• Prawda tylko jedyna prawda Autor: ~Senior [83.13.176.*]
    1) Akcja jest warta 35 zł
    2) Właściciele posiadają 91 % wraz z Rodziną co wykazało na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy w 2018 r.
    3) Zabiorą Wam wszystkie akcje i na pozostałe zrobią wezwanie
    4) Przychód - 700 milionów , Zysk winien być 70 milionów, gdy będą mieć wszystkie akcje w swoim portfelu
    5) Jak słaby jest elektorat na tej spółce.

Z pozdrowieniami Senior
  • Re: Prawda tylko jedyna prawda Autor: ~PMP [83.23.89.*]
    NIe będzie wezwania, po takim oświadczeniu zarządu jaki miał miejsce, posypałyby się pozwy konkretne. Zobacz na CD Projekt wystarczyło, że Zarząd powiedział, że gra dobrze działa na konsolach

Cytat zarządu sprzed 6 miesięcy:

"Podsumowując, Zarząd Spółki widzi korzystne perspektywy dla Grupy Pamapol i chce kontynuować jej rozwój także w oparciu o rynek publiczny. Stąd podjęcie decyzji wskazanej na wstępie niniejszego raportu bieżącego i zamiar poddania projektu uchwały uchylającej Uchwałę Delistingową pod rozwagę Akcjonariuszy Spółki na jej najbliższym Walnym Zgromadzeniu."
  • Re: Prawda tylko jedyna prawda Autor: ~Mniam [31.0.46.*]
    Zgadzam się. Nie sądziłem jednak że tak długo to bendą rozgrywać. Ile skupili przez ostatnie 3 lata? Myślę że mają 95-97% i zgodnoe z nowym prawem mogą zrobić wezwanie, po 35zł bez narażanie się na pozwy, bo wszyscy nieliczni którzy dotrwali byli by zadowoleni. Z drugiej strony mogą zostać na GPW mając formalnie 94,99% a nieformalnie z 97% i wycenić spółkę na 50zł. Wtedy mieli by szansę na ogromne kredyty, rozwój i szansę na dwa razy większe przychody. Tutaj było niecałe 5% akcjonariuszy mniejszościowych. Wystarczył by zysk z tego roku żeby wszystkich spłacić ale nie. Tu jest satysfakcja i sukces nie tylko związany z umiejętności prowadzenia biznesu tylko z wyciskania zgodnie z prawem można powiedzieć groszowych kwot z akcjonariuszy. Wszystko się wyjaśni zobaczycie, a pozew to będzie bułka z masłem wystarczy załączyć akta poprzedniej sprawy. Zostaję tu na zawsze bo co mam robić jak lubię wpierniczać ich produkty. Dali by nam zarobić te kilka tysięcy procent to by tak huczało że na marketing nie potrzebowali by wydawać. PS wczoraj -8% to moje 2800akcji PKC bo jadę na wakacje.
  • Re: Prawda tylko jedyna prawda Autor: ~mors [185.246.208.*]
    ale dalej jedziesz niż na działkę? a ogrzewanie masz bo zima jest:)
  • Re: Prawda tylko jedyna prawda Autor: ~Mniam [31.0.46.*]
    Na ogrzewanie mam, ale wolę mieć na klimatuzator
  • Re: Prawda tylko jedyna prawda Autor: ~Pamapol [37.47.146.*]
    Ludzie 5% mają tylko Ci co pozew składali i raczej dokupują po informacji, ze spółka zostaje. Zarządowi też na rękę w przyszłym roku emisję zrobić po 10-20 zł. Napewno chętni się znajdą po rajdzie na 30 zł. Branża spożywca to będzie przebój kolejnych lat
  • Re: Prawda tylko jedyna prawda Autor: ~Pamapol [37.47.146.*]
    Nie zapominajcie, że zarząd jest zainteresowany długoterminowym rozwojem i przy dzisiejszych stopach procentowych oraz ogromnie rosnàcym zainteresowaniu giełdą, wycofanie spółki byłoby niemądre. Spokojnie pozyskają 250 mln zł z giełdy w 2022/2023 roku. Najważniejsze teraz tanio się nie sprzedać
[x]
FOODHUB -4,35% 2,20 2026-05-22 13:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.