niemcom kasę do kieszeni kiedy podczas II wojny wymordowali 6 mln. Polaków a rozbiory Polski, to nic dla ciebie nie znaczy? Ja nie kupuję nic co niemieckie.
Dnia 2021-02-08 o godz. 09:53 grab napisał(a): > To że jeździsz golfem to plama. Pchać Niemcom kasę do kieszeni kiedy podczas II wojny wymordowali 6 mln. Polaków a rozbiory Polski, to nic dla ciebie nie znaczy? Ja nie kupuję nic co niemieckie.
To akurat racja, co prawda gofem nie jeźdźże ale mam audi, ksywa mercedes była ot tak sobie. Prawda taka, że niemocy produkują dobre auta i ciężko pomijać ich marki w wyborze.
Tak w ogóle pomijając kurs akcji. Gratuluje Tyrku, to Twój pierwszy post od kilku tygodni który nie został błyskawicznie usunięty. Oznacza to że terapia działa i jest jeszcze dla Ciebie szansa wśród ludzi. Mocno trzymam kciuki Twoja Ziuta ;)
Dajesz ofermo :) Spółka mnie pozwie że pisze że nie zarabia na swojej działalności? ahhahahaahah niech pokażą mi że zarabiaja? prosze... jeden dowód! Jak dotąd przynosi straty i jest to fakt nie moje widzimisie. Szkoda, że jako inwestor nie dostrzegasz tego tylko negujesz.
gdzie ten twój 1000? chyba Ci się zera pomyliły :) Nie mam akcji DRG to nie mam co sprzedać. Czekam aż spółka się czymś wykaże wówczas będę rozważał zakup. Przeraża też płynność. Można kopic z 1-3k akcji ale nie więcej bo nie będzie komu sprzedać. No chociaż można rozłożyć to na kilka rat bo tyrek co miesiąc za 500+ kupuje...
Ohohoho szkoda że nie odpisał czemu ciągle mają zysk netto na minusie? Śmieszny jesteś jak myślis że prezez DRG będzie ścigał gościa z bankiera który mówi że DRG przyznosi straty, co jest faktem wg
Zresztą czekam z niecierpliwością na pozew :) nie takich łachmytów mój adwokat poganiał biczem.
Stać ich w ogóle na adwokata ? przy takich stratach?
żeby nie okazało się ze jak będą zmuszeniu udowodnić mi że nie mam racji ze przynoszą straty z kwartału na kwartał i w wyniki tego pokryć koszta sondowe to paradokasalnie Tyrek przyczyni sie do większych strat w nadchodzących kwartałach :D buahahahahaa
Głupi jesteś tyle Ci powiem. Widać też zę krótko na giełdzie jestes i że nie wiesz nic o knf pozwach. Ale czego oczekiwać od goscia co umie "zaprojektować most" nad rowem :)
Ja zarabiam ty kisisz po 7 zl :) kto tu robi w gacie chyba oczywiste jest. Sam fakty wymyślania historii o korespondencji z Prezesem świadczy ze jesteś pustakiem. Firmy od takich spraw maja dział Relacja inwestorskie i żaden prezes nie odpowiada na takie pierdy jak Tyrek.
Żal mi Cie chłopie bo musiałeś tutaj dużo wtopić stad tyle jadu w tobie i te wyimaginowane historie. Pokazałem kolegą "z branży" twoje wpisy i śmieszkujemy o Tobie przy kawie :)
Przyznaj sie ile masz i z jaka średnią? oceniam 5k po 7pln.. To by odzwierciedlało twój niski poziomo intelektualny, ograniczony kapitał i złość związana z utratą mienia.