• Co z repolonizacją? Autor: ~gala [89.151.32.*]
    Myślicie, że ostatnie wzrosty mogą mieć coś wspólnego z repolonizacją mediów? Orlen wystartował jako pierwszy - może i PMPG coś skapnie? :)
  • Re: Co z repolonizacją? Autor: ~Car [31.0.72.*]
    Prezes nie odda no chyba że by 10 zł dali a w to nie wierzę .Choc 100 mln dla Orlenu to niewiele ...jak jarek zadecyduje kupować
  • Re: Co z repolonizacją? Autor: ~student [89.64.58.*]
    zgłupieliście ?
    co tu repolonizować jak to polskie ?
  • Re: Co z repolonizacją? Autor: ~Car [31.0.72.*]
    Wiadomo że polskie ale nie Jarka...hehe
  • Re: Co z repolonizacją? Autor: ~gala [89.151.32.*]
    Car się pogubił - chodziło mi bardziej o to, czy PMPG będzie następnym podmiotem przejmującym zagraniczne media - tak, jak Orlen
  • Re: Co z repolonizacją? Autor: ~student [89.64.58.*]
    na to trzeba mieć kasę jak orlen
    gdyby tak było to cena tego wynalazku przy tej ilości akcji byłaby jakieś 2000 zł za sztukę
  • Re: Co z repolonizacją? Autor: ~Ben_ben [5.173.242.*]
    A masz na myśli jakiś konkretny tytuł?
    Nie śledzę rynku mediów na tyle, żeby wiedzieć co jest na sprzedaż. Zresztą nie wiem, czy o końca to są ogólnodostępne informacje. Wiadomo, że startowali do zetki, to w następnych akcjach też chcieliby pewnie brać udział.
  • Re: Co z repolonizacją? Autor: ~ben_ben [78.8.47.*]
    w sumie Zetką nie wyszło ale moze by sie skumali z WNET, imo pasowalo by im do dorzeczy oraz wprosta
  • Re: Co z repolonizacją? Autor: ~Roman [51.161.66.*]
    Próbowali i Zet i PolskaPress tez - pisały o tym Wirtualne. Ale zobaczcie jak się Agora meczy z tym Zet - utknęli w UOKiK a PolskaPress zrobiło się biznesem, który trzeba dotowac. Bez Gratka_pl, która PolskaPress sprzedało do AxeslSprienger zrobiło się tam więcej papieru niż internetu.

Tymczasem PMPG staje się internetowe (wychodzi z papieru) - a to daje szanse na lepsze wskaźniki. Niedługo będziemy mogli porównywać benchmarkowo do Wp / Interii czy Onetu a nie do Agory i tym podobnych starych mediów. Kierunek rozwoju wydaje się słuszny. Wyniki internetu tez podają coraz lepsze.

W sumie jak to napisałem, to sam się zachęciłem do dobrania więcej :-)))
    Agora się męczy z Zetką, bo rządowi się nie podoba, że pewien Pan będzie miał więcej mediów - PMPG nie miałoby tego problemu (zresztą nie byłoby groźby monopolizacji rynku skoro nic tam jeszcze nie mają)
[x]
PMPG 0,30% 1,70 2026-03-30 15:09:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.