Nie ma tutaj żadnego przypadku. Trzeba czekać bo my mali nie mamy nic do gadania. Druga sprawa. Panowie zacząłem analizować wszystkie uchwały wstecz i mam pewne wątpliwości może mi pomożecie je rozwiać. Jak to w końcu jest z tym umorzeniem ? Akcje były skupione do programu umorzeń. Z około 111 mln akcji na walnym ogłosili ze kapitał spada do około 3,2 mln i 32.8 mln akcji. To jakim cudem w późniejszych komunikatach widzimy kapitał zakładowy dalej 11 mln i podwyższenie go jeszcze do 13. Ocb ? Akcje powinny zostać umorzone i spółka powinna robić emisje da dust już z poziomu kapitału zakładowego na poziomie 3.2 mln złotych. Proszę o merytoryczna dyskusje nie o obrzucanie się błotem czy gnojenie spółki.
Postaram ci się odpowiedzieć jasno jak tylko mogę. Na tym forum raczej nikt nie przejmuje się kapitalizacja spółki, to samo widzę na avatrix gdzie poszedł moim zdaniem gruby wał przez duże W bo teraz tylko właśnie dzięki takim ,,inwestorom” ta spółka może dalej rosnąć. Osoby wypowiadające się na tym forum niestety nie maja zbytnio pojęcia jak analizować sytuacje. Czytałem dzisiaj ze prognozują tam kapitalizację 2 miliardy przed premiera wiec chyba chcą ostro napchać portfel jrh :), a teraz do rzeczy. Nikt oprócz zarządu i głównych udziałowców nie odpowie na twoje pytanie. Możemy tylko gdybać. Ze strony prawnej i przepisów krs ma 6 miesięcy aby obniżyć kapitał zakładowy spółki. Cały skup szedł książkowo ale pojawiło się espi o wątpliwościach zaspokajających skupione akcje. Weksel jest na 10 baniek wiec przy takiej spółce to nie są żarty. Jeżeli postępowanie konwokacyjne przeszło bez zastrzeżeń to kapitał zostanie obniżony. Po tym postępowaniu spółka ma 6 msc na zgłoszenie tego do krs. Może sprawa jest przeciągania w czasie właśnie na ten fakt ze najpierw chcą umorzyć akcje w krs a później otwierać nowy rozdział. Ogólnie to polityka i formacyjna spółki jest żenująca. Nie informowanie na bierząco o tym czy i kiedy nastąpi zgłoszenie o umożeniu akcji jest dramatem bo zmienia to mniej więcej 120 proc wartość akcji spółki. Ja się uzbrajam w cierpliwość i może zejdzie teraz do jakiś nawet 30 gr to będę zbierał.
Takie zagranie byłoby bardzo nieuczciwe bo bezpośrednio przed przejęciem, które miało się dokonać 29.01 poszły dwa espi dotyczące w prostej linii GameDust czyli akcjonariusze zostali niejako utwierdzeni ,że wszystko dograne . Osobiście liczę, że to umorzenie zostanie wkalkulowane już w ten deal i nowopowstała spółka będzie tych akcji miała o tą konkretną ilość mniej.
Różnica w kapitalizacji przy obecnej i przy umorzonej ilości akcji jest delikatnie mówić oooogromna :)
A co za tym idzie ma zaj..ty wpływ na to jak będzie wyglądał kurs
Uhuhu. To ja nie wiem jak wy te espi czytacie. Jak ma być wkalkulowane jak w projektach na walne masz jak byk o podniesieniu kapitału zakładowego spółki do ponad 20 mln zł w tym ponad 200 mln akcji. Po pierwsze wszystko do tej pory liczone jest jakby było 113 mln akcji w tym udziały procentowe akcjonariuszy ale jest jedno ale. Jeśli chodzi o walne to 66 proc akcji inwestycji nie ma żadnej mocy do głosowania. Ciężko to wytłumaczyć i nie chce się rozpisywać ale na poświadczenie moich słów zobaczcie espi 18/2020 gdzie KH miał jeszcze wtedy 25 mln akcji i 76 proc głosów na walnym a IN 75 mln i 0 proc głosów. Powiem wam jak to widzę. Jak wszystko pójdzie dobrze to mamy tutaj 133 mln akcji i ff na poziomie 3-5 %. Kapitalizacja na poziomie 69 mln i nie jest to zła kapitalizacja ale dobra tez nie dla osób liczących na 5-7 zł. Nie wiem kto ma 7,7 mln akcji czyli około 6,79 %. Skąd mam pewność ze ktoś to ma ? Po KH sprzedawał poza rynkiem na umowy cp. Musza to mieć conajmniej 2 podmioty bo 1 musiałby się już ujawnić. Chyba każdy wie o jakich podmiotach tutaj myśle.
No właśnie to miałem na myśli. Z jednej strony jest te 113mln uwzględniane a w głosowaniach procentowo coś jest nie tak. Nie można dojść ładu z tym wszystkim. To co jest w projektach uchwał to jedno a to co mamy obecnie to jakoś nie trzyma się kupy:)
I tak patrząc na wasze obliczenia ilości akcji odnośnie kworum to bez tych osób z umów cp to jest brak 2/3. Dlatego interesuje ile było akcji na walnym bo reasumując te 75mln nie uczestniczą. I co wy na to że będą musieli skupić z rynku akcje
Nic nie musza. Czytaj ze zrozumieniem. Te 7.7 mln ma 2 podmioty jak myślisz z kim powiązane ? Co najwyżej mogą skupić żeby te 2 podmioty miały ponad 5 proc ale po co jak sobie robią emisje jeszcze oprócz game dust na 10 mln akcji ? Czytajcie wszystko uważnie to połączcie kropeczki. O 5 zł tutaj można zapomnieć chyba ze grubaski siada i podbija kurs. Z kapitalizacji i liczby akcji i oceniając spółkę jaka jest game dust 2 zł to cena uczciwa ale pewnie więcej będzie bo wiadomo co january potrafi.
Oczywiście 2 zł przed premiera jakiejś dobrej gry wiec trzeba się uzbroić w cierpliwość. Maja jeszcze ten projekt dofinansowany z unii europejskiej wiec to na plus. Jednak wiadomo niski ff i january potrafi robić swoje czary wiec na to liczę.
Ok . skupimy się na walnym czy 75mln akcji bez prawa głosu wchodzą do kworum wg statutu art 20ust1 . Jak tak to kworum było. Odnośnie głosowania mówimy o przejściu uchwał 2/3 głosów uczestniczących w głosowaniu art20ust2 statutu. Dlatego jeśli 75mln akcji bez głosu nie wchodzi do kworum to na walnym musza być KM 4mln FM 5,5 mln JD5,5mln pełnomocnik ciszaka 9,4mln to mało więc tych 2 z umów co lub dokupienie akcji. Ale FF i tak mały
Dobra nie chciałem tego pisać bo ktoś mnie posądzi o naganianie ale inaczej widać się nie da. Moim zdaniem ale podkreślam moim zdaniem te 2 podmioty to jrh holding i górski Oni tu będą rozdawać karty. Myślicie ze dla kogo jest emisja 10 mln akcji seri f ? To jest jedyna spółka vr stycznia i jego paczki. Tego im brakowało. Dla mnie taki scenariusz jest najbardziej prawdopodobny.